Jesper Petersen er en af de 21 politikere, der har fået lagt personlige oplysninger på Twitter. Det er ikke en rimelig form for protest, mener han.

21 tidligere og nuværende folketingsmedlemmer fra SF har fået offentliggjort CPR-numre og andre personfølsomme oplysninger på det sociale medie Twitter.

Bag aktionen står ifølge Politiken en gruppe IT-aktivister, der vil protestere mod onsdagens afstemning i Folketinget, hvor et flertal stemte for at oprette Center for Cybersikkerhed, noget som aktivisterne ser som en optrapning af overvågningen af danske borgere.

Hackerne har tilsyneladende tiltvunget sig adgang til SFs computere, og en af de politikere, der er blevet offer for aktionen, er den tidligere SFer Jesper Petersen (S), i dag finansordfører for Socialdemokraterne.

»Det er ikke specielt rart. Jeg er ikke i panik, men nu vil jeg finde ud af, hvordan jeg skal forholde mig,« siger han.

Jesper Petersen ønsker ikke at gå ind i en politisk diskussion om Center for Cybersikkerhed, men henviser i stedet til sit partis IT-ordfører. Men om hackernes aktion siger han:

»Politikere står model til lidt af hvert, så man må ikke være sart. Men det er usædvanligt, at man ud over politisk kritik også skal acceptere angreb på ens person. Det er noget andet.«

»Det kan ikke være meningen, at man gør noget ulovligt for at fremme en politisk protest, der ellers er helt legitim,« siger Jesper Petersen.

Blandt de øvrige politikere, der har fået offentliggjort CPR-numre med mere, er Özlem Cekic (SF), Annette Vilhelmsen (SF), Jonas Dahl (SF), Astrid Krag (S) og Ida Auken (R). Også to afdøde SF-politikere står på den liste, som aktivisterne har hacket sig til.

Ifølge Politiken betegner den anonyme hackergruppe offentliggørelsen af de personlige oplysninger som en hævnaktion for oprettelsen af Center for Cybersikkerhed.

»Som gengældelse for endnu et overgreb på retten til privatliv, manglende handling på vegne af de borgere, hvis interesser, I burde varetage, og for gentagne politiske fejlslag, har vi besluttet at angribe en af de politiske partier, som stemte for denne lov i dag (onsdag, red.). Nu, for at vise, at karma i sandhed er en bitch, giver vi jer et læk fra det danske parti SF, indeholdende partimedlemmers logins, og bedst af alt, cpr-numrene på disse korrupte tyranner,« skriver hackerne.

Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) tager skarpt afstand fra aktionen og afviser i samme åndedrag, at det nye center er et udtryk for, at overvågningen af danskerne optrappes.

»Formålet med Center for Cybersikkerhed er netop at beskytte virksomheder og befolkningen mod hackerangreb samtidig med, at man også tager hensyn til den personlige frihed og privatlivets fred. Det er en balance, som et meget stort flertal i det danske folketing støtter,« siger han til Politiken.

Ifølge avisen har Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, NC3, iværksat en undersøgelse af hackerangrebet på SF.