Villy Søvndal brugte udtrykket 'fire tykke toldere', da han i dag talte på SFs landsmøde.
Villy Søvndal brugte udtrykket 'fire tykke toldere', da han i dag talte på SFs landsmøde. Foto: Bjarke Bo Olsen

Det er ikke i orden, at Villy Søvndal brugte udtrykket ’fire tykke toldere’ i sin tale på SFs landsmøde. Sådan lyder den klare melding fra Landsforeningen for overvægtige.

Pia Kjærsgaard siger nu til SoSu-hjælperen, med den trætte ryg og de slidte knæ - at hun skal knokle endnu flere år. Og hvad får hun for det? Fire tykke toldere i Kruså!

Sådan sagde SFs formand, Villy Søvndal, da han i dag talte på partiets landsmøde. Og der er ikke tale om en fejl, for formuleringen står klart og tydeligt i det manuskript pressen fik tilsendt før talen.

Birgitte Hansen, der er formand for Adipositasforeningen(Landsforeningen for overvægtige) er ked af Villy Søvndals brug af ordet ’tykke’.

- Det er ikke i orden, at han står på talerstolen til landsmødet og bruger det billede. Det er smaddersvært at skabe respekt om de overvægtige, når en rollemodel som ham siger sådan noget, siger Birgitte Hansen. 


SFs landsmøde
Læs også:

til f bm f SF's landsmøde


Helle Thorning-Schmidt 1. maj talerFormanden for landets overvægtige er sikker på, at Villy Søvndals formulering er negativt ment.

- Det er meget nedsættende. Han har sikkert sagt det for at være sjov, men hans udtalelse viser jo, at han synes overvægtige er lidt latterlige. Jeg vil skrive til ham senere i dag og gøre ham opmærksom på, at det er meget uheldigt. Man skal ikke træde på dem, der kæmper en kamp, de ikke selv magter, forklarer Birgitte Hansen.


Toldere er ikke tykke
Villy Søvndals bemærkninger om de tykke bruges i hans tale i sammenhæng med toldere i Kruså. Og det overrasker Orla Olesen, der er formand for Toldudvalget og selv arbejder som tolder i Syddanmark

- Jeg ved næsten ikke hvad jeg skal sige. Det står jo for hans egen regning, men jeg har da aldrig opfattet det sådan, at han havde noget imod toldere, siger Orla Olesen.

til f bm f SF's landsmøde

Helle og Villy på tur


Orla Olesen hamrer en tyk pæl igennem den gamle fordom om toldere som fedladne typer, der sidder i en lille boks ved grænsen og guffer wienerbrød. I dag er det hovedsageligt narko- og våbenkontrol, tolderne beskæftiger sig med. Og særligt tykke er de altså ikke, fastslår Orla Olesen

- Jeg tror vi er som den gennemsnitlige dansker – både i højde og drøjde, siger formanden for Toldudvalget.

SMS

Hitter på Facebook