- Der er intet nyt, oplyser SF's gruppeformand Pernille Vigsø Bagge med henvisning til, at hun endnu ikke har fundet en afklaring på, hvordan partiet vil håndtere det videre forløb med Özlem Cekic.

Siden Özlem Cekic i lørdags vendte hjem efter en ugelang studietur til USA og meddelte, at hun fortsat agter at stemme imod regeringens skattereform, har der ikke været kontakter mellem hende og partiets ledelse.

SF-toppen reagerede dog prompte på Özlems melding ved at fratage hende alle ordførerskaber og retten til at udtale sig på partiets vegne. Men den personlige samtale, som Pernille Vigsø Bagge ville tage initiativ til, har endnu ikke fundet sted.
 
I aften bliver medlemmerne af SF-kredsen på Bispebjerg, hvor Özlem er opstillet, formentlig de første til at høre nærmere om hendes overvejelserne som sin politiske fremtid.

Medlemsmødet har været planlagt i længere tid og har intet med den aktuelle debat at gøre, oplyser kredsformand Hans Daugaard. På mødet skal man indstille kredsens kandidater til en urafstemning i hele SF i København. Urafstemningen skal således rangliste i alt 16 kandidater og udpege de fire, der får mulighed for at blive opstillet i tre opstillingskredse hver og i konsekvens af det også står med de bedste chance for at komme i Folketinget ved næste valg.

Før sidste valg var de fire øverste på denne liste Villy Søvndal, Ida Auken, Özlem Cekic og Anne Grete Holmsgaard. Sidstnævnte trak sig dog før valget. Ny i opløbet er Emilie Turunen, som stiller op for SF på Østerbro.

Selv om SF i september sidste år samlet gik tilbage, fik Özlem Cekic personligt et bragende godt valg, og hun nyder stor opbakning i kredsen.

Hans Daugaard forventer, at medlemmerne vil tage godt imod hende i aften.

- Nu må Özlem indgå på lige fod med de andre kandidater, og så må medlemmerne prioritere rækkefølgen ved urafstemningen, siger han.