KØB PLUS!

Vi tror ikke på Traktor-Troels

Langt flere danskere vurderer, at Troels Lund Poulsen forsøgte at påvirke Thornings skattesag, end at han ikke gjorde. Især røde vælgere har mistillid til den forhenværende minister.

»Nej, jeg gjorde ikke noget.« »Nej, jeg har ikke haft diskussioner med nogen.« »Nej, jeg har ikke hørt om nogen strategi eller deltaget i nogen drøftelser.«

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) afviste kategorisk, at han blandede sig i eller forsøgte at påvirke Helle Thorning ­Schmidt (S) og Stephen Kinnocks skattesag, da han 23. oktober i år blev afhørt af skattesagskommissionen. Kommissionen undersøger især, om der skete uretmæssig påvirkning, da Skat sommeren 2010 frikendte Thorning og Kinnock for skattespekulation. Og Lund Poulsen fastslog gentagne gange i sin vidneforklaring for kommissionen, at han på ingen måde forsøgte at påvirke forløbet.

- Jeg er fuldstændig klar over, at jeg ikke kan sidde og træffe afgørelser om skat, lød det fra Troels Lund Poulsen.

Men store dele af danskerne tror ikke på ham.

Gallup har for Berlingske spurgt en repræsentativ gruppe vælgere, om de vurderer, at Lund Poulsen eller andre Venstre-folk forsøgte at påvirke Skats afgørelse i Thorning og Kinnocks sag. 47 pct. siger ja, 20 pct. siger nej, 33 pct. ved ikke.

- Det, der slår igennem her, er den usikkerhed, som har hersket om Troels Lund Poulsens rolle, fra sagen blev afsløret i efteråret 2011. Usikkerheden består i – med alle de informationer, der foreløbig er kommet frem – hans præcise rolle i hændelsesforløbet, siger professor i offentlig forvaltning Jørgen Grønnegård Christensen, Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet, til Berlingske.

LÆS ALT OM SKATTESAGEN HER

Berlingske og dagbladet Information har bl.a. afsløret, hvor dybt Troels Lund Poulsen eksempelvis evnede at gå ned i Kinnocks sag på et lukket møde 16. september 2010, da det første udkast til afgørelsen lå parat. Lund Poulsen ville bl.a. vide, om Thornings køb af en lejlighed på Amager i 2000 betød, at hun og Kinnock aldrig havde sluppet dansk skatte­pligt, da parret flyttede til Belgien i 1999. Underforstået: Om Skat Københavns frikendelse af Kinnock dermed var forkert. Lund Poulsen ville også vide, om Kinnocks afgørelse kunne omgøres ved Skatterådet.

Under afhøringen i skattesagskommissionen erkendte Lund Poulsen faktisk at have stillet disse spørgsmål.

- Jeg spørger, om to-tre måneder er nok til at komme ud af skattepligt. Men jeg vil sikre mig, at alle får samme behandling, uanset om man hedder Jens Hansen eller Kinnock. Og hvis nogen i samme situation har fået en anden afgørelse, hvordan forholder man sig så, sagde Lund Poulsen.

Afstemning

Senest er Lund Poulsen kommet under yderligere pres, efter at skattedirektør Lisbeth Rasmussen, Skat København, har fortalt kommissionen, at daværende departementschef Peter Loft følte sig voldsomt presset af Lund Poulsen i dagene efter mødet 16. september 2010.

LÆS ALT OM SKATTESAGEN HER

Dykker man længere ned i målingen fra Gallup, viser det sig, at hele 80 pct. af dem, der stemmer på rød blok, vurderer, at Lund Poulsen eller andre Venstre-folk forsøgte at påvirke skattesagen, mens blot 23 pct. fra blå blok er af samme opfattelse.

- Det viser, hvor gennempolitiseret denne sag er, konstaterer professor Jørgen Grønnegård Christensen.

På spørgsmålet om, hvor farlig sagen er for Venstre, svarer professoren:

- I det korte perspektiv sprængfarlig. I det længere perspektiv betyder den ikke noget. Det er en enkeltsag. Men den er farlig for Lund Poulsen.

Via Venstres pressetjeneste siger Troels Lund Poulsen, at han har vidnet for kommissionen og ikke har yderligere kommentarer. Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, siger om Gallups måling:

- Der foregår en skattesagskommission. Vi var først til at opfordre til, at den blev nedsat, så hver en sten kan blive vendt. Jeg har fuld tillid til, at de kommer rundt i alle hjørner og får kortlagt forløbet, siger hun til Berlingske.

Spørgsmål: Men nu beder jeg om en kommentar til Gallups måling?

- Vi kommer det ikke nærmere. Der pågår en skattesagskommission. Når den drager en konklusion, forholder vi os til den. Det nytter ikke med alle mulige mellemkonklusioner, siger Ellen Trane Nørby.

Målingen fra Gallup er baseret på webinterview og foretaget i perioden 10.-12. november 2012 blandt 1.158 personer over 18 år. De anvendte svar i Gallups undersøgelse er behæftet med en statistisk usikkerhed på 2,5-3,1 pct.

Tror du også, at Troels Lund Poulsen prøvede at påvirke Thornings og Kinnocks skattesag?

Deltag i debatten under artiklen

Din kommentar

Kommentarer

Påvirkning af skattesag

Skrevet af Tim, Torsdag den 22. november 2012, 10:33

Det må være corydon der lækkede oplysningerne, senest har vi set hvordan han påvirkede forhandlingerne vedr. SAS med en SMS.

Vrøvl

Skrevet af Stefan W. Olsen, Torsdag den 22. november 2012, 11:05

Vores nuværende finansminister var helt ukendt, indtil regeringen blev dannet.

Det kunne være sjovt at se samme afstemning

Skrevet af Marie, Torsdag den 22. november 2012, 09:40

med HTSs troværdighed.
Personligt, tror jeg mere på julemanden end på hende.

Nu har det jo vist sig det er nødvendigt at holde tæt øje med

Skrevet af Olsen, Torsdag den 22. november 2012, 08:24

visse i SKAT.
De forskelsbehandler folk fra egen kreds.

Fru Shit bliver aldrig renset af kommissionen, tværtimod har den vist at med venner de rigtige steder,giver det fordele.

TLP er den mindst snavsede i det morads.

Du er lidt bagud

Skrevet af Stefan W. Olsen, Tirsdag den 27. november 2012, 12:24

HTS ER blevet renset af kommissionen!

Det, skattekommissionen er i gang med at undersøge er, om nogen fra svindlerpartiet Venstre har forsøgt at påvirke den lukkede sag - det kunne være TLP, så spørgsmålet er, om han er den mest snavsede i "moradset", eller det er nogle andre.

Men selve skattesagen er der sat PUNKTUM for.

Hold da op

Skrevet af Michael pedersen, Torsdag den 22. november 2012, 10:31

et går op for mig at i virklig selv tror på det ævl, altså rigtig tror på det.
det er uhyggeligt.

troles

Skrevet af Farshid, Torsdag den 22. november 2012, 08:06

vi har ikke andet at laver at brug penge i mest latterlige ting i Danmark.Det er næsten pinligt at brug skat penge til flere månders kommetion undersøgelse.

troles

Skrevet af Farshid, Torsdag den 22. november 2012, 08:06

vi har ikke andet at laver at brug penge i mest latterlige ting i Danmark.Det er næsten pinligt at brug skat penge til flere månders kommetion undersøgelse.

Troels Lund Poulsen er belastet

Skrevet af kaj christensen, Onsdag den 21. november 2012, 15:30

Troels Lund Poulsen bliver mere og mere belastet i takt med, at sagen om evt. magtmisbrug skrider frem.
Men der er ingen grund til at tro, at han har kørt løbet alene, så også Lars Løkke Rasmussens, Claus Hjort Frederiksens og Peter Christensens rolle bør nøje undersøges. Med sigte på en rigsretssag.

Ja

Skrevet af Stefan W. Olsen, Torsdag den 22. november 2012, 11:07

Det bliver jo næsten en ny Tamil-sag. Det drejer sig bare ikke om tamiler her, men om evt. magtmisbrug fra lov- og ordenpartiet Venstre.

Hvis de 3 havner i en rigsretssag, så kan de godt vinke farvel til Folketinget, og så behøver vi ikke at frygte, at Lars Løkke vender tilbage som statsminister.

Overdommeren har talt

Skrevet af Magnus Klein, Onsdag den 21. november 2012, 23:24

Det virker, som om det er forbigået din opmærksomhed, at der allerede er nedsat en undersøgelseskommission for at undersøge sagen til bunds.
I dine øjne er kommissionen nok overflødig, for du har allerede fællet dommen.
Klogt eller dumt? Hvad synes I andre?

Venstre og BTs svinestreg

Skrevet af Per Nielsen, Onsdag den 21. november 2012, 13:46

Selvfølgelig prøvede Troels Lund Poulsen at påvirke skattesage. Ved folketingsvalget måtte Venstre, i mangel af en sammenhængende politik, ty til den slags svinske metoder, for forsøge at vinde valget. Uanset hvilken holdning man har til Helle Thorning og hendes skattesag, er det helt uacceptabelt at misbruge sin stilling som minister, til at forsøge at sværte en politisk modstander.
Jeg forventer at Troels Lund Poulsen bliver stillet for en rigsret og bliver dømt. BT, der udførte svinestregen,kan jo bekvemt gemme sig bag begrebet ytringsfrihed og kildebeskyttelse.

Thorning: "SMS fra Corydon rigtig godt"

Skrevet af Jørgen F. , Onsdag den 21. november 2012, 12:17

Nu er jeg forvirret - er det den til Lisbeth i SKAT eller den til CAU Helle taler om? Bjarne bruger jo sin smart phone "rigtig godt"...

God tro

Skrevet af Vibeke Henriksen, Onsdag den 21. november 2012, 12:08

Bjarne Corydon har handlet i god tro: Han ville forhindre, at SAS gik konkurs.
Projektet lykkedes!
Troels Lund Poulsen har måske handlet i lige så god tro: Han ville forhindre, at Danmark fik en løftebrudsregering med en inkompetent statsminister i spidsen.
Projektet mislykkedes!

Forkert.

Skrevet af Stefan W. Olsen, Tirsdag den 27. november 2012, 12:27

Bjarne Corydon har handlet i god tro: Han ville forhindre, at SAS gik konkurs. Enig.

Troels Lund Poulsen har måske handlet i mindre god tro: Han ville forhindre, at den daværende løftebruds- og svindlerregering bestående af VK med en inkompetent statsminister i spidsen, tabte valget.

Det projekt mislykkedes!

?

Skrevet af Michael pedersen, Torsdag den 22. november 2012, 10:33

er du ikke nervøs for hvad der ville ske, hvis alle var som Digg.

Magtmisbrug hos SKAT

Skrevet af Claus, Onsdag den 21. november 2012, 11:17

SKAT København har langt fra været troværdig i Kinnocks skattesag. Lisbeth fra SKAT påstår selv at de har været meget grundig i sagen. Og mere grundig end andre sager. Griner ! Hvis SKAT havde været mere grundig som de udtrykker. Så havde de også tjekket Kinnocks og HTS egne oplysninger andre steder. Og ikke kommet medmennesker latterlig forklaring at de havde tavshedspligt. Så havde SKAT nok også tjekket Kinnocks telefon, telefonregning, og computer ligesom i andre sager. Er man normal begavet kan man se at SKAT har sjusket ligesom Kinnock og HTS. Og så prøver SKAT København at dække over det ved at fremhæve Troels Lund Poulsen som skurken. Hvorfor hører vi ikke SKAT udtale noget om påvirkningen fra Bjarne Condom. SKAT København dækker over sjusket arbejde, Kinnock, alle de påvirkninger som SKAT fik udefra røde som blå. Så hvem taler om magtmisbrug. Fordi man arbejder for SKAT er man afskrevet format kunne udøve dette ? Nu glæder vi os til næste valg. Så skal vi nok dømme der. Håber den valgte regering tænker lidt tilbage det sjusket arbejde hos SKAT København og hvilke konsekvenser det skal have for Lisbeth og Erling. En ting er sikkert. Tillid og sympati ligger ikke hos SKAT fra flertallet af befolkningen. Det kunne være sjovt med person som kunne stille SKAT de HELT rigtige spørgsmål til deres håndtering af skattesagen. Tænk nu hvis vi som borger i Danmark igen og igen over for myndigheder og alle andre bare bruger sætningen. " det har jeg ingen kommentarer til" hvor er vi på vej hen ? Og hvilke signaler sender budskabet til modtager ?

Skattegate.

Skrevet af Carlos Hernandes, Onsdag den 21. november 2012, 10:32

"Skattesagen" var fra begyndelsen af en "ikke-sag" udelukkende skabt af en al for livlig fantasi hos BT's journalister, - journalistisk makværk af værste skuffe uden reel kildeanvendelse, andet end såkaldte eksperter, der ikke kendte sagens akter, - flere af dem med et tilhørsforhold til partiet Venstre. Desuden var der ikke sammenhæng mellem BT's opstrammede overskrifter og det tynde indhold i BT's artikler.
Da Kinnock lod sagen prøve, skulle Troels Lund og Venstres daværende ordfører Peter Christensen naturligvis have holdt ikke-sagen ud i strakt arm. - Men nej, - Venstre misbrugte på det groveste BT's nærmest sladrekællinge-agtige skriblerier politisk. Det kommer der forhåbentlig et juridisk efterspil ud af, for det indeholder kimen til den største politiske skandale i nyere tid.
- Og pjat, Troels Lunds formodede magtmisbrug kan naturligvis ikke sammenlignes med Bjarne Corydons ansvarsbevidste forsøg på at rede SAS. En SAS-konkurs ville have været til ubodelig skade for det danske samfund.

Uafgjort

Skrevet af Rasmus Risk, Onsdag den 21. november 2012, 10:12

At Corydon har blandet sig for at redde SAS, vil der nok være stor forståelse for.
Og hvis Troels Lund Poulsen har blandet sig i skats mærkværdige afgørelse, får han også min fulde forståelse.
Så står det 1-1 i magtmisbrug.

1-0 i magtmisbrug

Skrevet af Stefan W. Olsen, Torsdag den 22. november 2012, 11:09

Det er forståeligt, at BC blander sig for at redde SAS, men der er ingen forståelse, hvis TLP har blandet sig i en skattesag, som ER afgjort - så der står 1-0 i magtmisbrug til TLP.

Skattesag

Skrevet af Kamma, Onsdag den 21. november 2012, 10:09

Corydon er nok den skyldige, senest har vi set hvordan han går egne veje når det gælder SAS, han har også været aktiv i skattesagen, mon det er Corydon der fik Sass fyret.
På statsministerens seneste pressemøde førte hun valgkamp, mon HTS er klar over løbet er ved at være kørt for regeringen???
Et er klart Corydon skal fyres omgående.

Sludder og vrøvl

Skrevet af Stefan W. Olsen, Torsdag den 22. november 2012, 11:12

Det var ikke BC, der fik Sass-Larsen fyret, det var PET, der ikke kunne sikkerhedsgodkende ham.

HTS bruger ikke sine pressemøder til at føre valgkamp, dersom der ikke er udskrevet valg endnu.

Et er klart: SAS er blevet reddet, og det er ikke befolkningens opgave at fyre en minister.

Magtmisbrug

Skrevet af Magnus Klein, Onsdag den 21. november 2012, 08:41

I går kom det frem, at Bjarne Corydon havde blandet sig i SAS-konflikten med en direkte henvendelse om en løsning.
Ganske vist må det være i alles interesse, at SAS overlever, men alligevel er der tale om en uhørt indblanding i en konflikt, som skal klares af de involverede parter.
Var der nogen, der sagde magtmisbrug?

Giv dog manden en chance & hvad med ham hr. (H)Olm

Skrevet af Carina, Onsdag den 21. november 2012, 00:27

I dansk retspleje er man uskyldig indtil det modsatte er bevist.

Det gælder blot ikke for Troels Lund, han skal tilsyneladende slagtes på forhånd.

Indtil nu har ingen for skattekommissionen forklaret om, at Troels prøvede at påvirke afgørelsen, det prøvede derimod revisor Olm, der kom med mærkelige udtalelser om Steven kinnoch, prøv at se den fyr nærmere efter i sømmene.

Jo, det gælder også TLP

Skrevet af Stefan W. Olsen, Torsdag den 22. november 2012, 11:13

Men da skattesagen var på sit højeste, var der mange af de blå, der ville have HTS buret inde, selv om hun ikke var dømt for noget som helst.

I Venstres øjne gælder det kun dem.

Mon der er flere!

Skrevet af Hans, Onsdag den 21. november 2012, 00:16

Manden er ikke særlig troværdig, og det skulle heller ikke komme bag på mig at der er flere i toppen af venstre, som også er involveret!

magtliderlighed

Skrevet af Bent Petersen, Tirsdag den 20. november 2012, 21:06

Og hvad kan man så lære af denne og andre lignende sager. Vores demokrati, vores retssamfund er i fare. Ja, jeg vil faktisk gå så vidt som til at sige, at det ikke længere eksisterer. Når politikere, og det er så ligegyldigt om det er røde eller blå, eller om det er i kommunerne eller på Christiansborg, føler, at de er højt hævet over den almindelige lov, og at de kan gøre lige hvad de vil, fordi de alligevel ved, at de aldrig bliver stillet til regnskab for deres ugerninger. Så har retssamfundet et kæmpeproblem. Ministre der blander sig i personlige skattesager, ministre der blander sig i overenskomstforhandlinger, ansatte i kommunerne, der selv laver anonyme anmeldelser mod borgere, som de ikke kan lide. Ja listen er efterhånden uendelig lang, og politiet er sgu ligeglade. De kører bare folk over og lyver om det bagefter. Det burde ikke kunne forekomme i et retssamfund. (og som historie minder det utrolig meget om Hitlers metoder.)

Bliv nu færdige med den sag!

Skrevet af Kc, Tirsdag den 20. november 2012, 17:15

Er den sag ikke snart belyst og opklaret, så vi kan blive fri for at høre
mere om den. Det er svedende kedsommeligt og koster en hulens masse penge.

Æres den, som æres bør

Skrevet af Bjarne Witt Svendsen, Tirsdag den 20. november 2012, 13:27

Jo mere der graves i denne sag, desto klarere bliver det for de fleste, at statsministeren har brugt alle kneb for at slippe så billigt som muligt, selv om hendes mantra lyder, at de stærkeste skuldre skal bære de tungeste byrder.
Hvis Troels har hjulpet med til at få det afsløret, burde han i stedet for en straf have en fortjenstmedalje.

Rød blok håber på miraklet

Skrevet af Karen Margrethe Worm, Tirsdag den 20. november 2012, 13:21

Med de elendige meningsmålinger er det klart, at den røde blok håber, at Troels Lund-sagen vil kunne skade Venstres fremgang og få bortløbne til at vende tilbage til folden.
Men deri tager de fejl. Hvad enten Troels Lund bliver dømt eller frifundet, ændrer det ikke blokbalancen en tøddel.
Skulle Venstre gå lidt tilbage, går stemmerne til Den Konservative eller Liberal Alliance.
Man bliver ikke rød af, at der i blå blok skulle findes et par brodne kar - dem er der tilstrækkeligt af i rød blok.
Helle den sag bliver mere og mere pinlig for socialdemokraterne, for er der nogen, der har forsøgt at få noget ændret, er det dem selv.