Politik

Vestager: Uffe Elbæk har ikke tænkt sig om

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Den radikale formand er tilfreds med den undskyldning, kulturministeren har givet, efter det er kommet frem, at han har afholdt arrangementer et sted, hvor hans mand er ansat.

Det ser i første omgang ikke ud til, at det får konsekvenser hos de Radikale, at kulturminister Uffe Elbæk (R) flere gange har holdt officielle middage og debatmøder på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), som han tidligere har siddet i bestyrelsen for, og hvor hans partner nu er ansat.

De Radikales leder, Margrethe Vestager, bider således mærke i, at kulturministeren har undskyldt, og den melding er hun tilfreds med, forklarer hun.

- Uffe har ikke tænkt sig ordentligt om, det ved han godt, og det har han blankt erkendt og beklaget. Jeg er tilfreds med, at Uffe har undskyldt, oplyser hun i en kort skriftlig kommentar lørdag.

Meddelelsen fra Vestager kommer i kølvandet på et møde mellem Enhedslistens kulturordfører og Uffe Elbæk, hvor ministeren har forklaret sig. Efter mødet har Enhedslisten besluttet, at Elbæk skal forklare sig i et samråd.

Sagen kort - Uffe Elbæk

Sagen om AFUK - Akademiet for utæmmet kreativitet - 2012

20. januar Møde mellem Uffe Elbæk og kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V), hvor muligheden for kommunal støtte til den nye cirkusuddannelse på AFUK bliver drøftet.

22. januar Opfølgningsmøde, hvor det anslås, at uddannelsen vil kræve en støtte på godt 15 mio. kr.

27. februar Statsforvaltningen Hovedstaden meddeler, at kommunen ikke må give støtte til uddannelsen. Det betyder, at pengene i stedet må findes gennem finansloven.

1. maj
Uffe Elbæks mand, Jens Pedersen, bliver ansat som sekretær i AFUK.

2. maj AFUKs leder, Annesophie Bergmann Steen, anmoder Uffe Elbæk om et møde om den nye cirkusuddannelse.

22. juni AFUKs leder, Annesophie Bergmann Steen, anmoder Uffe Elbæk om et møde om den nye cirkusuddannelse.

13. september Københavns Kommune afsætter 6 mio. kr. til den nye uddannelse på AFUK.

8. november
Uffe Elbæk mødes med AFUKs bestyrelsesformand, Knud Folschack, og Annesofie Bergmann Steen, hvor man drøfter den nye uddannelse.

11. november
Regeringen og Enhedslisten kommer til enighed om finansloven, hvori de seks mio. kr. til AFUK bliver tildelt.

Det læser andre