De Radikales Margrethe Vestager har fået tøj betalt af sit parti og indberettet det til Skat, mens Venstre fortsat er tavs om Løkkes skatteforhold. V-forretningsudvalget fremrykker nu møde til tirsdag på grund af Løkkes sager.

Mens Venstre ikke vil oplyse, om formand Lars Løkke Rasmussen (V) har betalt skat af tøj og rejser til en værdi af over 160.000 kroner, fortæller de Radikale nu, at partiets politiske leder, Margrethe Vestager (R), har fået betalt tøj af partiet, og at hun selv har indberettet det til Skat, skriver Berlingske.

Ifølge de Radikales partisekretær fik Vestager i 2011 betalt tøj af de Radikale for lidt under 2.000 kroner. Tøj som hun ifølge partiet har svaret skat af.

»Vi er et nøjsomt parti, så vi har ikke nogen goder til vores politikere. Vi har en enkelt gang i forbindelse med folketingsvalgkampen i 2011 betalt for noget tøj til Margrethe Vestager for lige under 2.000 kr., som hun så har opgivet til skattevæsnet,« siger partisekretær Rasmus Grue Christensen.

Lars Løkke Rasmussens problemer har i løbet af weekenden udviklet sig til ikke længere kun at omfatte jakkesæt, skjorter, sko og underbukser købt på Venstres regning til den nette sum af 152.000 kr. Partiet har også betalt for, at Løkke-familien kunne komme med på Venstres strategiseminar på Mallorca efter folketingsvalget i 2011, samt for en røgrensning efter at et ikke-ryger-hotelværelse havde haft besøg af Lars Løkke Rasmussen.

I 2012 vedtog partiet nye retningslinjer for brug af penge i Venstre, der blandt andet nu forbyder køb af tøj, oplyser partiets partisekretær, Claus Søgaard-Richter, til Ritzau ifølge TV2.

Ingen af Folketingets øvrige partier har fulgt Venstres eksempel og kan hverken matche dyre tøjkøb, rejser eller røgrensninger.

Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har dog en ordning, hvor formanden får et månedligt honorar. Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), får hele 360.000 kroner årligt ud over sin folketingsløn, mens S-formand Helle Thorning-Schmidt (S) - inden hun blev statsminister - fik omkring 200.000 kroner om året for at bestride formandsposten.

»Formandshonoraret betyder, at vi ikke køber ting og sager ved siden af. Formandshonoraret blev opfundet til Pia Kjærsgaard (DF), og det har Kristian Thulesen Dahl så fået med. I det ligger en forventning om, at man klarer sine fornødenheder selv,« siger Søren Søndergaard, der er pressechef i Dansk Folkeparti.

Utilfredsheden med Lars Løkke Rasmussen har spredt sig som en steppebrand i Venstre. Flere lokale V-formænd har fået nok af formandens såkaldte bilagssager og påpeger, at han efterhånden har opbrugt sin kvajekvote. V-kilder fortæller desuden til Berlingske, at flere medlemmer af partiets forretningsudvalg allerede på to møder i november sidste år advarede Løkke mod flere sager relateret til hans private forbrug.

Dengang var den såkaldte GGGI-sag om flybilletter på 1. klasse delvist betalt med bistandsmidler det store samtaleemne. Ifølge Berlingskes oplysninger var der »særdeles dårlig stemning« på møder i forretningsudvalget, og flere medlemmer af Venstres bagland talte med store bogstaver om bilagssagerne og opfordrede indtrængende Løkke til, at der ikke kom flere sager.

Venstre-baglandets fokus på Løkkes sager er ifølge Berlingskes oplysninger en medvirkende årsag til, at partiorganisationen på det seneste forretningsudvalgsmøde har følt sig nødsaget til at orientere medlemmerne om udgifterne til Løkkes 50-års-fødselsdagsreception. Her blev det for en god ordens skyld gjort klart, at partiet fulgte den samme udgiftsmæssige drejebog som til lignende arrangementer med tidligere formand Anders Fogh Rasmussen (V).

Sagerne får nu Venstre til at fremrykke sit forretningsudvalgsmøde, hvor Løkkes sager skal diskuteres. Mødet skulle ellers først have været afholdt den 27. maj, men rykkes nu - ifølge DR Nyheder - til tirsdag aften.