Vestager er fuldt tilfreds med finanslov med Enhedslisten

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager mener, at finansloven for 2013 er »så god, som den kan blive«. Hun fortryder ikke, at aftalen blev indgået med venstrefløjen.

'Fuldstændigt tilfreds'. Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) gentog flere gange, at hun er tilfreds med, at aftalen om Finansloven for 2013 er indgået med Enhedslisten og ikke Venstre, som ellers var indbudt til mange forhandlinger.

- Det er jeg fuldstændig tilfreds med. Finanslovsaftalen har den farve, den skal have. Det står sort på hvidt, at man kan føre en ansvarlig økonomisk politik, samtidig med at vi fremmer vækst og beskæftigelse, og vi får en social sammenhængskraft, som vi ellers ikke ville have fået. Og hele den grønne omstilling, som får et ekstra skub med denne her aftale, siger Vestager, siger Vestager.

Oppositionspartiet Venstre, som har været indbudt til forhandlingerne om en finanslov for 2013, har kritiseret Finansloven for at være perspektivløs og for ikke at løse udfordringerne for dansk økonomi.

- Det er ikke en finanslov, der sætter gang i væksten og skaber arbejdspladser i Danmark. Den modsvarer ikke de bekymringer, som man møder det danske samfund og i særdeleshed i de danske virksomheder, der flytter ud af landet, fordi væksten er gået i stå, siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, til Berlingske Nyhedsbureau.

Men Vestager står ved Finansloven, som er »så god, som det kan blive« - med ministerens egne ord. Adspurgt om regeringen ikke ville kunne skabe mere beskæftigelse og større arbejdsudbud, hvis aftalen var indgået med Venstre, svarer hun ikke direkte. Det er et hypotetisk spørgsmål, mener ministeren.

- Det er svært at sige, for det forudsætter, at Venstre var blevet ved forhandlingsbordet, siger Vestager.

Spørgsmål: Kunne du have fået en bedre aftale med Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen?

- Nu deltog Lars Løkke Rasmussen eller Claus Hjort Frederiksen ikke på noget tidspunkt i forhandlingerne, så jeg tror, du må rette det spørgsmål til dem.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08