Fra flere kanter bliver Venstre beskyldt for at ændre holdning, som vinden blæser. Det har ført til hård kritik fra de borgerlige allierede. Claus Hjort Frederiksen indrømmer, at Venstre må "tilpasse sig virkeligheden".

Siden Venstre tabte magten i 2011, har partiet gentagne gange ændret politisk kurs, og det har fået de borgerlige venner til at så tvivl om partiets troværdighed. Det skriver politiken.dk.

Formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, er en af Venstres hårdeste kritikere, og han revser Lars Løkke for at føre en politisk "slingrekurs".

- Venstre har, ligesom regeringspartierne, helt markant ændret politik siden folketingsvalget. Problemet er, at en del vælgere får billedet af, at det er ligegyldigt, hvad politikerne siger, for de mener nok noget andet om 14 dage, siger Kristian Thulesen Dahl.

Hvad synes du om, at Venstre gentagne gange har ændret politisk kurs?
Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i BT lørdag

Her har Venstre ændret kurs

Helhedsskolen:
I december 2012 fremlagde regeringen sine planer for en helhedsskole, der blandt andet indebærer en 37 timers skoleuge for de ældste elever. Den ide støttede Venstre indtil april 2013, Hvor Venstre ikke længere kunne stå inde for det høje timeantal.

- Målsætningen om, at skoleugen skal være på 37 timer, så alle dage bliver lange, synes vi er lidt for mange. Vi foreslår 35 timer, sagde ordfører Karen Ellemann til Jyllands-Posten.

Fysisk aktivitet i skolen:
VK-regeringen foreslog i sit udspil til en skolereform, at " det vil gavne indlæringen, når der i løbet af skoledagen bliver bedre plads til, at man kan veksle mellem undervisning, leg og fysisk aktivitet". Nu vil Venstre, sammen med K og DF, at fremtidens længere skoledage skal bestå af traditionelle lektioner.

- Det er vigtigt at indhegne den her tid, så vi kan forebygge, at den bliver til ren hulahoptid, sagde Karen Ellemann til Information den 17. maj 2013.

Dyrt at være dansker:
Venstres primære slogan siden valget har lydt, at "det ikke må blive dyrere at være dansker". Det blev det dog med energiforliget, som Venstre var en del af. Her blev en stribe afgifter sat op. 

- Ja, det blev lidt dyrere at være dansker, erkendte Lars Løkke på Facebook 22. marts 2012.

Sundhedsmidler:
I valgkampen 2011 erklærede Lars Løkke i Politiken, at et offentligt merindtægt skulle gå til sundhed.

- Hvis vi får penge i hånden, skal de sættes primært i en sundhedssatsning, sagde lars Løkke.

Siden har Løkke udtalt, at en offentlig merindtægt skal gå til skattelettelser.

Randzoner:
Med landbrugsminister Henrik Høegh i spidsen vedtog VK-regeringen i 2011 loven om randzoner, der skulle beskytte vandmiljøet. Siden har Venstre skiftet mening. I december 2012 udtalte Henrik Høegh til Jyllands-Posten:

- Randzoner og efterafgrøder er dyre tiltag, som virker dårligt. Las os omgående sætte ind med nye, mere præcise virkemidler, sagde han.

Kilde: politiken.dk