Venstre om roderiet i Københavns Lufthavn: Politiet skal stå til ansvar

Venstre er ikke imponeret over Københavns Politi i sagen om problemerne i Københavns Lufthavn, og retsordfører Karsten Lauritzen forventer, at den øverste ledelse i Københavns Politi tager sin del af ansvaret for rodet:

- Jeg mener, at der er nogle i ledelsen hos Københavns Politi, der må stå til ansvar for det her. Vi mangler stadig svar på, hvorfor Københavns Politi f.eks. ikke selv opdager, at registreringen er imod forskrifterne, siger Karsten Lauritzen og fortsætter:

- Jeg mener, at de oplysninger, som BT har gravet frem om problemer med kontrol af asylansøgere, viser, at politiet, og i særdeleshed Københavns Politi, at politiet skal prioritere dette område langt højere. Vi ved, at der er stigende problemer med illegale, der begår kriminalitet, og når vi samtidig ved, at der kommer flere af dem, skal vi have et større fokus på, at de ikke kan komme ind i Danmark.

Læs også: Bødskov tavs om politiets asylkiks

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup er enig:

- Med de her nye oplysninger vil jeg tage kontakt til den nye minister og bede om, at vi kommer fuldstændig til bunds i denne sag; Hvor mange personer har vi lukket ind uden ordentlig registrering, og hvor mange er der forsvundet. Vi kan ikke leve med, at det her er foregået uden at komme til bunds i det.

Læs også: