Venstres Inger Støjberg erkender, at de borgerlige partier ser forskelligt på udlændigeområdet, men hun er sikker på, at de nok skal blive enige.

Selv om de borgerlige partier ser forskelligt på udlændingepolitikken, så er uenigheden ikke større, end at man sagtens kan finde fælles fodslag. Det mener Inger Støjberg (V), Venstres politiske ordfører.

»Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi nok skal finde hinanden - også på dette område,« siger hun.

Uenigheden blev tydelig tirsdag, da den konservative partiformand, Søren Pape Poulsen (K), tog afstand fra dele af Venstres udlændingepolitik. De Konservative vil om kort tid præsentere partiets nye udlændingepolitik, som vil indeholde en konkret formulering, hvor partiet afviser at skelne på baggrund af nationalitet og religion. Det går imod tankerne hos Venstre, som går efter en udlændingepolitik, der sorterer indvandrere uden for EU på deres nationalitet ved at stille færre krav til folk fra mere udviklede lande, der minder om Danmark.

Inger Støjberg lægger ikke skjul på, at Venstre og de Konservative ser forskelligt på tingene.

»Der er en nuance. Det er der ingen tvivl om. Omvendt har vi også bevist i de ti år, hvor vi var i regering sammen, at vi godt kan finde en løsning, selv om vi ikke er fuldstændig enige som udgangspunkt,« siger hun.

Imens jubler Liberal Alliance over den konservative melding.

»Jeg har svært ved at få hænderne ned. Jeg er rigtig glad for, at Konservative nu også melder ud, at man ikke skal diskriminere folk på baggrund af religion og herkomst, og at det handler om at få dem, der virkelig kan bidrage til det danske samfund, hertil. Det er et synspunkt, som vi synes, vi har stået alene med i et stykke tid, så vi er glade for at have fået en borgerlig allieret,« siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Dansk Folkeparti mener derimod, at de konservative toner er håbløse.

»Jeg må stille mig selv spørgsmålet, hvad Konservatives berettigelse egentlig er, når de så åbent melder ud, at kulturer og den kultur, som mennesker bringer med sig til Danmark, ikke betyder noget,« siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

Inger Støjberg ser dog ikke den borgerlige uenighed som det store problem.

»Det er jo sådan, at hvis vi var enige om alting, så kunne vi ligeså godt slå os sammen til ét stort parti. Vi er ikke enige om alting, men vi skal nok blive det, så jeg ser meget fortrøstningsfuldt på det,« siger hun.

Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, vurderer, at de blå partier nok skal nå hinanden på udlændingeområdet.

»Jeg tror ikke, man skal overdramatisere det. Blå blok vil stadigvæk gå til valg på en strammere udlændingepolitik. Selv om Dansk Folkeparti vil stå hårdt fast på de her skærpelser af politikken, vil de næppe være stædige i en grad, der vil blokere for Lars Løkke Rasmussens (V) vej tilbage på statsministerkontoret,« siger han.

Thomas Larsen vurderer dog, at den konservative melding irriterer Venstre.

»Det er ubekvemt for Lars Løkke Rasmussen, og man ville have stået stærkere som blok, hvis man var enige i hovedlinjerne,« siger han.