Overborgmester Frank Jensen bør tage klar afstand fra Enhedslisten, mener Venstres Martin Geertsen, efter en meningsmåling gør venstrefløjspartiet til det næststørste i København.

Enhedslisten bliver det næststørste parti i Københavns Borgerrepræsentation efter kommunalvalget. Det forudser en ny meningsmåling, og det får Venstre til frygte for den økonomiske stabilitet i hovedstadskommunen.

Hovedstadsordfører Martin Geertsen (V) opfordrer i en pressemeddelelse overborgmester Frank Jensen (S) til at tage klar afstand fra Enhedslisten og partiets økonomiske politik.

- Hvis dagens meningsmåling omsættes i politiske realiteter, risikerer vi, at den trods alt stabile økonomiske udvikling, som København har været inde i i de seneste knap 20 år, sættes over styr. Et styrket Enhedslisten med 20 procent af stemmerne i ryggen og en oppustet selvtillid vil naturligvis kunne køre en Frank Jensen rundt i manegen efter forgodtbefindende, siger Martin Geertsen.

Ifølge meningsmålingen, som Epinion har foretaget for DR København, bliver Enhedslisten kun overgået af Socialdemokraterne, mens SF ryger ned på tredjepladsen blandt partierne i Borgerrepræsentationen. I dag kan Frank Jensen og Socialdemokraterne styre Københavns Kommune sammen med SF alene, men hvis målingen holder stik, mister de to partier deres fælles flertal, og dermed må overborgmesteren se til højre eller venstre for at sikre sig flertal.

Vælger Frank Jensen at samarbejde med Enhedslisten, er konsekvensen ifølge Martin Geertsen højere skatter og afgifter til københavnerne. Derfor skylder overborgmesteren i hans øjne at give sine vælgere et svar på, om han vil føre politik med støtte fra Enhedslisten efter valget.

- Det er vigtigt, at københavnerne - herunder også de mange fornuftige socialdemokratiske vælgere, som findes i København - får et klart signal fra Frank Jensen, om han vil læne sig op ad Enhedslisten eller ej, siger Martin Geertsen.

Ifølge meningsmålingen står Venstre til 11 procent af stemmerne i Københavns Kommune. Det er en lille fremgang i forhold til i dag, men de borgerlige partier kan tilsammen samle mindre end en tredjedel af københavnerne bag sig.