Politik

V i Fredericia: Derfor kan vi ikke længere støtte Thomas

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Foto: Søren Bidstrup

'Vi kunne ikke længere støtte Thomas og se hinanden i øjnene. Ikke mere'

Ordene falder resolut, omend i et bedrøvet tonefald. Peder Hvejsel, gruppeformand for venstre i Fredericias byråd, besluttede sammen med resten af gruppen mandag aften at slutte sig til det resterende byråd og udtrykke mistillid til deres egen borgmester, Thomas Banke.

- Morfin-sagen var politisk chikane fra S og SF, men når man nærlæser de her bilag og specielt de interne skrivelser, kan vi ikke støtte Thomas og se hinanden i øjnene længere, siger Peder Hvejsel til BT.

Læs også: Enigt byråd til omstridt V-borgmester: Gå af!

Læs også: VU-formand: Hans egne har vendt ham ryggen

Bilagene viser, hvordan Borgmesteren har brugt sit kommunale kreditkort til private indkøb, og det har chokeret gruppen.

- Man kan se, at forvaltningen flere gange påpeger over for ham, at den er gal. Men han gør intet. Vi havde ikke fantasi til at forestille os, at der fandtes sådan et problem. Han har ikke sagt noget til os, og han er ikke kommet for at få hjælp. Ikke en gang da han i november får af vide, at der er søgt aktindsigt. Det er svært at hjælpe en mand, der ikke vil hjælpes, siger Peder Hvejsel, der blankt afviser kritikken af den manglende opbakning fra ham selv og resten af byrådsgruppen.

- Vi bakkede ham 100 pct. op under morfin-sagen, men det kan vi ikke mere. Hvis man har set de her bilag, så vil man også forstå hvorfor, siger Peder Hvejsel.

Relaterede

Det læser andre