V efterlyser mere viden om børn og kampsport

Det er vigtigt at skaffe viden om, hvor skadelig kampsporten Mixed Martial Arts er, når det gælder børn og unge, mener Venstre, som støtter justitsminister Karen Hækkerups arbejdsgruppe på området.

Venstre støtter justitsminister Karen Hækkerup (S), når hun ser et behov for mere viden om konsekvenserne ved at lade børn og unge ned til 12 år dyrke den særligt brutale kampsport Mixed Martial Arts (MMA). Ministeren vil nedsætte en arbejdsgruppe, som skal klarlægge følger af kampsport og børn, og det får opbakning fra Venstre.

»Det er altid godt at få ny viden om det her, inden man tager stilling til, om man skal lave en politisk løsning. Umiddelbart virker det fornuftigt at nedsætte en arbejdsgruppe, og jeg har det dårligt med, at man involverer børn i en så brutal kampsport,« siger idrætsordfører Anni Matthiesen (V).

Både Hans Henrik Knoop, lektor ved Danmarks Pædagogiske Universitet, og Jacob Springborg, afdelingslæge ved Neurokirurgisk Klinik på Rigshospitalet, er stærkt kritiske over, at man tillader børn og unge at deltage i kampe, hvor man må slå og sparke sin modstander i ansigtet.

»De hårde slag kan være farlige nu og her, i værste fald dødelige,« siger Jacob Springborg til Kristeligt Dagblad.

Justitsminister Karen Hækkerups arbejdsgruppe skal ifølge ministeren skal vurdere, »om der er behov for regler på området«, og som »i givet fald skal udarbejde et udkast til regelsæt«.

Anni Matthiesen vil have arbejdsgruppen til at holde fokus på, om man reelt lærer børn nogle udyder ved at lade dem dyrke MMA.

»Idrætsverden skal ikke - i stil med nogle computerspil og lignende - være med til at understøtte, at det er i orden at slå løs på folk. Jeg kan godt blive bekymret for, om børn i så ung en alder kan adskille sporten fra skolegården,« siger V-ordføreren og uddyber:

»Det skal jo ikke være sådan, at man lærer børn nogle metoder, som de ikke selv er i stand til at administrere uden for træningslokalet. Derfor bør man måske kigge på at lave en nedre aldersgrænse i forbindelse med lige præcis den her sportsgren.«.