Unge SFere vil kopiere skat på 75 procent

SFs ungdomsparti mener, at Danmark skal kopiere et fransk forslag, som går ud på at beskatte virksomheder med 75 procent, hvis de lønner deres ansatte og topchefer med en million euro eller mere.

Søndag sagde Frankrigs Forfatningsråd god for et kontroversielt forslag fra landets regering, som vil beskatte franske virksomheder, der lønner en eller flere ansatte med en million euro eller mere om året, med 75 procent.

I Frankrig har forslaget mødt hård kritik, men står det til SFU, SFs ungdomsparti, skal den franske skattemodel kopieres i Danmark.

»Det lader til, at franskmændene har forstået, at overklassen skal
bidrage noget mere, hvis vi vil sikre en retfærdig fordeling af
kriseregningen. Det kunne vi lære noget af i Danmark,« siger SFU-formand
Carl Valentin i en skriftlig kommentar.

Læs mere: Toplønninger skal koste franske firmaer skat på 75 procent

Pengene, som skatten indbringer, skal til gengæld bruges til at bekæmpe fattigdom, mener ungdomspolitikeren.

»Størstedelen af de superrige i vores samfund, har tjent deres penge på andre menneskers arbejde. Det mindste, de kan gøre, er at betale lidt af det tilbage til samfundet,« fastslår han.

Den franske regering anslår, at tiltaget kommer til at påvirke 470 virksomheder og omkring 1.000 personer, der tjener en million euro - svarende til 7,45 millioner kroner - eller mere om året. Regeringen er blevet beskyldt for at forsøge at få ram på landets rigeste, men den kritik er helt forfejlet, mener Carl Valentin.

»Det her handler ikke om at straffe nogen for at være rige. Det handler om retfærdighed. I Danmark har vi endnu engang slået rekorden i, hvor mange der søger julehjælp, og tusindvis af børn vokser op i fattigdom. Samtidig er der mennesker, der har flere penge, end man nogensinde får brug for. Det er ikke fair,« siger SFU-formanden.

Læs også: