Politik

Uffe Elbæk: Jeg skulle have stoppet arrangementerne

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Kulturminister Uffe Elbæk er under mistanke for nepotisme. Foto: Torkil Adsersen

Kulturministeren fortryder, at han gennemførte arrangementer på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), efter hans mand var blevet ansat på uddannelsesstedet.

Det var mangel på politisk dømmekraft fra kulturminister Uffe Elbæks (R) side, at han afholdt arrangementer på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK) på Vesterbro i København, efter uddannelsesstedet havde ansat hans mand.

Det indrømmer kulturministeren i et interview med TV2 News.

- Der er meget, jeg gerne ville have gjort anderledes, siger Uffe Elbæk og fortsætter:

- Jeg skulle have stoppet arrangementerne, da min mand blev ansat i maj måned. Og jeg er ked af det på AFUKs vegne og på min mands vegne.

Ministeren erkender, at det ser uheldigt ud, at han har brugt 180.000 kroner af ministeriets penge på fem arrangementer på uddannelsesstedet, hvor han selv har siddet i bestyrelsen, og hvor hans mand blev ansat som skolesekretær i maj 2012.

Men han understreger, at alle arrangementer har været fagligt begrundet. Derfor vil Uffe Elbæk heller ikke selv vurdere, hvorvidt sagen skal få konsekvenser for ham som minister.

- Det skal jeg ikke afgøre, siger kulturministeren.

Enhedslisten har krævet en redegørelse fra Uffe Elbæk, mens Venstre har bedt ministeren om selv at tage initiativ til en uvildig undersøgelse fra Rigsrevisionen.

Det første ser Uffe Elbæk frem til at levere.

- Jeg glæder mig til at tage en ordentlig samtale med mine kollegaer i kulturministeriet, og jeg ser frem til at give den redegørelse. Kulturministeriet er klar til at komme med de informationer, der er brug for, siger Uffe Elbæk til TV2 News.

Sagen kort - Uffe Elbæk

Sagen om AFUK - Akademiet for utæmmet kreativitet - 2012

20. januar Møde mellem Uffe Elbæk og kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V), hvor muligheden for kommunal støtte til den nye cirkusuddannelse på AFUK bliver drøftet.

22. januar Opfølgningsmøde, hvor det anslås, at uddannelsen vil kræve en støtte på godt 15 mio. kr.

27. februar Statsforvaltningen Hovedstaden meddeler, at kommunen ikke må give støtte til uddannelsen. Det betyder, at pengene i stedet må findes gennem finansloven.

1. maj
Uffe Elbæks mand, Jens Pedersen, bliver ansat som sekretær i AFUK.

2. maj AFUKs leder, Annesophie Bergmann Steen, anmoder Uffe Elbæk om et møde om den nye cirkusuddannelse.

22. juni AFUKs leder, Annesophie Bergmann Steen, anmoder Uffe Elbæk om et møde om den nye cirkusuddannelse.

13. september Københavns Kommune afsætter 6 mio. kr. til den nye uddannelse på AFUK.

8. november
Uffe Elbæk mødes med AFUKs bestyrelsesformand, Knud Folschack, og Annesofie Bergmann Steen, hvor man drøfter den nye uddannelse.

11. november
Regeringen og Enhedslisten kommer til enighed om finansloven, hvori de seks mio. kr. til AFUK bliver tildelt.

Relaterede

Det læser andre