Forhenværende DFU-formand Lucas Hultgren ‘stopper omgående i dansk politik’, efter afsløringen om, at han har truet tidligere partikammerater med vold.

BT og Metroxpress kunne tidligere mandag fortælle, at Lucas Hultgren har truet flere medlemmer i Dansk Folkeparti Ungdoms hovedbestyrelse med vold, da han var formand for ungdomspartiet. Det får nu den tidligere ungdomsformand til at trække sig fra politik med omgående virkning.

‘Personhetzen har været for grov og for hård i forhold til alle de enormt positive ting, der ellers er ved at være politisk engageret, og jeg er derfor kommet til den beslutning, at jeg med omgående virkning vil stoppe fuldstændig i politik,’ skriver han på Facebook.

Lucas Hultgren er ikke blevet politianmeldt for truslerne, og han afviser, at der var tale om trusler, når han blandt andet skrev:

’Det er sidste gang, du beder mig om at tage det roligt, hvis du holder af dine tænder’ og ’får DFU ikke en præsentationsvideo pga. dig, så ville jeg nok søge politibeskyttelse de næste par uger’.

Partiet Nye Borgerlige, som Lucas Hultgren i øjeblikket er medlem af, har ikke modtaget hans opsigelse fra partiet endnu. Formanden for Nye Borgerlige Ungdom Mikkel Bjørn Sørensen regner derfor fortsat med, at han senere i dag skal have en alvorssnak med Lucas Hultgren omkring de trusler, som han har sendt til DFU-medlemmer.

»Jeg ved ikke, hvad Lucas Hultgren har tænkt sig nu. Han skriver i hvert fald, at han melder sig ud af politik. Vi har ikke modtaget hans opsigelse, men hvis han ønsker at stoppe, så er det selvfølgelig helt op til ham selv,« Mikkel Bjørn Sørensen.

Ville han være blevet smidt ud, hvis han ikke selv havde stoppet? 

»Som sagt tidligere er det svært for mig at tage stilling til konteksten af de beskeder, han har sendt,« siger Mikkel Bjørn Sørensen.

Hos moderpartiet Nye Borgerlige vil organisatorisk næstformand Jesper Melander Hammer da heller ikke gøre noget ved sagen, før Mikkel Bjørn Sørensen har haft sin alvorssnak med Lucas Hultgren.

»Vi skal have orden i egne rækker, og det har man ikke, hvis medlemmerne truer eller har truet nogen. Vi skal nok få den sag afklaret, men jeg kan ikke svare dig på, hvad der kommer til at ske. Men jeg har læst de her to ting, som Lucas Hultgren har skrevet. Det kommer an på sammenhængen, men jo, isoleret set er det da voldstrusler,« siger Jesper Melander Hammer.

Lucas Hultgren, der ikke selv mener, at der var tale om trusler, erkender dog, at hans sprogbrug var over grænsen.

‘Jeg fortryder derimod sprogbruget i de opsange, de var for grove og upassende, og jeg er flov og ked af, at hvad der skulle have været ”tag dig sammen og pas dit arbejde” er blevet til noget, jeg aldrig har anset eller ment som værende en trussel, hvilket den DFU´er, der har fået SMS´erne heller aldrig har. Det var en særlig hård og upassende jargon, som vi i en lille sluttet kreds af særligt nære venner i hovedbestyrelsen havde, inklusiv den der påstår at føle sig truet,’ skriver Lucas Hultgren på Facebook.

Mediejurist og partner i advokatfirmaet Bird & Bird Peter Lind Nielsen mener, at hvis de her mennesker har følt sig truet, så er det som udgangspunkt nok, hvis beskederne med rimelighed kan anses som en trussel.

»Beskeder kan ses som en trussel, som de står der. Det er jo ikke nok, at Lucas Hultgren siger, at det var jargonen. Man er nødt til at kigge på dem, der rent faktisk har modtaget beskederne, og hvordan de har opfattet det. Hvis de ikke har været med på den jargon, så er det med god ret, at de har følt sig truet,« siger Peter Lind Nielsen.

Ifølge Peter Lind Nielsen så de her beskeder formentlig et brud på straffeloven og ville typisk være en bøde og en betinget straf, hvis det er første gang. Men truslerne er ikke anmeldt, og derfor er det suverænt op til Nye Borgerlige Ungdom at vurdere, om de synes, at beskederne er trusler.

»Men jeg vil mene, at de her beskeder er en trussel,« afslutter Peter Lind Nielsen.

Lucas Hultgren ønsker ikke at kommentere sagen yderligere over for BT, men henviser til sit Facebook-opslag.