Dansk Folkeparti vil forpligte arbejdsgiverne til først og fremmest at ansætte dansk arbejdskraft. Det skal ske i forbindelse med en kontanthjælpsreform, siger DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

- De så lidt overraskede ud, men de tog notater.

Sådan lød Kristian Thulesen Dahls (DF) gengivelse af finansminister Bjarne Corydon (S) og skatteminister Thor Möger Pedersens (SF) reaktion, da Dansk Folkeparti her til morgen præsenterede dem for sine krav til en kontanthjælpsreform, skriver B.dk.

Dansk Folkeparti erklærer sig nemlig nu parat til at diskutere kontanthjælp i forbindelse med finanslovsforhandlingerne.

- Når de vil lave en kontanthjælpsreform, så lad os da forhandle det. Vi har to krav til at gennemføre sådan en reform i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. Det ene er, at vi får antallet af østarbejdere i Danmark ned. Det andet er, at vi finder metoder til at sikre, at de danske arbejdsgivere efterspørger den danske arbejdskraft, som i dag er på kontanthjælp, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han har imidlertid ikke nogen klar model for, hvordan man kan forpligtige arbejdsgiverne på at ansætte danske arbejdere.

- Der er bestemt noget at gøre i forhold til at sikre, at arbejdsgiverne først og fremmest bruger dansk arbejdskraft. Om det så skal være i form af en aftale med arbejdsgiverorganisationerne, eller hvordan vi skal lave det i praksis, det må vi kigge på, siger Kristian Thulesen Dahl.

Ud over kravene til en kontanthjælpsreform holder Dansk Folkeparti fast i, at de er dagpengeretten endnu engang skal forlænges med et halvt år.

- Jeg vil hjælpe alle dem, der gerne vil have, at vi indfaser dagpengereformen på en anden måde end tiltænkt, fordi væksten ikke er kommet i det danske samfund. Vi vil meget gerne have en halvårlig forlængelse mere af dagpengeretten. Regeringen kan finansiere det ved et godt gammelt socialdemokratisk forslag om at lægge loft på, hvor meget staten må betale for konsulentydelser, siger Kristian Thulesen Dahl.

Ifølge Dansk Folkepartis formand er det mest sandsynligt, at partiet kan komme med i en række delaftaler.

- Hvis vi kan få indflydelse på finansloven, så tager vi den indflydelse. De sandsynlige er, at det bliver i forbindelse med delaftaler. Fedtskatten, sukkerafgiften, det her med en kontanthjælpsreform, siger Kristian Thulesen Dahl.