Thornings plan for 2014: Sådan skal vi sikre vækst i Danmark

Nye vækstinitiativer skal gøre Danmark parat til opsvinget oven på rækken af reformer. Det slår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fast, skriver jyllands-posten.dk.

»Vi er gået fra et lidt uhåndgribeligt stemningsskifte til et mere håndgribeligt stemningsskifte. Det ser vi både i forhold til ledigheden og beskæftigelsen,« siger hun ifølge jyllands-posten.dk.

Produktivitetskommissionens anbefalinger kommer midt i marts, og de initiativer, Thorning bebuder, skal være en opfølgning på anbefalingerne. Derfor vil statsministeren heller ikke komme nærmere ind på, hvad de indeholder, udover at »det handler om, hvordan virksomhederne bliver mere konkurrencedygtige, og hvordan der bliver bedre muligheder for danskerne som forbrugere«.

Dog kan virksomhederne ifølge Jyllands-Postens oplysninger se frem til at undgå besværlige regler, mens regeringen også vil komme med tiltag, som sættes i verden for at øge konkurrencen i detailhandlen og byggeriet.

Kommissionens slutrapport kommer blandt andet til at diskutere hele skatte- og afgiftssystemet, forklarer formanden for Produktivitetskommissionen, professor Peter Birch Sørensen.

»Der vil komme anbefalinger af mere generel karakter. Altså, hvilke typer af skatter er mere skadelige for produktiviteten end andre,« siger han til jyllands-posten.dk.

Læs også: