Thorning vil ikke hjælpe: Den enkeltes eget ansvar at få skattelettelse allerede i 2014

Statsministeren vil ikke bede Skat om at ændre danskernes forskudsopgørelser, så de kan få de fremrykkede skattelettelser allerede i 2014. Det er op til den enkelte, mener hun.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mener ikke, at det er en opgave for Skat at ændre de millioner af forskudsopgørelser, som ikke tager højde for de forhøjede beskæftigelsesfradrag, som blev aftalt mellem regeringen, Venstre og de Konservative, da partierne i sidste uge blev enige om en finanslov.

Det kan den enkelte borger sagtens klare selv, mener statsministeren.

Sker ikke automatisk: Sådan får du Løkkes skattelettelse allerede i 2014

»Jeg har tillid til, at borgerne godt selv kan gå ind og ændre forskudsopgørelsen, det skal borgerne nok selv klare,« siger Helle Thorning-Schmidt i et svar til den konservative partiformand, Lars Barfoed (K).

Han ser ellers gerne, at Skat bliver pålagt opgaven, som kan sikre, at danskerne allerede til næste år får glæde af de højere fradrag. Det vil frigøre flere penge til privat forbrug til glæde for dansk økonomi, mener den konservative formand.

Thorning: Hvor har vi det godt i Danmark

»Det må kunne lade sig gøre at justere forskudsopgørelsen fra næste år, så folk får flere penge. Kunne vi ikke gøre et forsøg på at få det til at lykkes, så pengene kan omsættes til forbrug og vækst,« spurgte Lars Barfoed under Folketingets spørgetime tirsdag.

Helle Thorning-Schmidt måtte dog minde ham om, at det vil koste en betydelig sum penge at få Skat til at udføre opgaven, og hun opfordrer derfor danskerne til selv at ændre deres forskudsopgørelse.

Men det er der mange, der vil have problemer med, mener Lars Barfoed.

»For de fleste borgere er det uoverskueligt at vurdere egen skat i fremtiden,« siger han.

Læs også: