KØB PLUS!

Thorning fik uberettiget fradrag i seks år

En hidtil hemmeligholdt skattesag rammer nu Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt.

B.T. kan afsløre, at Skat for tre år siden opgav at få Helle Thorning-Schmidt til at tilbagebetale et betydeligt beløb, som hun siden 1999 har betalt for lidt i skat.

BURDE HELLE THORNING-SCHMIDT SELV HAVE FORTALT, AT HUN IGENNEM FLERE ÅR UBERETTIGET HAR BRUGT SIN MANDS SKATTEFRADRAG? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN.

Avisen har fået adgang til fortrolige dokumenter om en skattesag fra 2008, der viser, at Helle Thorning-Schmidt uberettiget har udnyttet sin britiske ægtefælle Stephen Kinnocks danske skattefradrag fra 1999 til 2008 og dermed år for år betalt for lidt i skat af sin løn fra først Europa-Parlamentet og efter 2005 Folketinget.

LÆS OGSÅ:Thorning om skattesag: Ved ikke hvad du taler om

LÆS OGSÅ:Derfor blev Kinnock frikendt i den første skattesag

Af afgørelsen fra Skat, som B.T. har set og læst, fremgår det, at Stephen Kinnock - til trods for at han i 1999 forlod Danmark og dermed ikke længere var fuld skattepligtig her i landet - fortsat selvangav som fuldt skattepligtig. Dette betød ingenting for Kinnock, da han ikke havde nogen skattepligtig indkomst i Danmark. I stedet fik Helle Thorning-Schmidt som ægtefælle hans fradrag, som hun uberettiget brugte. I afgørelsen fra Skat til Kinnock om sagen, hedder det direkte, at der skete ’overførsel af negativ skattepligtig indkomst og skatteværdi af personfradrag m.v. til din ægtefælles årsopgørelser’.

Stephen Kinnock fik i perioden mange påmindelser i form af selvangivelser og årsopgørelser - om, at han var registreret fuld skattepligtig til Danmark, mens Helle Thorning-Schmidt har modtaget en række årsopgørelser, hvoraf det fremgik, at hendes personfradrag var væsentligt større end normalt for en skatteyder.

LÆS OGSÅ:Helle Thorning holdt skattesagen skjult

Dermed er det ikke korrekt, når Helle Thorning-Schmidt - i forbindelse med sidste års skattesag - flere gange til pressen og i en mail til partiets medlemmer hævdede, at hun og hendes mand havde ’fulgt skattereglerne til punkt og prikke’. Tværtimod har hun fået kontant udbytte ud af ikke at overholde reglerne.

Afstemning

Advokat Jørn Qviste fra advokatfirmaet Johan Schlüter i København - forfatter til et stort antal artikler om dansk og international skatteret - siger:

 - Så vidt jeg kan bedømme, har Stephen Kinnock udvist passivitet. Det havde nok været hensigtsmæssigt at få en rådgiver til at sørge for begge parters selvangivelser på et tidligere tidspunkt, så de havde undgået sagen. På den anden side vil jeg sige, at masser af skatteydere hvert år begår samme fejl, fordi de ikke studerer deres fortrykte selvangivelser eller årsopgørelser nærmere. Det er en god idé at være omhyggelig i sine skattesager, hvis man vil være statsminister, men der er jo ingen grund til at tro, det er sket med vilje. Få vil snyde for et så relativt beskedent beløb, siger Jørn Qviste.

Søren Aagaard, skatteekspert og advokat hos Advodan, påpeger, at alle har et ansvar for at tjekke deres skatteansættelse i årsopgørelsen.

- Hvis man uberettiget bruger ægtefællens personfradrag, kommer man til at betale for lidt i skat. Skatteværdien af fradraget fremgår af bagsiden af årsopgørelsen, hvor skatteberegningen foretages, siger han.

Skat fik først kendskab til sagen, da parrets rådgiver i først 2007 og siden i 2008 selv henvendte sig til Skat for at få Stephen Kinnock ud af den danske skattepligt. I 2008 ophørte Kinnocks ansættelse i British Council - og dermed ville han ikke længere være automatisk beskyttet mod skattebetaling i Danmark. I det øjeblik, han måtte opgive sin diplomatstatus og tage et job i en privat virksomhed, ville det faktum, at han var registreret som ’fuld skatteopligtig’ til Danmark formentlig betyde, at han også i praksis skulle betale skat i Danmark - selv om han arbejdede i udlandet.

Det fremgår ikke, hvorvidt Kinnock og Thorning-Schmidt hyrede en skatterådgiver for at sikre, at Kinnock i praksis undgik skattebetaling i Danmark. Skat accepterede med tilbagevirkende kraft, at Stephen Kinnock alligevel ikke havde været skattepligtig til Danmark, siden han flyttede ud af landet i 1999. Dermed havde han heller ikke ret til de årelange danske fradrag.

LÆS OGSÅ:Thorning om skattesag: Ved ikke hvad du taler om

Af skattedokumenterne fremgår det, at Skat ’ændrede’ Thorning-Schmidts årsopgørelse for årene 2006, 2007 og 2008, hvilket formentlig betyder, at hun blev pålagt at betale retsskat, men det fremgår også, at sagen var forældet i årene 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 og 2005, hvorefter Skat ikke efterfølgende kunne afkræve Thorning ekstrabetaling i for lidt betalt skat.

B.T. har af en revisor fået udregnet, hvad Helle Thorning-Schmidt har betalt for lidt i skat i årene 2000-2005 - med forbehold for ukendte faktorer er beløbet et mindre sekscifret beløb.

Hvad synes du om, at Helle Thorning-Schmidt igennem mange år uberettiget har brugt sin mands skattefradrag?

Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. i morgen

Din kommentar

Kommentarer

Hvad med fotomodellen

Skrevet af Bjarno Finderuponym, Onsdag den 17. juni 2015, 12:22

Var der ikke en vis fotomodel, der sammen med sin mand blev dømt til at betale 6 millioner og skulle 2 år i fængsel, indtil man opdagede at sagen lignede Helle Thornings, hvorefter dommen blev annulleret

Korupt diktator

Skrevet af Jens Arne Thomsen, Tirsdag den 16. juni 2015, 19:19

Jeg håber virkelig at sandheden omkring Helle Tornvigs manglende betaling af skat, kommer frem i lyset, der er mange der har undret sig over hvorfor man ikke forfølger denne sag, andre i samme situation er blevet dømt for samme forseelse.
Det minder lidt om korrupte statsledere i underudviklede lande der raner til sig på bekostning af befolkningen, trods det man leder et parti der
påberåber sig solidaritet.
Lad os få fakta frem i lyset, men den røde presse angriber nok ikke en rød regeringsleder ??.

VELFÆRD KOSTER PENGE - men helst ikke så mange af Helles

Skrevet af Karsten R., Søndag den 14. juni 2015, 18:02

Helles tale skal altid forstås ud fra hvad der tjener hende bedst personligt.

Den ekstra skattesag er såmænd ikke så stor i sig selv. Men den understreger igen at HTS har ændret forklaring om sin mands bopælsforhold, alt efter hvilket fordel der skulle opnås.

Han bor i Danmark når hun kan bruge hans fradrag og når han gerne vil være medejer af boligen. Han bor IKKE i Danmark når han skal til at betale skat.

Han er rigtig meget hjemme når familieidyllen skal pudses af i ugebladene. Han er IKKE så meget hjemme når han skal betale skat.

Meget pudsigt og meget bekvemt for HTS. Så ja Helle, VELFÆRD KOSTER PENGE. Bare helst ikke så mange af dine. Just saying.....

Thorning's skattesag

Skrevet af eva christensen , Tirsdag den 9. juni 2015, 09:57

politikerlede! Helle er ikke så hellig som hun udgiver sig for at være. Hun skulle skamme sig over at godkende personlig smædekampagne imod LLR. Ikke fordi han er en helgen, men man skal ikke kaste med sten hvis man bor i et glashus.

Højere skatter rammer de svageste hårdest.

Skrevet af Henrik Arvedsen, Mandag den 8. juni 2015, 23:52

Det er let at hæve skatten for alle andre, når man selv snyder sig til større fradrag.

STRAM OP Artiklen er fra 2011

Skrevet af Jan Vejling, Søndag den 7. juni 2015, 15:42

Helle Thorning være end Lars Lykke

Skrevet af Ingrid Jensen, Søndag den 7. juni 2015, 15:26

Det ser ud til at man bare skal være politiker så kan man slippe for meget og især hvis man er socialdemokrat

Helle Thorning være end Lars Lykke

Skrevet af Ingrid Jensen, Søndag den 7. juni 2015, 15:24

Det ser ud til at man bare skal være politiker så kan man slippe for meget og især hvis man er socialdemokrat

Helle Thorning være end Lars Lykke

Skrevet af Anonym, Søndag den 7. juni 2015, 15:22

Det ser ud til at man bare skal være politiker så kan man slippe for meget og især hvis man er socialdemokrat

Helle Thorning være end Lars Lykke

Skrevet af Anonym, Søndag den 7. juni 2015, 15:22

Det ser ud til at man bare skal være politiker så kan man slippe for meget og især hvis man er socialdemokrat

Helle Thorning være end Lars Lykke

Skrevet af Anonym, Søndag den 7. juni 2015, 15:22

Det ser ud til at man bare skal være politiker så kan man slippe for meget og især hvis man er socialdemokrat

H T S skattesa

Skrevet af Anonym, Søndag den 7. juni 2015, 14:29

Helle skal betale hver en krone tilbage om sagen er forældet eller ej.
Hun har jo hele tiden vist at den var gal, men går den så går den.
Havde det været menig mand var han bleven jordet total.

ikke et hak bedre i Lykke

Skrevet af kurt kristensen, Lørdag den 6. juni 2015, 01:32

Endelig kommer det frem, HTS har ikke lavet andet en rakke ned på Lykke Rasmussen, Nu prøver hun igen arrogant at snakke sig ud af det, det er sørgeligt at folk en sådanne indkomster er nød til at tilegne sig en ekstra indkomst. Igen et bevis at HTS troværdig hed ligger meget lavt, men hun er verdensmester i at snakke uden om.
Håber at alt må komme frem, da Danmark ikke kan have en statsminister som omgås vores love (hvis det der nu skrives er troværdig).

Inhabilitet i skattesagen!

Skrevet af AnonymCarl H"ulsen, Tirsdag den 21. april 2015, 17:33

Den afgørelse der blev truffet i skattesagen, der medførte at omkring 100 personer også blev tilgodeset,blev afgjort af en ikke ukendt person af HTS! Hvad blev der ud af det! Intet

Gud bevare Danmark, men fri os for Helle Smith.

Skrevet af Anonym Erik Lundstrøm, Mandag den 6. april 2015, 19:42

Hvordan kan det være at nogle stupide arbejdere samt enkelte akademikere i sin tid fik denne dame i spidsen for regeringen ?
Hun har i den grad ført landet i uføre.Og samtidig har hun snydt og bedraget de vælgere der for 4 år siden var enfoldige nok til at stole på hendes tomme løfter

Hun burde simpelthen skamme sig...

Skrevet af Jess L. Christensen, Mandag den 6. april 2015, 15:44

Den dame beviser da den ene gang efter den anden, hvor grisk hun er. Rage til sig på alle andres (samfundets) bekostning, det kan hun. Lyve, så vendet driver ned af væggene, det mestrer hun til fulde. Tage ansvar, det kniber det derimod gevaldigt med. Tænke sig, sådan en type mener nogle stadig er værdig til at lede en regering. Bliver folk dog aldrig klogere... Var hun klog, vedgik hun sine "fejltagelser" i stedet for at benægte dem - HVIS hun så endda havde været reel og bare nogenlunde intelligent, havde hun også trukket sig fra posten som statsminister i dyb erkendelse af, at det magtede hun altså HELLER ikke.

Gud Fader i Skuret

Skrevet af kimberly, Mandag den 6. april 2015, 11:56

Man kan blive vældig træt af de politikkere der laver fiks fakserier og samtidig skærer i almindelige menneskers indkomster. En statsminister kan ikke have den slags sager her hængende over hovedet. Man får jo nemt den tanke : Hvad skjuler hun? Er der flere lig i lasten?
Men generelt synes jeg at politikkere skal se sig for og holde om med alle deres fiks fakserier.

Nypussede sko...

Skrevet af T. P., Søndag den 5. april 2015, 23:33

Det ville egentlig være rart, om vore folkevalgte var lige som omhyggelige med deres papirsager, som de synes at være, når de dukker op til royalty taffel...I sidste tilfælde gælder det om at fremstå bedst muligt - bukke & neje efter alle kunstens regler...Anderledes åbenbart, når man tror sig udset og uden for kameraets fulde bevågenhed.

helles skattesnyd

Skrevet af linda petersen, Søndag den 5. april 2015, 18:50

jeg syntes
snart det er for galt med alle de politikere der i
snyder og laver ulovliigheder. hvis de var almindelge arbejdere ville de blive fyret fra job uden pensioner og verderlag. hvis man bedrager er man en tyv og må betale og i fængsel. men vore politiere tror de kan gøre hvadd de vil nu må det stoppe. vi danskere er trætte af jeres moralprædiken om at spare og så ødsler i selv og misbruger systemerne

Pengene har det bedst i socialakrobaternes lommer

Skrevet af Anonym, Lørdag den 4. april 2015, 19:43

Hvor er moralen henne i denne sag?

Helle - drop dit slogan

Skrevet af Lone Christensen, Mandag den 2. juni 2014, 13:17

Jeg kan ikke forstå, at HTS vælger et slogan som: Det er de bredeste skuldere, som skal bære" ... Hende og hendes mand tjener rigtig mange penge og burde derfor ikke snyde eller unddrage at betale skat. Det runger meget hult og falsk i mine øre!

Flyt ud af Jante, og kom ind i kampen.

Skrevet af Daniel K. Rotenberg, Mandag den 2. juni 2014, 08:51

Det er trættende at høre folk gå så meget op i Helle og Løkkes småting, om det er små-snyd eller ærlige fejl, er irrelevant. De er politikere, og skal dømmes på deres arbejde som sådan, og deres visioner for landet.

Alle jer der har så ondt i bagdelen over et par 100.000, hvor er i henne i debatten når det virkelig tæller ? Når vi diskuterer samfunds økonomiske tiltage, til mange milliarder ?

Dit ? kan besvares med 1 ord....

Skrevet af Jens Peter Simonsen, Lørdag den 6. juni 2015, 23:21

Troværdighed - og/eller mangel på samme. Det er utroligt, at der i tide og utide prædikes lighed for loven fra 'Borgens' talerstol - der er tydeligvis nogen, der er mere lige end andre.

nåda

Skrevet af Jens B., Søndag den 27. juli 2014, 19:38

Det huskede du selv da i for i blækhuset over LLR's tøj ikke!

Thornings skattesag

Skrevet af Tina Skovgaard Svensson, Fredag den 30. maj 2014, 23:20

Syndes det er for dårligt at hun "prøver at skjule" hendes SNYD om skattekroner.. I stedet for at erkende at hun har snydt i skat.. Havde det været os andre så havde vi fået lov til at betale som man skal.. Men Folketinget har et så dårligt rygte efter alt det med Lars. At folketinget mister sin så kaldte værdighed.. Men den har de jo allerede mister.. Så Helle Udskriv Valg og forsvind.. For det kan sku snart ikke blive værre end det er..

Pamperi

Skrevet af Anonym, Lørdag den 31. maj 2014, 11:57

UDSKRIV NU DET VALG, så der kan blive ryddet op i alt det pamperi, det er ikke et tage selv land vi lever i, Fuskere skal traffes ligesom menige mand/kvinde i Danmark.

Der er noget om snakken , der skal stå skattesvindler i nakken

Skrevet af Tom Kundahl, Fredag den 30. maj 2014, 17:13

Hvorfor er de politiker der sidder og lovgiver som hjernedeponerede i den danske befolkning interesse en yderst kreativ spekulerende i snyd. Lars Lykke med lemfældigt omgang med andres penge. Helle Thorning som skattesnyder på andres bekostning og ikke mindst de slipper for videre tiltale medens andre bliver hevet igennem retssystemet som gemene forbrydere.

Politikere i det danske folketing, tak fordi I stjæler med den ene hånd i lovgivningen og svindler med den anden hånd. husk at der altid er en der snuser jeres julelege op.

Der er noget om snakken , der skal stå skattesvindler i nakken

Skrevet af Tom Kundahl, Fredag den 30. maj 2014, 17:12

Hvorfor er de politiker der sidder og lovgiver som hjernedeponerede i den danske befolkning interesse en yderst kreativ spekulerende i snyd. Lars Lykke med lemfældigt omgang med andres penge. Helle Thorning som skattesnyder på andres bekostning og ikke mindst de slipper for videre tiltale medens andre bliver hevet igennem retssystemet som gemene forbrydere.

Politikere i det danske folketing, tak fordi I stjæler med den ene hånd i lovgivningen og svindler med den anden hånd. husk at der altid er en der snuser jeres julelege op.

STOP NU Bilags og skatte sager.

Skrevet af Anonym, Fredag den 30. maj 2014, 08:36

Alle snakker om noget der skete for 5 år siden
Træt at danske medier Har i ikke andet at skrive om.

vil det sige, at du mener det er ok at være skattesvindler

Skrevet af Tom Kundahl, Fredag den 30. maj 2014, 18:13

Du er trætte af medierne og deres indblanding og oplysninger om Helle´s skattefiduser, som hvis andre end en folkevalgt politiker som Helle vil blive straffet for i de danske domstole, for det har hun være med til at lovgive. Er de ikke bare dig der læser for holdningsløse tidende og er ligeglad med andres rettigheder