KØB PLUS!

Thorning fik uberettiget fradrag i seks år

En hidtil hemmeligholdt skattesag rammer nu Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt.

B.T. kan afsløre, at Skat for tre år siden opgav at få Helle Thorning-Schmidt til at tilbagebetale et betydeligt beløb, som hun siden 1999 har betalt for lidt i skat.

BURDE HELLE THORNING-SCHMIDT SELV HAVE FORTALT, AT HUN IGENNEM FLERE ÅR UBERETTIGET HAR BRUGT SIN MANDS SKATTEFRADRAG? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN.

Avisen har fået adgang til fortrolige dokumenter om en skattesag fra 2008, der viser, at Helle Thorning-Schmidt uberettiget har udnyttet sin britiske ægtefælle Stephen Kinnocks danske skattefradrag fra 1999 til 2008 og dermed år for år betalt for lidt i skat af sin løn fra først Europa-Parlamentet og efter 2005 Folketinget.

LÆS OGSÅ:Thorning om skattesag: Ved ikke hvad du taler om

LÆS OGSÅ:Derfor blev Kinnock frikendt i den første skattesag

Af afgørelsen fra Skat, som B.T. har set og læst, fremgår det, at Stephen Kinnock - til trods for at han i 1999 forlod Danmark og dermed ikke længere var fuld skattepligtig her i landet - fortsat selvangav som fuldt skattepligtig. Dette betød ingenting for Kinnock, da han ikke havde nogen skattepligtig indkomst i Danmark. I stedet fik Helle Thorning-Schmidt som ægtefælle hans fradrag, som hun uberettiget brugte. I afgørelsen fra Skat til Kinnock om sagen, hedder det direkte, at der skete ’overførsel af negativ skattepligtig indkomst og skatteværdi af personfradrag m.v. til din ægtefælles årsopgørelser’.

Stephen Kinnock fik i perioden mange påmindelser i form af selvangivelser og årsopgørelser - om, at han var registreret fuld skattepligtig til Danmark, mens Helle Thorning-Schmidt har modtaget en række årsopgørelser, hvoraf det fremgik, at hendes personfradrag var væsentligt større end normalt for en skatteyder.

LÆS OGSÅ:Helle Thorning holdt skattesagen skjult

Dermed er det ikke korrekt, når Helle Thorning-Schmidt - i forbindelse med sidste års skattesag - flere gange til pressen og i en mail til partiets medlemmer hævdede, at hun og hendes mand havde ’fulgt skattereglerne til punkt og prikke’. Tværtimod har hun fået kontant udbytte ud af ikke at overholde reglerne.

Afstemning

Advokat Jørn Qviste fra advokatfirmaet Johan Schlüter i København - forfatter til et stort antal artikler om dansk og international skatteret - siger:

 - Så vidt jeg kan bedømme, har Stephen Kinnock udvist passivitet. Det havde nok været hensigtsmæssigt at få en rådgiver til at sørge for begge parters selvangivelser på et tidligere tidspunkt, så de havde undgået sagen. På den anden side vil jeg sige, at masser af skatteydere hvert år begår samme fejl, fordi de ikke studerer deres fortrykte selvangivelser eller årsopgørelser nærmere. Det er en god idé at være omhyggelig i sine skattesager, hvis man vil være statsminister, men der er jo ingen grund til at tro, det er sket med vilje. Få vil snyde for et så relativt beskedent beløb, siger Jørn Qviste.

Søren Aagaard, skatteekspert og advokat hos Advodan, påpeger, at alle har et ansvar for at tjekke deres skatteansættelse i årsopgørelsen.

- Hvis man uberettiget bruger ægtefællens personfradrag, kommer man til at betale for lidt i skat. Skatteværdien af fradraget fremgår af bagsiden af årsopgørelsen, hvor skatteberegningen foretages, siger han.

Skat fik først kendskab til sagen, da parrets rådgiver i først 2007 og siden i 2008 selv henvendte sig til Skat for at få Stephen Kinnock ud af den danske skattepligt. I 2008 ophørte Kinnocks ansættelse i British Council - og dermed ville han ikke længere være automatisk beskyttet mod skattebetaling i Danmark. I det øjeblik, han måtte opgive sin diplomatstatus og tage et job i en privat virksomhed, ville det faktum, at han var registreret som ’fuld skatteopligtig’ til Danmark formentlig betyde, at han også i praksis skulle betale skat i Danmark - selv om han arbejdede i udlandet.

Det fremgår ikke, hvorvidt Kinnock og Thorning-Schmidt hyrede en skatterådgiver for at sikre, at Kinnock i praksis undgik skattebetaling i Danmark. Skat accepterede med tilbagevirkende kraft, at Stephen Kinnock alligevel ikke havde været skattepligtig til Danmark, siden han flyttede ud af landet i 1999. Dermed havde han heller ikke ret til de årelange danske fradrag.

LÆS OGSÅ:Thorning om skattesag: Ved ikke hvad du taler om

Af skattedokumenterne fremgår det, at Skat ’ændrede’ Thorning-Schmidts årsopgørelse for årene 2006, 2007 og 2008, hvilket formentlig betyder, at hun blev pålagt at betale retsskat, men det fremgår også, at sagen var forældet i årene 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 og 2005, hvorefter Skat ikke efterfølgende kunne afkræve Thorning ekstrabetaling i for lidt betalt skat.

B.T. har af en revisor fået udregnet, hvad Helle Thorning-Schmidt har betalt for lidt i skat i årene 2000-2005 - med forbehold for ukendte faktorer er beløbet et mindre sekscifret beløb.

Hvad synes du om, at Helle Thorning-Schmidt igennem mange år uberettiget har brugt sin mands skattefradrag?

Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. i morgen

Din kommentar

Kommentarer

Inhabilitet i skattesagen!

Skrevet af AnonymCarl H"ulsen, Tirsdag den 21. april 2015, 17:33

Den afgørelse der blev truffet i skattesagen, der medførte at omkring 100 personer også blev tilgodeset,blev afgjort af en ikke ukendt person af HTS! Hvad blev der ud af det! Intet

Gud bevare Danmark, men fri os for Helle Smith.

Skrevet af Anonym Erik Lundstrøm, Mandag den 6. april 2015, 19:42

Hvordan kan det være at nogle stupide arbejdere samt enkelte akademikere i sin tid fik denne dame i spidsen for regeringen ?
Hun har i den grad ført landet i uføre.Og samtidig har hun snydt og bedraget de vælgere der for 4 år siden var enfoldige nok til at stole på hendes tomme løfter

Hun burde simpelthen skamme sig...

Skrevet af Jess L. Christensen, Mandag den 6. april 2015, 15:44

Den dame beviser da den ene gang efter den anden, hvor grisk hun er. Rage til sig på alle andres (samfundets) bekostning, det kan hun. Lyve, så vendet driver ned af væggene, det mestrer hun til fulde. Tage ansvar, det kniber det derimod gevaldigt med. Tænke sig, sådan en type mener nogle stadig er værdig til at lede en regering. Bliver folk dog aldrig klogere... Var hun klog, vedgik hun sine "fejltagelser" i stedet for at benægte dem - HVIS hun så endda havde været reel og bare nogenlunde intelligent, havde hun også trukket sig fra posten som statsminister i dyb erkendelse af, at det magtede hun altså HELLER ikke.

Gud Fader i Skuret

Skrevet af kimberly, Mandag den 6. april 2015, 11:56

Man kan blive vældig træt af de politikkere der laver fiks fakserier og samtidig skærer i almindelige menneskers indkomster. En statsminister kan ikke have den slags sager her hængende over hovedet. Man får jo nemt den tanke : Hvad skjuler hun? Er der flere lig i lasten?
Men generelt synes jeg at politikkere skal se sig for og holde om med alle deres fiks fakserier.

Nypussede sko...

Skrevet af T. P., Søndag den 5. april 2015, 23:33

Det ville egentlig være rart, om vore folkevalgte var lige som omhyggelige med deres papirsager, som de synes at være, når de dukker op til royalty taffel...I sidste tilfælde gælder det om at fremstå bedst muligt - bukke & neje efter alle kunstens regler...Anderledes åbenbart, når man tror sig udset og uden for kameraets fulde bevågenhed.

helles skattesnyd

Skrevet af linda petersen, Søndag den 5. april 2015, 18:50

jeg syntes
snart det er for galt med alle de politikere der i
snyder og laver ulovliigheder. hvis de var almindelge arbejdere ville de blive fyret fra job uden pensioner og verderlag. hvis man bedrager er man en tyv og må betale og i fængsel. men vore politiere tror de kan gøre hvadd de vil nu må det stoppe. vi danskere er trætte af jeres moralprædiken om at spare og så ødsler i selv og misbruger systemerne

Pengene har det bedst i socialakrobaternes lommer

Skrevet af Anonym, Lørdag den 4. april 2015, 19:43

Hvor er moralen henne i denne sag?

Helle - drop dit slogan

Skrevet af Lone Christensen, Mandag den 2. juni 2014, 13:17

Jeg kan ikke forstå, at HTS vælger et slogan som: Det er de bredeste skuldere, som skal bære" ... Hende og hendes mand tjener rigtig mange penge og burde derfor ikke snyde eller unddrage at betale skat. Det runger meget hult og falsk i mine øre!

Flyt ud af Jante, og kom ind i kampen.

Skrevet af Daniel K. Rotenberg, Mandag den 2. juni 2014, 08:51

Det er trættende at høre folk gå så meget op i Helle og Løkkes småting, om det er små-snyd eller ærlige fejl, er irrelevant. De er politikere, og skal dømmes på deres arbejde som sådan, og deres visioner for landet.

Alle jer der har så ondt i bagdelen over et par 100.000, hvor er i henne i debatten når det virkelig tæller ? Når vi diskuterer samfunds økonomiske tiltage, til mange milliarder ?

nåda

Skrevet af Jens B., Søndag den 27. juli 2014, 19:38

Det huskede du selv da i for i blækhuset over LLR's tøj ikke!

Thornings skattesag

Skrevet af Tina Skovgaard Svensson, Fredag den 30. maj 2014, 23:20

Syndes det er for dårligt at hun "prøver at skjule" hendes SNYD om skattekroner.. I stedet for at erkende at hun har snydt i skat.. Havde det været os andre så havde vi fået lov til at betale som man skal.. Men Folketinget har et så dårligt rygte efter alt det med Lars. At folketinget mister sin så kaldte værdighed.. Men den har de jo allerede mister.. Så Helle Udskriv Valg og forsvind.. For det kan sku snart ikke blive værre end det er..

Pamperi

Skrevet af Anonym, Lørdag den 31. maj 2014, 11:57

UDSKRIV NU DET VALG, så der kan blive ryddet op i alt det pamperi, det er ikke et tage selv land vi lever i, Fuskere skal traffes ligesom menige mand/kvinde i Danmark.

Der er noget om snakken , der skal stå skattesvindler i nakken

Skrevet af Tom Kundahl, Fredag den 30. maj 2014, 17:13

Hvorfor er de politiker der sidder og lovgiver som hjernedeponerede i den danske befolkning interesse en yderst kreativ spekulerende i snyd. Lars Lykke med lemfældigt omgang med andres penge. Helle Thorning som skattesnyder på andres bekostning og ikke mindst de slipper for videre tiltale medens andre bliver hevet igennem retssystemet som gemene forbrydere.

Politikere i det danske folketing, tak fordi I stjæler med den ene hånd i lovgivningen og svindler med den anden hånd. husk at der altid er en der snuser jeres julelege op.

Der er noget om snakken , der skal stå skattesvindler i nakken

Skrevet af Tom Kundahl, Fredag den 30. maj 2014, 17:12

Hvorfor er de politiker der sidder og lovgiver som hjernedeponerede i den danske befolkning interesse en yderst kreativ spekulerende i snyd. Lars Lykke med lemfældigt omgang med andres penge. Helle Thorning som skattesnyder på andres bekostning og ikke mindst de slipper for videre tiltale medens andre bliver hevet igennem retssystemet som gemene forbrydere.

Politikere i det danske folketing, tak fordi I stjæler med den ene hånd i lovgivningen og svindler med den anden hånd. husk at der altid er en der snuser jeres julelege op.

STOP NU Bilags og skatte sager.

Skrevet af Anonym, Fredag den 30. maj 2014, 08:36

Alle snakker om noget der skete for 5 år siden
Træt at danske medier Har i ikke andet at skrive om.

vil det sige, at du mener det er ok at være skattesvindler

Skrevet af Tom Kundahl, Fredag den 30. maj 2014, 18:13

Du er trætte af medierne og deres indblanding og oplysninger om Helle´s skattefiduser, som hvis andre end en folkevalgt politiker som Helle vil blive straffet for i de danske domstole, for det har hun være med til at lovgive. Er de ikke bare dig der læser for holdningsløse tidende og er ligeglad med andres rettigheder

Ikke været hemmeligt.

Skrevet af Anonym, Torsdag den 29. maj 2014, 21:50

Citat:
En hidtil hemmeligholdt skattesag....

Jeg ved nu ikke hvor hemmeligt det har været. Mig bekendt har det været offentlig viden gennem flere år, at det forholdte sig således med Helle Thorning.

Det som undrer mig, er at det ikke har haft konsekvens for hende, samt den/de i Skat som tilsyneladende har "benådet" hende.

Thorning skattesag.

Skrevet af Kai Schiønning Andersen, Torsdag den 29. maj 2014, 21:32

Hvad er der til forskel om Thornings skattesag og den nuværende for Lars Lykke Rasmussen. Er det kun en politisk jagt brugt af journalisterne og medierne. ?

Hvad er forskellen?

Skrevet af B. Hansen, Torsdag den 29. maj 2014, 21:54

Forskellen består vel i, at det har været offentlig viden gennem flere år, at Helle Thorning og hendes mand af Skat har fået positiv særbehandling, uden konsekvenser for de implicerede.

Thorning og Løkke FARVEL

Skrevet af Thomas Nielsen, Torsdag den 29. maj 2014, 20:41

Hverken vores statsminister Helle Thorning-Schmidt eller Lars Løkke Rasmussen kan skyde efter hinanden, der er kun et valg - træk jer frivillig eller farvel og ikke bare til jeres poster, men helt ud af jeres parti.

Man kan ikke have en Statsminister der snyder i Skat

Skrevet af Anny Nielsen, Torsdag den 29. maj 2014, 19:27

Man kan ikke have en Statsminister der ikke overholder skatte reglerne,

Ud med hele lortet

Skrevet af Heidi Nielsen, Torsdag den 29. maj 2014, 19:20

Der er da snart ikke en politikere her i landet der ikke sørger for sig selv før de søger for noget som helst andet, og ingen holder sig for god til at prædike moral etik og ærlighed, og dog mener de at det ikke gælder dem selv, vi burde rydde gevaldigt ud i de politikere vi har her i landet, hvad enten de hedder Helle og hetze af BT eller Lars og hetze af EB uærlighed og grådighed og mig selv nærmeste mentalitet klæder alle lige dårligt

Helle ... det virker ikke.

Skrevet af Anonym, Torsdag den 21. november 2013, 19:08

Det her må være "dråben". Seks år baglæns og skat går vel kun fem år tilbage.
Det er utroligt, som vi bliver fyldt med løgn. Tror ikke på, at en person, som sidder som landet statsminister er så dårligt hjulpet og "kørende".
Sidder lidt og tænker på, hvordan en hel del ting, helt sikker kunne have været anderledes.

V A L G ... altså omvalg for kommunevalg og så tager vi et folketingsvalg.. nok er nok ..

Betal ved kasse 1

Skrevet af Anonym, Torsdag den 21. november 2013, 14:14

Der er fandme ikke nogen undskyldninger her! Betal ved kasse 1, ligesom andre normale mennesker gør. Det er svineri.

Pressens hjælpekorps

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 15. oktober 2013, 10:53

Der er godt nok forskel på DR og TV2's dækning af skandalerne.

Lars Løkke Rasmussen bliver dagligt dusinvis af gange hevet gennem skærsilden. Gammelkommunister i diverse røde partier får fri adgang til at harcellere indtil de løber tør for luft mens DR og TV2's journalister ivrigt holder mikrofonen for vennerne.
Samtidig er de blinde og døve selvom Thorning igen har en spand råddenskab i skeletskabet.

DR og TV2 sætter nu alle sejl til for at hjælpe deres røde venner til de forestående valg. Det røde hjælpekorps kører for fuld skrue i DR og TV2, den socialistiske kampagne er skudt igang.

Mistillidsvotum

Skrevet af Anonym, Mandag den 14. oktober 2013, 12:24

Stil det mistillidsvotum -nu, så vi kan få ren luft - også i Folketingssalen.
Der trænger til at blive ryddet ud i de korrupte politikere der sidder på tinge.

Kan det mon passe?

Skrevet af Preben Smed, Torsdag den 4. april 2013, 16:24

Det er påfaldende at medarbejdere i Skat, som her behandlet fru thorning Schmit'sskattesag alle er gode gamle "socialkammerater"
Som ikke havde forudset sagen imod Camilla West? Og dermed igen viste deres manglende dømmekraft.
Socialkammeratiet er sammen med SF dømt ude, men kan fru Vestager redde Danmark? Nu hvor selv folkeskolelærere skal vise deres værd!

Korruption

Skrevet af Jakob, Tirsdag den 28. august 2012, 23:38

I et land hvor en meget betydelig del af vores indkomst inddrages og forvaltes af staten i form af moms, skat og afgifter, er tvivl om regeringens medlemmers personlige integritet ikke acceptabelt. Punktum.

skattefusker og momsfusker

Skrevet af per, Lørdag den 19. maj 2012, 11:47

hun skulle strittes ud omgàende hun er den vàerste statsminister i mands minde. hendes og hendes roede kabinet er jo korrupte ad h til

Betal ved kasse 1

Skrevet af Anonym, Torsdag den 21. november 2013, 14:17

Kunne ikke være mere enig i at hun er den dårligste statsminister... Betal ved kasse 1 eller stryg ud!

Eller gør begge dele.