På valgkampens tredje dag fremlægger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) Socialdemokraternes valggrundlag, »Det Danmark, du kender«.

Det sker på et pressemøde i Aarhus, hvor hun blandt andet understreger, at Danmark ikke har råd til fløjpartiernes eksperimenter.

»Vi har lagt krisen bag os, og Danmark er tilbage på sporet. Men vi står over for nogle ret grundlæggende valg: Det er ikke nu, vi skal lade fløjene bestemme, hvilken vej Danmark skal gå. Det er tværtimod nu, vi skal holde fast,« siger statsministeren og tilføjer:

»Dem, som vil have revolutioner eller liberale eksperimenter, bliver skuffede, hvis de stemmer på Socialdemokraterne. For vi står for et Danmark, der hænger sammen.«

Samtidig fremsætter Thorning en lille analyse af valgkampens første tre dage: Blå blok kan ikke se et problem uden at tale om skattelettelser, mens venstrefløjen kan ikke se et problem uden at ville bruge flere penge. Socialdemokraterne er den gyldne middelvej, må man forstå.

»Det mønster tror jeg ikke, at Danmark er særlig godt tjent med. For os er verden ikke så enkel, som den af og til bliver fremstillet. Vi er et gammelt parti, der altid har vist, at vi er parat til at tage ansvar,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Adspurgt hvorfor valgprogrammet kun indeholder punkter, der er velkendt socialdemokratisk politik uden deciderede løfter, lyder Thornings svar, at Danmark skal fortsætte på den »sikre kurs«, som regeringen i hendes optik har udstukket de sidste fire år.

»Det her er vores valggrundlag, og hvis man gerne vil have de værdier og den politik, skal man stemme på os,« siger hun.

Valggrundlaget har ti overskrifter, der blandt andet tæller lyder »stramme asylregler«, »god og gratis sundhed« og »stram styring af økonomien«. En af de mere konkrete punkter lyder, at der ikke er råd til at hæve udviklingsbistanden, som ellers har været en af ambitionerne i regeringsgrundlaget.

Finansminister Bjarne Corydon må stå på mål for pressens spørgsmål om, hvorfor valggrundlaget ikke indeholder et svar på det omstridte dagpengespørgsmål. Han henviser nok engang til Dagpengekommissionen, der kommer med anbefalinger til september og tilføjer, at han har respekt for regeringspartneren de Radikales synspunkt om, at der skal strammes op på rådighedsreglerne for ledige.

De Radikales reformkurs er ifølge Thorning ikke en hæmsko for en ny fælles regeringsperiode:

»Socialdemokraterne har vores holdning, og der er ikke noget nyt i, at de Radikale har andre holdninger på nogle punkter, men vi har i de sidste tre et halvt år vist, at vi kan lave store og vigtige aftaler for Danmark,« siger Thorning.

Hun afviser samtidig at sætte navn på sin mulige efterfølger som socialdemokratisk partiformand ved et eventuelt valgnederlag:

»Jeg tror på, at vi kan vinde valget. Vi har ført Danmark et helt nyt sted hen. Tænk bare på, hvordan det så ud i 2011.«