Liberal Alliance er ved at skifte rollen som protestparti ud med et parti, der går efter indflydelse. Og det kan også lykkes set i lyset af et svækket Venstre og Konservative Folkeparti, mener politisk kommentator Thomas Larsen.

Liberal Alliances svale, der pryder partiets logo, er begyndt at kredse tættere om magtens centrum frem for blot at svæve rundt og kritisere de andre.

Det mener Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, efter Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen (LA), har opfordret Lars Løkke Rasmussen (V) til at samle en bred borgerlig regering med blandt andre Liberal Alliance.

»Jeg ser Anders Samuelsens udmelding som et signal om, at Liberal Alliance i princippet er parat til at løfte et tungt politisk ansvar - også som en del af en regering,« siger Thomas Larsen til B.dk.

Han mener, at Liberal Alliance otte år efter stiftelsen og med ni medlemmer i Folketinget har fundet et leje, hvor Anders Samuelsen nu ser et antrit til en mere ansvarlig rolle.

»Der er tale om, at partiet er ved at flytte sig fra protestparti til et parti, der søger indflydelse og vil ind i magtens maskinrum og deltage i de store forhandlinger og skabe resultater i stedet for at stå på sidelinjen,« siger Thomas Larsen.

I øjeblikket er tiden også gunstig, da både Venstre og de Konservative står svagt i meningsmålingerne, hvilket skaber plads til den borgerlige nykommer, forklarer Thomas Larsen.

»Liberal Alliance får her en mulighed, da konkurrencen med de øvrige borgerlige partier ikke er så stærk, så der kan Liberal Alliance appellere til nogle af Venstres og de Konservatives vælgere,« siger han.

Sandsynligheden for, at Liberal Alliance så vil ende i en regering, er dog meget lille, spår Thomas Larsen.

»Det, tror jeg, ikke vil ske. Jeg tror, at der med Løkke som ny statsminister er størst sandsynlighed for en smal Venstre-regering eller en VK-regering. Jeg har svært ved at se en bred borgerlig samlingsregering, hvor Liberal Alliance også indtræder,« siger han.