Jordskredssejren til Annette Vilhelmsen baner ikke nødvendigvis vejen for et succesrigt formandskab, lyder det fra Berlingskes politiske kommentator.

Selv om Annette Vilhelmsen med 66 procent af 7290 afgivne SF-stemmer suverænt vandt formandsvalget over modkandidaten Astrid Krag, vil den slagne kandidat fortsat spille en væsentlig rolle. Det siger Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

- Der er ingen tvivl om, at Annette Vilhelmsen har fået et meget stærkt og solidt rygstød fra SFerne. Der er tale om en jordskredssejr, som giver hende et rigtig godt udgangspunkt for at kunne overtage ledelsen af SF, siger han.

- Men når det kommer til stykket, så vil hendes muligheder for at lede partiet afhænge meget af, om den slagne SFU-bande, det vil sige den unge generation med folk som Astrid Krag selv, Jesper Petersen og Mattias Tesfaye, er klar til at begrave stridsøkserne og helhjertet arbejde for, at den nye formand får succes, siger Thomas Larsen.

Og den nye formand skal både formå at markere, at hun nu har magten, samtidig med at hun skal forsøge at samle partiet.

- Selvom Annette Vilhelmsen vandt en meget klar sejr, så er hun politisk set meget urutineret og en nybegynder, og der er mange faldgruber, der venter foran hende, og der får hun brug for, at gruppen holder sammen, at der ikke kommer anonyme udtalelser og forsøg på at underminere hendes autoritet fra starten, siger Thomas Larsen.

- Det afhænger selvfølgelig også af, om Annette Vilhelmsen får lavet en magtdeling de kommende døgn, som vil være bæredygtig for partiet, siger han.

Ifølge Thomas Larsen skal den nye formand altså forsøge at række ud efter den yngre generation i partiet.

- Hun skal formå at sikre en brobygning til Astrid Krag, som bliver ret vital i forhold til at få det nye SF-hold til at fungere, lige som hun skal sørge for at få en allieret i Ida Auken, som jo i virkeligheden var mange SFeres foretrukne formandskandidat, siger han.