Tesfaye: Venstrefløjen svigter arbejderne

Venstrefløjen vakler i store værdispørgsmål og er i færd med at forære magten tilbage til de borgerlige, skriver tidligere næstformand i SF, Mattias Tesfaye, i et debatindlæg.

Venstrefløjen tager ikke lønarbejdernes bekymringer alvorligt og har ingen fornemmelse for den arbejdende middelklasses følelser.

Det skriver SFs tidligere næstformand Mattias Tesfaye i et debatindlæg i Politiken, hvor han argumenterer for, at venstrefløjen er godt i gang med at forære magten tilbage til de borgerlige.

- Igen efterlader venstrefløjen det folkelige Danmark med en følelse af elitær arrogance og foragt for følelser i den store arbejdende middelklasse. Og igen står vi over for at skulle udvikle en ny solidarisk politik mellem to ubrugelige yderpositioner, skriver den mureruddannede politiker i indlægget.

Tesfaye mener, at tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksens (V) idé om tyske lønninger og svenske skatter i Danmark bliver mødt af en venstrefløj, der koncentrerer sig om modtagere af overførselsindkomster og helt glemmer arbejderen.

På spørgsmålet om, hvorvidt Tesfaye er ved at melde sig ind hos Socialdemokraterne, fordi han roser flere af partiets ministre, lyder svaret blot:

- Jeg taler altid pænt om ministre både fra mit eget parti og andre partier. Denne her regering skal genvælges, og jeg mener faktisk, at regeringen er bedre end sit rygte.

Tesfaye forlod sin næstformandspost i partiet 5. december som følge af overensstemmelser om den politiske linje i SF under den nye formand Annette Vilhelmsen. Under det interne formandsvalg i partiet støttede han sundhedsminister Astrid Krag.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08