Mattias Tesfaye ville ikke sige nej til en stor post i Socialdemokratiet, men det er ikke en del af hans planer lige foreløbig
Mattias Tesfaye ville ikke sige nej til en stor post i Socialdemokratiet, men det er ikke en del af hans planer lige foreløbig Foto: Torkil Adsersen
Mattias Tesfaye vil ikke til tops i sit nye parti, Socialdemokratiet, lige foreløbig

Søndag sen eftermiddag, lige før den danske håndboldkamp mod Spanien, bekendtgjorde den tidligere SF-næstformand Mattias Tesfaye, at han skifter til Socialdemokraterne. 
Men selvom han nu skal starte forfra i et nyt parti, har han ingen planer om at opnå nogen større poster lige foreløbig. 

- Jeg er ikke på vej tilbage og stille op til alle mulige poster. Jeg har meldt mig ind i Socialdemokratiet, fordi jeg er mest enig med Socialdemokraterne, siger han søndag aften til TV2.

- Jeg er bare murersvend, siger Tesfaye og forklarer, at han når hans barsel er slut vil ud og søge arbejde i sit gamle fag igen.

I december trak Tesfaye sig fra sin næstformandspost hos SF, på grund af interne uroligheder i partiet. 

- Det at Astrid tabte formandsvalget tvang mig jo til at gå nogle lange ture og diskutere politik, fortæller han til TV2 og afkræfter også, at han er led i en større medlemsflugt fra sit gamle parti. 

- Jeg tager kun mig selv med, lyder det. 

Ved spørgsmålet om, hvordan han ville svare, hvis han blev tilbudt en vigtig post i sit nye parti, lyder Mattias Tesfaye dog ikke afvisende overfor endnu en topkarriere i dansk politik:

- Jeg siger aldrig nej til nogle gode muligheder, men lige nu er det ikke det, der er min ambition.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 29 kr.