Takt og tone-ekspert: Det duer ikke, Helle!

Det var dårlig stil, da Helle Thorning-Schmidt til en mindehøjtidelighed for Nelson Mandela grinte åbenlyst og tog et billede af sig selv med den amerikanske præsident, Barack Obama, og den britiske premierminister, David Cameron.

- Det duer ikke. Hun er ikke ude som Helle Thorning-Schmidt, hun er immervæk vores statsminister, som repræsenterer Danmark. Når jeg ser billederne, tænker jeg ikke, at de er taget til en mindehøjtidelighed. Jeg ville nærmere sige, at de er til revy eller kabaret, siger takt og tone-ekspert Inge Correll og fortsætter:

- Selvfølgelig smiler de og ler, for nu ser de hinanden igen, men det er en mindehøjtidelighed, så der er grænser for, hvad man kan tillade sig.

Det er særligt billedet af en storgrinende Helle Thorning-Schmidt, der klappes på skulderen af Barack Obama, som Inge Correll ikke bryder sig om.

- Du milde himmel, der kan man se, at de griner rigtig højt og har det fornøjeligt. Man er en dårlig repræsentant for sit land, når man sidder sådan dér, siger hun.

Hun mener ikke, at det er en formildende omstændighed, at mindehøjtideligheden på VM-stadionet Soccer City lidt udenfor Johannesburg, var fyldt med dans og musik.

- Det er ikke på sin plads, uanset om det er i et andet land, der måske har andre normer, end vi har. Det er lidt synd, for Helle Thorning-Schmidt plejer godt at kunne begå sig, siger Inge Correll.

Hun er klar med et par råd, som Helle Thorning-Schmidt kan gøre brug af, næste gang hun skal til en mindehøjtidelighed.

- Det er en alvorlig situation, så man sidder med en alvorlig mine og mindes den pågældende og de dejlige stunder, man har haft sammen, siger hun.

På de sociale medier raser debatten om, hvorvidt Helle Thorning-Schmidt opførte sig ordentligt til mindeceremonien, og meningerne er delte.

- Helt i orden! Stemningen var festlig i dag, hyldest i godt humør, skriver Eddie Stahrenberg på Facebook, der bakker op om statsministeren.

Anderledes utilfreds er Jørgen Lindskou Carlsen.

- Upassende og respektløs, men det er, hvad man kan forvente af HTS. Michelle Obama ser heller ikke tilfreds ud med HTS' opførsel, skriver han ligeledes på Facebook.

Afstemning

Læs også: