Det er utildresstillende, at der går ti måneder fra en asylansøger ankommer til Danmark, til vedkommende får en indledende snak med Udlændingestyrelsen. Det mener udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, der vil nedbringe ventetiden.

Det er langt fra ideelt, at asylansøgere i øjeblikket skal vente ti måneder, før de kan komme til den første indledende samtale hos Udlændingestyrelsen. Det mener udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Ved samtalen bliver det blandt andet afgjort, om asylansøgerens sag overhovedet skal behandles i Danmark - og vedkommendes identitet fastslås.

»Det er ikke den optimale situation. Det ville være langt bedre at få behandlet sagerne hurtigere, så vi kan få sendt de mennesker, som ikke har ret til at være i Danmark, ud af landet igen,« siger ministeren og uddyber:

»Og så er det jo også vigtigt, at vi kommer i gang med at få sluset de mennesker, som rent faktisk får asyl og dermed flygtningestatus i Danmark, ud af asylcentrene, og får gjort dem klar til forhåbentligt at komme ud på arbejdsmarkedet.«

Målsætningen hos Udlændingestyrelsen er, at asylansøgere skal indkaldes »kort tid« efter, at de er ankommet til Danmark. Hidtil har den gennemsnitlige ventetid været 69 dage, men på grund af det store asylpres, er det tal steget til omkring 300 dage, skriver Jyllands-Posten.

Men nu skal der mere fart på processen, siger ministeren.

»I øjeblikket omprioriterer Udlændingestyrelsen deres ressourcer, men vi ser selvfølgelig også på, om der skal ansættes nogle flere mennesker,« siger Inger Støjberg.