Souchefen på Nord-Vest Privatskole sympatiserer tilsyneladende med Hizbollah.

Den nuværende souschef og forhenværende skoleleder på Nordvest Privatskole i København, Taher Maanqi, udtrykker tilsyneladende sympati med den politiske og paramilitære organisation Hizbollah, skriver Berlingske.

Hizbollah er en libanesisk, shia-islamisk orienteret politisk-militær organisation, der er på USA's liste over terrororganisationer.

I marts sidste år skiftede Taher Maanqi sit profilbillede på Facebook ud med et portrætfoto af generalsekretær og øverste leder af den paramilitære bevægelse i Libanon Hassan Nasrallah.

Samtidig har han delt materiale som videoer, billeder og citater, der har relation til Nasrallah og Hizbollah. I en nu slettet video, der støtter Hizbollah, ses sortklædte kvinder bære en kiste med det gule Hizbollah-flag.

»Det er et udtryk for, at han sympatiserer med Hizbollah, når han har brugt et foto af Nasrallah som profilbillede og deler det materiale, han gør. Sammenholdt med det undervisningsmateriale om jihad og martyrium, der er blevet fundet på skolen, så mener jeg, at vi har et problem, som skolen bør reagere på,« siger Jakob Skovgaard-Petersen, der er professor ved Københavns Universitet og en af landets førende islamforskere, til Berlingske.

På Nordvest Privatskole dukkede der under et tilsynsbesøg materiale op, hvori det bl.a. stod: »Til Jihad, I fremtidens unge« sammen med et billede af en soldat med en riffel. BT har siden afsløret, at hvordan skolens revisionsfirma år efter år har rettet en sønderlemmende kritik mod skolens brug af penge, og tidligere lærere er stået frem og har fortalt om vold mod elever, religiøs kontrol og mistanker om karakterfusk.

Jaleh Tavakoli, der er samfundsdebattør og talskvinde for Frit Iran, siger til BT:

»Det er præstestyret i Iran, der betaler disse skoler. Iran har i årevis betalt for islamisering og jihadisering af shiamuslimer, rundt omkring i verden, og Nord-Vest Privatskoles souchef har et tæt forhold til det iranske præstestyre og moskeen på Vibevej. Der er tale om indoktrinering, men der er ingen tvivl om, at det materiale, man fandt på skolen, handlede om hellig krig. Børnene skulle bl.a. tage stilling til, hvilken form for jihad, der var vigtigst, og svaret var, at væbnet kamp var en af de vigtigste former for jihad.«

Og professor emeritus i islamiske studier ved Aarhus Universitet, Mehdi Mozafari, siger:

»Materialet om jihad, der blev fundet på skolen, tyder på indoktrinering til at eleverne senere kan blive jihadister. Og hvis man læser teksten, der stod i materialet, og samtidig læser den tale, Abu Bakr al-Baghdadi holdt i Mosul, da han annoncerede Islamisk Stat, så vil du finde mange lighedspunkter.«