Sohn tror ikke på offentlige investeringer

Ole Sohn mener ikke, at offentlige investeringer er vejen til flere job. Den tidligere minister går dermed imod både sine partifæller i SF og rød bloks vælgere.

Stik imod et flertal af rød bloks vælgere og SF-toppen melder tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) nu ud, at der ikke kan eller skal skabes flere job på baggrund af offentlige investeringer. Det fortæller Radio24syv.

- Denne regering har allerede fremrykket offentlige investeringer. Men man skal bare være varsom med at finansiere alt ved større og større underskud, for kigger man til Sydeuropa, får man svaret på, hvor farligt det er, siger Ole Sohn til Radio24syv.

Den eneste måde at skabe flere job og vækst på er ifølge Ole Sohn en markant forbedret konkurrenceevne i forhold til nabolandene.

Det bør regeringen og oppositionen sikre ved en samlet plan aftalt mellem både Christiansborg og erhvervslivet såvel som lønmodtagerne, mener han.

- Forudsætningen for at skabe nye job i Danmark er, at det bliver lønsomt at drive virksomhed, siger han.

Samtidig viser en Gallup-måling i Berlingske fredag, at hvis det står til Socialdemokratiet og SFs vælgere, bør Helle Thorning-Schmidts (S) regering iværksætte større offentlige investeringer for hurtigt at skaffe job til de ledige.

Hvor Ole Sohns plan ligger tæt op ad den vision, som Dansk Industris direktør, Karsten Dybvad, lancerede for nylig, arbejder SF på regeringsplan for at skrue op for de traditionelle offentlige investeringer og ned for erhvervslettelserne, herunder skatter, i den jobpakke, som regeringen vil præsentere til marts. I januar sagde SFs skatteminister, Holger K. Nielsen (SF), således, at det er vigtigt at fokusere på offentlige investeringer.

Hverken SFs erhvervsordfører, Karina Lorentzen (SF), eller partiets politiske ordfører, Jesper Petersen (SF), har ønsket at kommentere på Ole Sohns udmelding. Begge giver dog udtryk for, at den »står for hans egen regning«, fortæller Radio24syv.

Ole Sohn foreslår yderligere at fritage hotel- og restaurationsbranchen for moms for at skabe hurtig vækst.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08