Politik

Søvndal presset før Palæstina-afstemning

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Partifæller mener, at udenrigsminister Villy Søvndal vil svigte SFs idealer, hvis ikke han sikrer et dansk ja, når FN-landene skal stemme om en opgradering af Palæstina på torsdag.

Det vil være en kæmpe skuffelse, hvis ikke udenrigsminister Villy Søvndal (SF) stemmer for, når FN-landene på torsdag skal stemme om en opgradering af palæstinensernes status i FN-systemet, siger flere indflydelsesrige partimedlemmer ifølge Politiken.

EU-parlamentariker Margrethe Auken (SF) advarer mod en gentagelse af sidste år, hvor Danmark stemte blankt, da palæstinenserne søgte om medlemskab af FN-organisationen Unesco.

- For SF vil det være en meget stor skuffelse, hvis vi ikke stemmer ja. Det har så klart været vores linje i meget lang tid, siger hun til Politiken.

Også EU-ordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF) og landsledelsesmedlem Trine Mach (SF) mener, Danmark skal stemme ja.

- Palæstina har simpelthen brug for den opgradering, siger Lisbeth Bech Poulsen til avisen.

Udenrigsministeriet oplyser til Politiken, at der stadig er uklarhed om EU-landenes stemmeafgivning, Obama-regeringens tilgang og den præcise ordlyd af resolutionsforslaget.

Det læser andre