Han har tidligere været en ivrig Facebook-debattør, men nu skal det være slut, lyder det fra Danmarks uddannelses- og forskningsminister, Søren Pind (V).

Politikeren, der har 42.320 følgere på det sociale medie, vil ikke længere opdatere sin officielle Facebook-profil, skriver han i et indlæg.

»Jeg har besluttet mig for ikke længere at have en Facebook side. Jeg vil ift. venner og gode bekendte opretholde en privat profil, men det er så også, hvad det bliver til,« skriver Søren Pind.

En af årsagerne er tilsyneladende, at han føler sig presset af Facebook til at svare hurtigt, når folk sender private beskeder. Ministeren har delt et screendump sammen med sit indlæg, hvor Facebook skriver følgende til ham:

»Du har ikke besvaret beskeder i et stykke tid. Hvis du svarer hurtigt, når folk sender dig private beskeder, så kan det forbedre dit omdømme.«

Netop den opfordring fra den sociale mediegigant har Søren Pind det anstrengt med:

»Jeg kan ikke acceptere, at opsætninger og algoritmer på denne måde tilskriver mig og søger at skabe en yderligere afhængighed af systemer (jf. vedhæftede billedet af den uforskammede besked, der var strået, der knækkede kamelens ryg) jeg ikke ønsker, og som i forvejen fylder for meget. Min anseelse skal jeg nok selv være herre over, tak,« skriver uddannelses- og forskningsministeren, der fremover kun vil være aktiv på Twitter.

Reaktionerne på politikerens Facebook-exit er vidt forskellige. Den ene lejr bakker ham op og udtrykker forståelse, mens andre brugere kritiserer hans beslutning - bl.a. fordi, at Twitter ikke på samme måde giver mulighed for politisk debat.

»Du har før været ude med en kritik af, at den politiske debat er så hurtig og overfladisk. Noget du for den sags skyld har ret i. Det giver dog ikke mening, at du vælger at fortsætte på Twitter i stedet, da debatten her er begrænset til de 140 karakterer. Dernæst er Twitter jo også i dansk sammenhæng et sammenrend af politikere,« skriver brugeren Chris Dahl eksempelvis.

En anden bruger, Dorte Andenæs, mener, at politikere bør være aktive på Facebook:

»At man vælger og lukke og slukke for ens officielle Facebook-profil, synes jeg, er dumt. Du orker måske ikke at høre den almindelige befolknings meninger omkring den politik, du fører,« skriver hun blandt andet.

Politikeren får dog også mange positive tilbagemeldinger fra folk, der godt kan forstå, at han har sagt farvel og tak til Facebook.

»Jeg forstår fuldt ud din beslutning, Søren Pind. I sin iver efter konstant fornyelse er Facebook på vej ud af en negativ tangent, hvor brugerne i stigende omfang umyndiggøres. De glemmer, at majoriteten af brugerne nu er voksne mennesker uden behov for at få anbefalet nye venner etc, så mange vil inden længe følge dit eksempel,« skriver Facebook-brugeren Jan Melskens.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Søren Pind.