KØB PLUS!

Skattechef taler ud: Jeg var DSU-formand

Sagen om Skats behandling af Helle Thorning-Schmidts mand Stephen Kinnocks meget omtalte skatte-sag tager nu en ny udvikling

Direktøren for Skat København Erling Andersen stod personligt for sagsbehandlingen af den kontroversielle sag. Det var ham der i september 2010 tog beslutningen om, at Stephen Kinnock ikke skulle betale skat i Danmark.

Her er spindoktorernes mest beskidte tricks

Fakta: Skattesagen dag for dag

Nu kan B.T. oplyse, at Erling Andersen både har været formand for Socialdemokratisk Ungdom (DSU) i Haderslev, og han har været opstillet til kommunalvalget for Socialdemokraterne.

VED DU NOGET I SAGEN? KONTAKT B.T. PÅ 1929@BT.DK

Skattedirektøren bekræfter selv oplysningerne i det første interview siden sagen startede.

LÆS OGSÅ: Thorning tavs om Corydons indblanding i skattesagen

- Jeg synes, at det tilhører privatlivets fred. Jeg meldte mig ind i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i 1975, da jeg var 17 år, jeg var aktiv i foreningen de næste tre-fire år og blev også formand. Jeg var også opstillet til kommunalvalget i 1978 som ’ungdommens socialdemokratiske kandidat’, men blev ikke valgt, siger Erling Andersen, der ikke vil afsløre, om han stadig er medlem af Socialdemokraterne.

VED DU NOGET I SAGEN? KONTAKT B.T. PÅ 1929@BT.DK

Erling Andersen har ligefrem skrevet et notat om sin socialdemokratiske fortid, som han har haft liggende klar og nu har valgt at offentliggøre i B.T. 

Hvad synes du om, at manden, der afgjorde Helle Thornings skattesag, er tidligere formand for DSU og har været opstillet til kommunal valget for Socialdemokraterne?

Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i B.T.

LÆS MERE OM SAGEN I B.T. I DAG.
- Påtog sig rollen som ledende sagsbehandler
- Første interview med skattechefen
- Se det afslørende foto

Afstemning

Afstemning

Din kommentar

Kommentarer

Skat København

Skrevet af Claus Sørensen, Onsdag den 17. april 2013, 11:00

Undre mig over at der ikke er større bevågenhed på Skat Københavns polititiske tilhørsforhold i forhold til denne sag.
men især denne nidkærhed omkring - at der er nogle politiske modstandere der har forsøgt at være sikre på at Skat København nu osse bare forholdt sig til sagen og ikke dens "ejers" position.
Set i historiens klare lys, hvem ville så IKKE have en frygt for, at det ikke skete. ("googel" - "socialdemokratiske kammerateri sager")
Og NEJ det undre mig alligevel ikke, haha.......men hvor det ulækkert.

Ny sag

Skrevet af kim, Søndag den 26. august 2012, 23:58

Synes den skal gå om også skal skat se på de ligende sager og se hvad retspraksis har været i de sager. Så vil dommen nok være anderledes specielt når man ser på hans tilhørsforhold til Danmark.

hvad med os almindelige borgere?

Skrevet af mona, Søndag den 26. august 2012, 18:21

Hvis det havde været en almindelig arbejder havde skat nidkært forfulgt ham eller hende, hvis bare fradrag for kilometer penge var 2 km. for meget, så det virker meget uretfærdigt at Helle Th. kunne trække et uberettiget fradrag for manden fra igennem 6 år. Kvinden må jo være mega dum når hun ikke ved at det hedder en selvangivelse for at man selv har pligt til og undersøge om alt er korrekt. Hun skulle med det samme have betalt pengene ind, så havde hun stået mere ærlig over for vælgerne, nu er hun kun en uærlig skatteål, med hjælp fra kammeraten i skattevæsnet,
og hvad med alle de dage hun oplyste om hendes mand var i Danmark så det var muligt at erhverve fast ejendom. Magen til løgner skal man lede længe efter, og hun vandt ikke statsminister posten for socialdemokraterne gik tilbage, hun har intet at være stolt af, rejs bare ned til din mand Helle og kom aldrig tilbage, du vil kun vække dårlige minder om den værste regering nogensinde.

Venstre kan kollapse !

Skrevet af Jan Olsen, Søndag den 26. august 2012, 17:46

Hvis Skattekommissionens konklusion går imod Venstre og udpeger skurkene der blandt Venstres top, er Venstre i samme båd som De Konservative, helt YT.

Forskellige skatteregler for Socialisterne.

Skrevet af Vivian Clayborn, Fredag den 11. maj 2012, 11:45

Moral er godt, så må jo dobbeltmoral være endnu bedre, virker Socialdemokraterne at tænke, og for at dreje focus fra HTS/Kinnock sagen, går de efter whistlebloweren.
Samtidlig har de sammen med SF og Enhedslisten lavet en lov der netop beskytter, whistleblowere, der sladrer om sager af "samfundsmæssig interesse".

Islams kvælertag d.28-12-2011

Skrevet af Sofia, Onsdag den 28. december 2011, 16:40

Socialister er de værste katapalister.

Islams kvælertag 28-12-2011

Skrevet af Sofia, Onsdag den 28. december 2011, 16:38

Henrik Hansen.
Du må være syg i hovedet, og naiv /dum, luk dinne små gise øjne op, men det kan i ikke, i dumme socialister.
I har ødelagt Danmark, med alle de muislimer , i har lukket ind i vores land.Som koster miliad. om året.

Skat- et fidus foretagende.

Skrevet af Thorkil, Onsdag den 28. december 2011, 02:20

Denne sag er identisk med de sørgelige erfaringer jeg selv igennem alt for mange år har rodet med, nemlig at Skat tror de er det vigtigste led i denne verden.
Skat mener de kan omgøre alt mellem himmel og jord-
til deres egen fordel.
Skats egne klageinstanser er inhabile og inkompetente og kun opfundet til at køre, de få tosser der klager, trætte i endeløse tosseafgørelser der kun beviser at min påstand er rigtig.
Forsvarsadvokat
Mikael Bjørn Hansen, og mange advokater med og uden speciale i skattesager bekræfter min teori / oplevelser: - at de er 100% korrekte.
M.B.Hansen siger: der er aldrig afsagt en dom over en ansat i Skat for at lave overgreb på borgerne / spec. selvstændige der typisk ikke er medlemmer af større organisationer.
Overgrebene er alt fra lemfældig beskatning af kørselsgodtgørelse pga. et eller andet ligegyldigt / fjollet / ulovligt påskud, der intet lovligt indhold har - - til komplicerede omgørelser i bebyrdende retning for borgeren ang. eks. brug af virksomhedsskatteordningers specielle skattemæssige effekter.
---
Virksomhedsskatteordningen anvendes at mange selvstændige for at glatte lidt ud på de årlige ekstreme indtægtsmæssige udsving - anvendes ordningerne ikke betaler den selvstændige typisk mindst 15-40 % mere i Skat over en længere årrække.
Men Skat tager sig lige en ekstra - ulovlig - betaling ved at nægte borgerne deres erhvervede rettigheder, ved at påstå et eller andet der intet har med sagen at gøre, eller bare en løgn, - hvilket er strafbart.
MEN
Polyppen nægter at køre disse sager hvis borgeren bliver så pisset at han melder Skats medarbejdere for bedrageri eller overtrædelse af straffelovens kapitel 16.
Hvor er vi så henne?????????
Skat min bare røv.

Hvem er Erling Andersen???

Skrevet af Pedro, Mandag den 26. december 2011, 17:52

- Nåh jow.
Jeg synes jo nok at jeg har set ham før. Den der fordrukne, bedrevidende type - som i selskaber ikke holder sig tilbage for at udbrede sig om alt muligt, han kan have en holdning til.
Han har fra fødslen af- fået monteret et filter, som kun tillader (bestemte kodeord) undskyld - jeg mener RØDE ord, at passere til hans meget begrænsede opfattende univers.
Han er ikke i stand til at se en ting objektivt fra 2 sider. Han kan kun se farven af det der - hvad var det nu det var? Nå- skidt, bare det er RØDT.
Tilbage står så spørgsmålet:
HVILKE RØDE SKARN - HAR BÅRET DETTE RØDE SKARN FREM TIL EN POSITION, HVOR HAN KAN BEDRIVE SINE RØDE UGERNINGER UHÆMMET?

iflg. Told & Skat er svaret på dit spørgsmål:

Skrevet af Janus Brønd, Mandag den 26. december 2011, 19:33

"Da stillingen som skattedirektør i København blev slået op, kom der kun eksterne ansøgere - og ingen havde den rette profil til at lede landets største skattecenter. I dag er det derfor planlægningsdirektøren for Nordsjælland-København, der fungerer i stillingen, indtil spørgsmålet om SKATs fremtidige struktur er afklaret."

"Embedsmænd"

Skrevet af Gregers Dinesen, Mandag den 26. december 2011, 16:26

Alle disse embedsmænd vi er belemret med, glemmer at de er til for politikerne og ikke omvendt, det er der stadig mange som ikke forstår.

Jeg forstår godt at de er nødt til at hviske "Den kære leder og Kickstarter" i øret, hun fatter tilsyneladende intet, i lighed med visse røde betonhoveder.

Ikke bødler, men folkets tjenere

Skrevet af Thorkil, Onsdag den 28. december 2011, 01:28

Gregers
Embedsmænd er til for at tjene folket,- ikke dem selv - deres organisation ( Skat ) eller andre.
Derfor er det helt OK hvis en embedsmand eller en spindoktor etc. lukker sandheden ud, navnlig hvis den er eller kan være af betydning eks. angående Helle Thornings konstante og evige løgnhistorier: at hun er en notorisk løgner der tror systemet vil dække over hende og hendes svigefulde mands adfærd, - næee det er i almenvellets interr. at få sandheden frem.

Tilståelse

Skrevet af Børge Pedersen, Mandag den 26. december 2011, 15:56

Jeg må tilstå at jeg i 1962 var medlem af venstre ungdom og har skjult det omhyggeligt i 45 år

Og hvad så -

Skrevet af Pedro, Mandag den 26. december 2011, 17:55

din lille lort.

"lille lort"

Skrevet af Gunnar g, Mandag den 26. december 2011, 19:23

Hellere en lille lort, end et forbandet rødt kommunissvin

"lille lort"

Skrevet af Gunnar g, Mandag den 26. december 2011, 19:21

Hellere en lille lort, end et forbandet rødt kommunissvin

politiske skandale i Danmark i nyere tid.

Skrevet af Henry, Mandag den 26. december 2011, 14:49

Det er ikke Danmark værdigt. Statsministeren har ingen skattesag – hendes mand har haft en. Hun er valgt af folket – han er en privatperson. Hans skattesag er afgjort – efter hvad man må tro er usædvanlig nøje granskning – med at der er betalt korrekt skat. Heroverfor står, at ikke bare noget “tyder på”, men at det er helt 100% sikkert, at der er begået ulovligheder for at skade socialdemokratiets statsministerkandidat under valgkampen. Det er således indiskutabelt, at der ulovligt er lækket personlige skatteoplysninger om famliens skatteforhold til aviserne. At se Lars Løkke på TV stå rådvild og famlende over for et så simpelt spørgsmål som hvis Venstres top havde kendskab til sagen må sende et gys gennem ethver dansk borger. Vælgerne holder med rette deres endelige dom tilbage indtil de ved, hvad der er op og ned i denne sag. Om det også vil blive godtgjort, at Venstre som sådan har forsøgt at påvirke afgørelsen politisk er for mig helt åbent. Men hvis det er tilfældet, er det med afstand den største politiske skandale i Danmark i nyere tid.

Blind dum dorsk og døv

Skrevet af Thorkil, Onsdag den 28. december 2011, 01:43

Helle Thorning har angiveligt 8 gange brugt sin mands fradrag, men senere påstår hun han ikke er skattepligtig i DK. DET var så en skattesag. Hun hjælper sin mand og søger (garanteret skattefri assistance i sit kommunistparti - andre bliver beskattet af denne værdi!) og andre der gør det samme bliver af politiet tiltalt for meddelagtighed.
Helle Thorning er ikke valgt af folket til minister, men er ulykkeligvis kommet på taburetten fordi de radigales topkælling er magtliderlig og ikke kan tage kampen op med DF`s Pia - DERFOR.
-
Steven Kinnmocks skattesag er afgjort af et socialistisk fjols der er inhabil og debil da andre i samme situation ville skulle betale skat i DK.
Ja ja
IDIOT- sandheden er en ulovlighed - sikken en fjollet påstand.
-
Du kan selv være en skandaløs klat på lagenet -
da alle har prøvet at påvirke denne Klåge Ågesen der tror han ved besked fordi han får en alt for høj løn.

Tilbage står de 9 siders vrøvl fra Skat.
+ hvilken undersøgelse og hvilke bevæggrunde af principiel karakter har været anvendt- DET er noget offentligheden skal vide besked om.

vÆnstre

Skrevet af Jensen, Mandag den 26. december 2011, 14:47

Venstre står i mit hoved for en utroværdig adfærd. De bruger rigtig grimme, splittende metoder. Den værste er personnedrakning af folk, der siger dem midt imod. Den tendens er livsfarlig for demokratiet og det frie ord. Hvis et parti har opgivet at argumentere for deres politik,men sviner kritikerne til, graver smuds op og i ledtog med Berlingske, Bt og andre borgerlige aviser, som vi jo har flest af,hetzer løs på modstanderen… så danner der sig et billede af en syg kultur hos de borgerlige.

Jensen-Jensen-Jensen

Skrevet af Pedro, Mandag den 26. december 2011, 18:19

- dit syge, syge menneske - søg dog hjælp, din stakkel!

Danskens krævementalitet ad absurdum

Skrevet af Kim, Mandag den 26. december 2011, 14:45

Derfor er der også noget ganske sygt ved, at en ny regering skal måles på om den har gennemførst samtlige sine løfter efter tre måneder ved magten. Se, denne nye og ganske syge form for politisk dynamik er helt ny: vi smider en ny regering på porten fordi den ikke holder hvad den lover. Latterlig tankegang der viser danskens krævementalitet ad absurdum, men den holdes i gang af diverse journalister, tv-medier og meningsmålinger og efterlader indtrykket af et politisk klima hvor alt afhænger af målinger og intet af substans.

Venstre fald...

Skrevet af Frans, Mandag den 26. december 2011, 14:39

Hvad kaldes det, når magthavere blander sig i rettergangen med henblik på at få en person dømt uretmsæssigt?

Ja, det kaldes såmænd justitsmord. Det, vi står med, er en sag hvor regeringspartiet Venstre tilsyneladende er grebet i forsøg på justitsmord på oppositionens leder, intet mindre. Sagens alvor er ikke gået op for folk endnu.

Svar til Anton

Skrevet af erik torp nielsen , Mandag den 26. december 2011, 12:31

Det er vist ikke studenterhuen der strammer.

@erik torp nielsen

Skrevet af Anton Berg, Mandag den 26. december 2011, 12:46

Jeg kan godt forstå du er bitter, det må være grimt, at være i bestyrelsen for et parti, hvor tilslutningen falder med overlyds fart. Meld dig hellere ind i Ældresagen, der går det bedre.
Du har sikker fået mange julegaver, Seksualdemokratiet har altid belønnet deres egne (kammerateri).

Flot skrevet Martin

Skrevet af erik torp nielsen, Mandag den 26. december 2011, 12:28

Du har fuldstændig ret. Det er kun en blåsort avis som BT, der kan finde noget fordækt i at en embedsmand har et politisk standpunkt. Man fornemmer at hensigten helliger midlet.

Socialistisk korruption

Skrevet af Anton Berg, Mandag den 26. december 2011, 12:26

Man ser aldrig i en fodboldkamp, dommeren komme fra et af holdene, den her sag er vigtigere end fodbold, derfor kan et medlem af socialdemokratiet ikke behandle sin formands skat.

FJOLSER !!!!!

Skrevet af Martin, Mandag den 26. december 2011, 11:54

ALLE har en politisk overbevisning - OGSÅ embedsmænd.

Hvad havde i tænkt jer ?!? At de TUSINDE embedsmænd, som arbejder for staten skal underskrive en kontrakt: "du må ikke have en politisk overbevisning hvis du skal arbejde her, desværre makker!"

IDIOTI !!!

Venstres råddenskab stinker

Skrevet af V. Hansen, Mandag den 26. december 2011, 10:32

Alt det blåsorte sludder om, at skattedirektør Erling Andersen skulle være inhabil på grund af hans eventuelle private politiske holdninger i forhold til SKATs behandling af Kinnocks skattesag, er fuldstændig absurd.

Skulle der være hold i denne groteske påstand, så ville der jo ikke kunne findes en eneste ansat i SKAT, der ville være habil til at behandle sagen.

Der er tydeligvis ingen af de blåsorte smølfer, der overhovedet har nogen som helst indsigt i forvaltningsretslige habilitetsregler.

Deres udgydelser er udelukkende infam mudderkastning i et desperat forsøg på at lægge røgslør ud over Venstres politiske korruption og magtmisbrug.

Føj for s**** hvor råddenskaben fra Venstre og deres beskidte pressetjeneste stinker!

kontorchef Carsten Vesterø Jensen

Skrevet af Janus Brønd, Mandag den 26. december 2011, 11:33

Erling Andersen udvalgte personligt Carsten Vesterø Jensen til arbejdsgruppen. Dennes politiske ståsted kommer bl.a. til udtryk i en artikel fra 1980 med den i forhold til Helle Thorning højaktuelle titel: "Om indkomstskatten og omgåelsesproblemet"

Carsten Vesterø Jensen og medforfatteren Mogens Højland skrev bl.a.

"I hvor høj grad det lykkedes for borgerskabet at bibeholde og udbygge de skattemæssige privilegier, afhænger af det aktuelle styrkeforhold i klassekampen. Arbejderbevægelsens forslag til skattereformer har lidt en krank skæbne, medens borgerskabet under dække af den økonomiske lavkonjektur, har formået at konsolidere og udbygge sine skattemæssige privilegier."

Flyt da til Nordkorea

Skrevet af V. Hansen, Mandag den 26. december 2011, 12:56

And so what?

Det er da hamrende ligegyldigt, hvad Erling Andersen, Carsten Vestersø Jensen og alle andre i SKAT måtte have haft eller har af private politiske holdninger. Det kommer overhovedet ikke sagen ved.

Uanset hvor svært det er for dig at forstå og acceptere, så er Danmark altså ikke DDR eller Nordkorea. Sindelagskontrol og berufsverbot hører diktaturstater til. I et demokratisk samfund har enhver ret til at have sine politiske holdninger. Det gælder naturligvis også for offentligt ansatte.

Hvilke politiske holdninger må en ansat i SKAT efter din opfattelse have, for at han/hun er habil til at behandle en socialdemokrats skattesag?

Hvilken politiske holdninger skal efter din opfattelse forbydes for offentligt ansatte, og hvilken form form for sindelagskontrol og berufsverbot vil du have indført?