En debat om skatteaftalen har indtil videre varet i flere timer, selvom Folketingets sommerferie ikke er slut endnu, og bølgerne går højt i salen.

Førstebehandlingen af skatteaftalen, som regeringen overraskende indgik med Venstre og De Konservative i juni, har udløst timelang debat i Folketinget.

Officielt starter folketingsåret først i starten af oktober, men statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har indkaldt folketingspolitikerne fra sommerferie allerede mandag, så skatteaftalen kan komme til behandling og afstemning. Og der blev ikke lagt fingre imellem i debatten.

Første mand på talerstolen var Venstres skatteordfører, Torben Schack Pedersen, som blev skudt på af Enhedslisten, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti - de tre partier, der ikke er med i skatteaftalen.

Enhedslisten kritiserede hovedsageligt aftalen for at øge uligheden i samfundet, mens Dansk Folkeparti langede ud efter Venstre, der ifølge integrationsordfører Martin Henriksen har været for sjuskede under forhandlingerne med regeringen.

- Jeg har fulgt med i debatten hen over sommeren, og jeg har lyttet mig til, at Venstre er modstandere af dele af skattereformen. Kan Venstre ikke ridse op, hvad de er utilfredse med? spurgte Martin Henriksen i salen ifølge dr.dk.

Torsten Schack Pedersen kom nemlig ind på de ting, Venstre er mindre glade for ved skatteaftalen, som blandt andet gælder justeringer af børnechecken for de mest velhavende og en ny regel, der betyder, at danskere med arbejde i udlandet ikke får de samme skattefordele fremover.

- Vi slog til, selv om vi ikke fik det, præcis som vi ville. Og lad mig bare sige, som jeg sagde i starten - det er ikke i Venstre, vi har haft krisemøde på grund af skatteaftalen, sagde Torsten Schack Pedersen med en hentydning til SF, der indkaldte til møde med baglandet, efter at skatteaftalen blev indgået.

Flere SFere kritiserede i juni højlydt aftalen for at være alt for blå. Torsten Schack Pedersen stod i debatten gang på gang fast på, at Venstre står ved de aftaler, de har lavet.

Politikerne prikkede derfor ikke kun til hinanden på tværs af fløjene under debatten men også internt. Enhedslisten spurgte flere gange til, hvorfor regeringen i sidste øjeblik valgte at indgå en aftale med den borgerlige opposition i stedet for det parlamentariske grundlag.

- Venstre og De Konservative tilsluttede sig regeringens skattereform med ganske få ændringer, svarede Socialdemokraternes skatteordfører, Thomas Jensen ifølge jp.dk.