DFs retsordfører fik ikke de svar, han kom efter i mandagens samråd med statsministeren og justitsministeren om Henrik Sass Larsens manglende sikkerhedsgodkendelse.

Der blev stillet mange spørgsmål, og der blev snakket meget udenom.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, efter han mandag sammen med Folketingets Retsudvalg havde kaldt statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd om, hvorfor Socialdemokraternes daværende politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, ikke kunne blive minister i Thornings regering, da den blev dannet for snart et år siden.

- Det endte jo med, at hun stort set ikke svarede på noget, fordi hun sagde, det var en sag, der var omgærdet af fortrolighed, siger Peter Skaarup.

Men det er fortsat vigtigt at få flere svar i sagen, lyder det fra Skaarup.

Henrik Sass Larsen fik tilsyneladende den besked fra departementscheferne i Stats- og Justitsministerierne, at han ikke kunne blive sikkerhedsgodkendt som minister på grund af et møde med en Bandidos-rocker i Køge, som fremgik af et notat fra PET.

- Jeg tror, der er ret mange folketingsmedlemmer, der vil være noget bekymrede for at tale med en rocker eller et bandemedlem om små og store sager, man måtte blive konfronteret med på gaden eller i forbindelse med et fængselsbesøg, efter det her notat er kommet frem. Hvis det er det, der begrunder, at man ikke kan blive minister, så skal der jo ikke særligt meget til, siger Peter Skaarup.

Helle Thorning-Schmidt afviste dog under samrådet, at det kræver en sikkerhedsgodkendelse fra PET at blive minister.

Alligevel er retsordføreren for DF ikke færdig med at stille spørgsmål i sagen.

- Ministre skal give fyldestgørende oplysninger til folketinget, det er en meget god læresætning, og det gør de altså ikke. Jeg har allerede bedt om, at vi i Retsudvalget får stillet nogle yderligere spørgsmål, siger Peter Skaarup, der fortsat blandt andet savner svar på, hvad der skete med det omdiskuterede PET-notat, fra det tilsyneladende lå klar i august 2011, og til Sass Larsen blev orienteret om det i slutningen af september 2011.

- Om vi får svar er uvist, men vi vil gøre forsøget. Det kunne godt blive nødvendigt at indkalde til et nyt samråd, siger han.