KØB PLUS!

Simon Emil: Enten er Mette doven eller også er TV2 helt ude i hampen

Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll, der deltog i TV2-programmet ‘Velkommen til virkeligheden’, finder det trist, at Mette Hansen igen er arbejdsløs.

- Jeg er ærgerlig for Mette og hendes børn, at det ikke lykkedes hende at holde fast i jobbet. Jeg tror, at både hun og børnene havde brug for, at hun kom i varig beskæftigelse, så de fik en succeshistorie, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han angriber nu TV2 for at have brugt en forkert case i programmet, som skabte stor debat om landets 134.600 kontanthjælpsmodtagere.

Derfor mistede Mette jobbet efter ti dage

Ekspert: Derfor var det så svært for Mette at gå på arbejde

Fungerer ikke

- Jeg synes, at det her viser, at enten var TV2s brug af hende som case helt ude i hampen. Ellers er hun bare doven. Jeg tror mest på det første, siger han og fortsætter:

- Alle sager med kontanthjælpsmodtagere er som udgangspunkt individuelle. Men jeg synes, at den her sag viser, at det kærlige puf mod flere kontanthjælpsmodtagere skal være lidt hårdere. Hvis der fra jobcentrets side er gjort en indsats for at gøre personer klar til et job, og man vurderes til at kunne arbejde, skal man simpelthen yde noget for samfundet.

- Et af problemerne i vores samfund er, at vi ikke har stillet tilstrækkeligt med krav til danskere i alt for mange år, siger han.

  

Fakta om matchgrupperne

Kontanthjælpsmodtagere inddeles i tre kategorier – også kaldet matchgrupper.

I september 2012 var der i alt knap 134.600 fuldtidsmodtagere på kontanthjælp. (kilde: jobindsats.dk)

Matchgruppe 1: Jobklar: Det er borgere, der – efter jobcentrets vurdering – er parat til at tage et ordinært arbejde, så de kan være ude af systemet inden for de næste tre måneder. 36.006 personer

Matchgruppe 2: Indsatsklar: Borgere som Mette Hansen, der ikke er parat til at tage et ordinært arbejde, så de kan være ude af systemet inden for de næste tre måneder, men som kan deltage i en beskæftigelsesrettet indsats med aktive tilbud. 68.020 personer

Matchgruppe 3: Midlertidigt passiv. Borgere, der har så alvorlige problemer, at de pt. hverken kan arbejde eller deltage i en beskæftigelsesrettet indsats med aktive tilbud.29.705 personer