SF klar til forsøg med babyluger

Inspireret af blandt andet Tyskland og Japan er SF klar til at forsøge sig med en dansk ordning, hvor spædbørn anonymt kan afleveres i en såkaldt »babyluge«.

En mor skal have mulighed for anonymt at aflevere sit nyfødte barn i en såkaldt »babyluge«, hvis hun af den ene eller anden grund ikke kan tage vare på barnet.

Meldingen kommer fra SF, efter der torsdag blev fundet et nyfødt barn i en sportstaske i København.

- Det var måske værd at prøve i en periode på to år for at se, om det er noget, som vi skal have permanent, siger sundhedsordfører Özlem Cekic (SF) til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun erkender, at der meget sjældent findes hittebørn i Danmark, og at de opvarmede babyluger, hvortil man kan åbne en lem og lægge barnet ind på et blødt underlag, vil kræve en del ressourcer.

- Man kan altid diskutere, hvad et menneskeliv er værd. Men man kan lave det på forsøgsbasis på skadestuer, hvor en censor registrerer, når der kommer et barn ind. Der skal ikke være personale 24 timer i døgnet 365 dage om året, siger Özlem Cekic.

Babylugerne er kendt fra blandt andet Holland, Rusland, Japan og Tyskland, hvor den første babyluge blev oprettet i Hamburg i 1999.

Herfra skal der indsamles erfaringer, mens forsøgsperioden med babyluger i Danmark kører, mener Özlem Cekic, der mener, at ordningen skaber en del etiske dilemmaer.

- Skal moderen for eksempel have fortrydelsesret, og skal hun have lov til at beholde sine andre børn, når hun har vist omsorgssvigt?, spørger Özlem Cekic.

Socialdemokraterne, de Radikale og Dansk Folkeparti er ifølge DR Nyheder også klar til at prøve babylugerne af.

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08