KØB PLUS!

SF: Hellere akutjob end fryns til kongehuset

Som BT skriver i dagens avis, er virksomhederne ikke nærige med gaver til kongehuset: Designertaske til 221.000 kr, ur til 110.000 og biler og både til millioner.

I disse krisetider kunne det måske være en ide at opfordre virksomhederne til at oprette et akutjob eller to, i stedet for at forære kronprinsessen endnu en taske. Det mener i hvert fald SFs erhvervsordfører Karina Lorentzen.

- Det ville i hvert fald være helt i SFs ånd, hvis man kunne lave sådan en aftale med virksomhederne. Men det er ikke noget, vi kan pålægge dem. Til gengæld kan man håbe, at den ekstra publicity vil gavne Danmarks eksportinteresser, så de får mulighed for at oprette nye job, siger formanden for Folketingets Retsudvalg, Karina Lorentzen fra SF.

- Det er velkendt, at kongehuset er sponsoreret af forskellige virksomheder. Det kender vi bl.a fra kgl. hofleverandører. Fordelene er jo, at kongehuset på den måde fungerer som udstillingsvindue for Danmark i udlandet og virksomhederne får promoveret deres produkter. Men det vigtige er, at der ikke skal stilles modydelser til gengæld for gaverne, siger Karina Lorentzen.

- Jeg medgiver, at der er tale om fantastiske gaver for nærmest svimlende summer og det kan da undre mig, at der skulle være behov for det i betragtning af det bidrag, vi betaler til kongehuset

- Jeg håber, at de for deres egen skyld tænker over og nøje overvejer, hvor grænsen for at modtage gaver er. At der findes en form for interne retningslinier. Vi får aldrig opklaret, om bestikkelsesparagraffen bliver overtrådt, men det handler også om etik og moral.

- Kongehuset kommer mange steder ud i verden, og dermed er det god reklame for danske varer. Det vigtige er som sagt bare, at der ikke bliver stillet krav om modydelser fra firmaerne, men det har jeg nu heller ikke indtryk af sker, siger Karina Lorentzen.

Hvad mener du? Er det at blande æbler og bananer eller burde virksomhederne tage et større socialt ansvar fremfor at bruge penge på kongehuset? Sig din mening her.

Din kommentar

Kommentarer

Gå ned i løn

Skrevet af PisNissen, Tirsdag den 27. november 2012, 22:39

Jovist skal Kongehuset gå ned i løn. Det skal alle der er i arbejde. Dermed vil der blive frigivet så mange ressourcer at vi kan få de ledige i arbejde og skabe vækst. Gå ud af EU samarbejdet og devaluer den danske krone. Se hvorleds det på sigt har gavnet den svenske økonomi.

Fy Helle

Skrevet af Henning, Tirsdag den 27. november 2012, 20:37

Hvormeget har snylterne på Christiansborg taget i lønforhøjelse til sig selv, Er deres pensionsalder stadig 60 år? De har heller ikke mødepligt på arbejde. Nu siger akut Helle at der ikke bliver gjort mere for de der kommer ud af dagpenge ordningen, som de har betalt til i mange år. når man ser ukut Helle på tv griner hun altid ved tanken om alle de penge hun tager fra arbejderne.

Løn nedgang

Skrevet af Jeres Kommende Konge, Fredag den 23. november 2012, 20:10

Man kunne starte med at fjerne kongehusets momsfrihed og sætte dem ned i løn, ligesom vi andre skal gå ned i løn og arbejde mere, hvis man gav dem 1.000.000 pr næse kunne de vel godt leve af det i kombination med renterne fra deres opsparing samt indkomsten fra frasalg af et par af deres slotte.

i pose og sæk

Skrevet af else marie, Fredag den 23. november 2012, 11:19

jeg mener, vi med al rimelighed kan sætte lighedstegn mellem folketingspolitikerne og kongehuset --- DE NASSER på de hårdt arbejdende danskere, de skulle ha`et spark i rø........ uden undtagelse !!

DE FYLDER POSE OG SÆK - de er griske, kan aldrig få nok !!

afskaf det kongehus Nu!!

Skrevet af Marie, Fredag den 23. november 2012, 09:30

Kan vi ikke snart få en afstemning om kongehusets fremtid? eller tør politikerne ikke. Vi er rigtig mange som syntes pengene kunne bruges meget bedre andre steder. Det er en ren underskudsforretning for Danmark.

Valgfrihed som ved Kirke Skat

Skrevet af Peter, Fredag den 23. november 2012, 19:58

At man bliver født til magt og rigdom er så langt fra de danske værdier at kongehuset bør afskaffes eller evt. skal det gøres valgfrit om man vil betale de kongelige ligesom kirkeskatten er i dag.

tasker

Skrevet af poul sørensen, Fredag den 23. november 2012, 09:23

Nu giver det jo nok ikke ret mange jobs at droppe nogle tasker til småpenge. Vi skulle måske hellere kigge efter folketingsmedlemmernes pensionsordninger. Hvorfor får Vestagers børn pensionspenge f,eks.

Vi kan jo starte med at sætte Kongehuset ned i løn

Skrevet af Søren, Fredag den 23. november 2012, 09:09

Mon ikke man kan få dem til at klippe lige mange silkebånd til den halve pris.

Folk og virksomheder bestemmer selv hvad de vil bruge penge på

Skrevet af Peter, Fredag den 23. november 2012, 09:06

Nå nej det gør de jo ikke, for vi er tvunget til at betale til Kongehuset via vores skat. Kongehuset er ikke andet end slægtninge af en gammel krigsherre det er der intet romantisk over, hvorfor er det at vi i nytidens Danmark som bryster sig af at være et demokratisk land hvor alle har lige muligheder, stadig støtter op om at ophæve en bestemt families til vores alles regent og vi skal alle være med til at finansiere deres liv på første klasse.

SF fatter ikke en brik

Skrevet af Jørn, Fredag den 23. november 2012, 08:35

Den reklameværdi som en vare får, når den eksponeres af kongehuset, er guld værd for en viksomhed og direkte med til at skaffe afsætning og dermed flere jobs.
I stedet for at bruge krudtet på at skælde ud på erhvervslivet, skulle SF hellere føre en politik, der skaber rigtige jobs til gavn for det velfærdssamfund som vi alle gerne ser.

Frås

Skrevet af Myrna, Fredag den 23. november 2012, 08:32

Virksomhederne skulle hellere bruge penge på lønmodtagere, trivsel og sikkerhed på arb. pladserne.
Nedlæg det kongehus, vi har mange i dette samfund der kunne få glæde af alle de mange penge vi bruger på den familie.

Tåbeligt.

Skrevet af Hansen, Fredag den 23. november 2012, 08:04

Min menig er: Lad os få nedlagt det Kongehus.

Dem der har skal gives

Skrevet af Elisabeth, Fredag den 23. november 2012, 04:19

Dem der har skal gives hedder det. Men hvis dem der har ikke tænker på dem der intet har så brydes alle liner.
Vi ser op gennem historien at når folk preses for hårdt på deres liv og overlevelsesmuligheder så opstår der krige og samfundsomvæltninger. Det kan ingen have interesse i hvorfor der må være en rimelig fordeling af goder og indsats.

Jeg under gerne Mary en taske eller andet. Hun er virkelig en gave til danskerne nu vi har et kongehus og gør en stor indsats for vores land og internationalt. En medmenneskelighed og energi der er sjælden. Et sødt menneske og klog kvinde.

Men jeg kunne ønske mig lidt mere forståelse fra kongeparrets side når det gælder deres eget folk. En forståelse og aktiv handling til hjælp for de svageste. Aldrig bliver dette nævnt i nytårstaler. Det er mest en hyldest til dem der passer på kongehuset og skidt med os andre der giver dem så mange penge årligt. Det kan de ikke være bekendt. De tuller bare rundt i festmiddage og kunst på den ene eller anden måde med øreklapper på.

Også vældig kedeligt at se Prins Joakim i Grønland med hele familien i sælskind fra top til tå. I skulle skamme jer.

Så alt i alt tror jeg de kongelige skal passe på og huske at sige nej som en ekspert udtaler for det kan gå hen og blive en bagdel for dem selv hvis de fortsætter den linie i udtalt grad.

Også erhvervslivet må være mere ansvarlige for det fælles samfund hvis de skal overleve i længden. Og iøvrigt har alle ret til at starte sit eget og være uafhængig af en arbejdsgiver hvis de vil.

Iøvrigt er penge kun energi som så meget andet og derfor ikke så alvorligt i virkeligheden. Vi skal alle dø også de rige og ingen tager penge med hinsides.

Nasser

Skrevet af Freddy, Fredag den 23. november 2012, 02:44

Kongehuset har altid været nasser af det danske samfund de burde fjernes fra deres nasse stilling for de er de dansker der få den højeste socialhjælp i Danmark og ikke nok med det de kan gøre lige vad de vil
så nedlæge det kongehus og send dem på arbejde for de er en torn i øjet på mange mennesker at de opføre sig så respløse ove for de danske borge

lønnen skal følge med inflationen

Skrevet af hansen, Torsdag den 22. november 2012, 23:50

Jeg mener ikke at kongehuset skal nedlægges,dem er jeg godt tilfreds med,men hvis firmaer har så mange penge i over skud kunne de jo godt spæde lidt til dem der mangler.Jeg læste i går at Corydon godt kunne tænke sig at danskerne gik ned i lønd, det kan jeg ikke forstå, for så skal de faste udgifter jo også gå ned.det er der jo ingen fare for at de gør.kommer der en polark her op og arbejder skal han jo have en dansk løn(han tager også arbejdet fra danskerne)når han så kommer hjem til sit eget land kan han købe utroligt meget i sit eget land for danske penge

der er nogen der har mere brug for pengene

Skrevet af hansen, Torsdag den 22. november 2012, 23:32

Det ville være en god ide at virksomhederne kunne spæde lidt til dagpengene,for kongehuset får jo så rigeligt i forvejen.der er jo virksomheder der har et stort overskud når de kan forære så dyre ting væk.

Tudefjæs

Skrevet af Søren H. Toft, Torsdag den 22. november 2012, 22:52

Hvor er det typisk SF at kaste sig over Kongehuset (som tjener os fantastisk godt), "bankdirektøren" eller Mærsk hver gang der er en chance for at udstille sin indre svinehund. Det er endnu engang bare Janteloven der svælges i. Tag dog ansvar for jer selv istedet for at klynke over andres held og muligheder. Det her land er snart kun een stor flok Robert´er og Carina´er med hånden ude... klynkere.

HØRT!!!

Skrevet af sa, Fredag den 23. november 2012, 08:16

Misundelse er en grim ting - den røde side af folketinget har ikke fattet, at de virksomheder, der har råd til at give kongehuset en påskønnelse for at promovere landet, formentlig er blandt landets største skatteydere, og dermed er med til at betale for alle de ynkelige levebrødspolitikere, sofadyr og luddovne horder af flygtninge/indvandrersnyltere landet er overbefolket af.

Tudefjæs

Skrevet af Søren H. Toft, Torsdag den 22. november 2012, 22:50

Hvor er det typisk SF at kaste sig over Kongehuset (som tjener os fantastisk godt), "bankdirektøren" eller Mærsk hver gang der er en chance for at udstille sin indre svinehund. Det er endnu engang bare Janteloven der svælges i. Tag dog ansvar for jer selv istedet for at klynke over andres held og muligheder. Det her land er snart kun een stor flok Robert´er og Carina´er med hånden ude... klynkere.

ENIG

Skrevet af ROSA, Torsdag den 22. november 2012, 22:22

Afskaf så det kongehus,der er et levn fra trellene i bondetiden....Dette kongehus der er her i landet har mere fransk blod i årene end dansk...Kongehuset kan aldrig repræsentere danskerne og indleve sig i en almindelig dansk familie,sålænge de aldrig selv,har haft ligende problemer,som en almindelig dansk familie har for at få hverdagen til at hænge sammen.....
Og nej kongehuset giver ikke overskud....INGEN udenfor landets grænser vil indvestere i at købe dansk,hvis ikke kvaliteten for pågældene vare,matcher prisen.....forøvrigt kender de fleste udenfor vort lands grænse ikke vort lands kongelige....
AFSKAF KONGEHUSET,og lad landet blive et rigtig demokrati....der har ledere der er valgt af befolkningen,og ikke KUN født til et liv i luksus

Socialistisk sludder

Skrevet af Heinrich, Torsdag den 22. november 2012, 22:21

SF´s misundelsesordfører Karina Lorentzen mener at vi skal give mindre til Kongehuset, og oprette flere kaputjobs.

Disse kunstigt oprettede arbejdspladser skaber ikke flere jobs, men flytter blot sorteper rundt, og hele den ubegavede øvelse koster Danmark en masse penge.

Jeg mener at man skulle sænke skatte- og afgiftsniveauet massivt, og bruge endnu flere penge på Kongehuset. De er fantastiske ambassadører for Danmark, og sammen med et markant lavere udgiftsniveau, vil arbejdspladserne igen strømme ind i landet igen, og Danmark tjener penge på det.

Hvem vil tabe på dette? Misundelige socialister samt alle Robert og Carina´erne - som med garanti er socialister. Det er altså bare med at komme i gang med flere penge til Kongehuset, og markant lavere skatter og afgifter.

kongehuset

Skrevet af jesper, Torsdag den 22. november 2012, 22:13

godt gået karina lorenzen.

Kongehuset får ikke min stemme

Skrevet af Atrica, Torsdag den 22. november 2012, 21:34

Kongehuset fråser på alle måder, og jeg ser dem aldrig vise medfølelse overfor den kolde tid vores land befinder sig i økoomisk.

Langt de fleste gange kongehuset viser sig, er det altid i en festlig eller anden begivenhed hvor det bare er sjov og ballade og bling bling.

Prinserne formere sig som var de fra mellemøsten. Jeg har snart ikke længere styr på hvor mange unger de to prinser har til sammen, men nok noget der ligner et fodboldhold. De unger skal vi også fodre her i krisen, og de skal også forsørges resten af deres liv. Halvdelen af deres formering er foregået her i krisen.

Det signal som kongehuset sender den danske befolkning, som betaler deres luksus og deres hang til at formere sig som kakerlakker, ér at den danske befolkning kan rende dem et stykke.

Kongehusets arbejde går på at hyggesnakke med nogle mennesker de faktisk er temmelig ligeglade med, og klippe snore over, og det betaler den hårdtarbejdende SOSU assistent og den slidte rengøringsassistent, samt alle de andre hårdtarbejdende danskere.

De kan i det mindste vise lidt interesse for danskerne, og et lille "tak" kunne da ikke skade.

Kongehuset??

Skrevet af Christian Deleuran, Torsdag den 22. november 2012, 21:13

Overdanmark - dvs. Kongehuset og folketingspolitikerne/-ministrene ved jo godt, hvordan "kagen skal skæres"! "Vi sørger for os selv, vores pensioner og lønninger"!

Og så er de da ligeglade med alle os andre - erhvervslederne klarer sig med millionfratrædelser og astronomiske lønninger. Vi andre "dødelige" må så nøjes med smulerne fra de riges bord! Alle forannævnte in mente! Det er sgu nemt at sidde på Borgen med en million-årsløn og diktere, at alle andre skal gå ned i løn, for de gør det jo ikke selv!

Ingen af dem, bortset fra Pia, aner hvad det vil sige at arbejde som alle vi andre gør!!

KOGEHUSET.....farvel.

Skrevet af lund, Torsdag den 22. november 2012, 20:50

JA KARINA LORETZEN,VI ELSKER DIG.

Holger og konen siger ja til ministerpensionen.

Skrevet af Hans Hansen, Torsdag den 22. november 2012, 20:49

Vi må håbe at SF skifter spin-doktorere inde næste vælg, de har da om nogen demonstreret at det handler om at rage til sig, ignorere vælgergrundlaget og holde øjnene wide shut for Sohn's Moskvaguld.

Holger og konen siger ja til ministerpensionen.

Dronning Stampe og de syv små Jantelove.

Skrevet af Hans Hansen, Torsdag den 22. november 2012, 20:41

Tænk er BT nu også ligesom EB så hårdt ramt på oplagstallet at den sidste anstændighed pantsættes for Jantelovsartikler, opium for de venstreorienterede, tilhængere af Sharia og Zenia Stampe og hendes selvhævdende pubertets-elite.

Når krybben er tom bides hestene, i dag var det så kongefamilien som skulle lægges for had. Der er masser af frisk vind i sejlene fra Stampe og hendes våbenbærere som gerne selv vil være konger og dronninger.

Hvorfor kører BT ikke hetz på det virkelige problem: verdens største offentlige sektor, verdens højeste skatter, verdens fleste kolde hænder i den offentlige sektor. Men det tør avisen ikke, det giver for mange fjender, så er det nemmere at hakke på dem som ikke kan forsvare sig selv, mennesker som ikke selv har valgt deres livsbanen eller karriere, et liv med minimal frihed.

Man fristes til at sige, SKAM JER.

Skrevet af Henrik Bjerre, Torsdag den 22. november 2012, 20:04

Sparekniven flænser løs i velfærden. Krisen raser overalt i Danmark. Udkanterne er ved at lukke og slukke. Skattegrundlaget forsvinder i takt med arbejdsløsheden stiger. Derfor skærer kommunerne i kerneydelserne. De ældre får frataget den praktiske del af hjemmeplejen. Skoler lukker ned og de gamle fylder på gangene på de stærkt underbemandede medicinske afdelinger. Krisen gør ondt, alle steder i samfundet. Men Kongehuset fortsætter uanfægtet i overhalingsbanen. I solidaritet med den befolkning, som har holdt liv i Kongehuset, gennem generationer, burde monarken og hendes familie justere det overmåde forbrug af fryns, gaver og skatteyderkroner. det gør hun ikke. hun har netop fået en lille lønforhøjelse på 400.000 kroner. Det er ikke et enormt beløb, men aligevel så stort, at kongehuset burde skamme sig.

Vrøvl Henrik

Skrevet af Hans Hansen, Torsdag den 22. november 2012, 20:29

Man fristes til at sige vrøvl, sikke en gang øregas at fyre af.

400.000 i lønforhøjelse, det lyder godt, tænker du på lønreguleringen af livgarden eller hvad skriver du om, du får det til at lyde somom dronningen skulle have øget sine forbrugsmuligheder med 400.000, det er ikke tilfældet.

Klassisk Jantelovsindlæg, de fleste har ondt i økonomien og i velfærdssamfundet som er ved at forbruge os ud af hus og hjem.

Men ikke tør gøre det nødvendige, ændre rammevilkårene så erhvervslivet ikke udflager, man kunne starte med at sætte skatten ned på OECD niveau dvs. 14 procent.

Akut

Skrevet af michael, Torsdag den 22. november 2012, 19:22

Kongehuset burde være noget mere kritisk, men krisen kradser måske.