- TV2s kommentator Henrik Qvortrup siger, at dette valg kan blive blodigt. Men jeg er ikke bange for blod. Jeg er uddannet på Svendborg slagteri.

Sådan lød det fra Annette Vilhelmsen, der var ukendt for et par uger siden, men nu er en seriøs trussel mod sundhedsministeren:

- Vi har kæmpet - mest mod hinanden. Det ser ud som om vi har glemt, at det er de borgerlige, der er fjenden, siger hun.

- SF skal være regeringsbærende men ikke systembærende. Vi skal lægge arm med de andre, ikke ligge i arm. Det kan være hyggeligt at ligge i arm, men man skal passe på hvem man gør det med. Og regnedrengene skal finde nogle andre regnemaskiner frem. Vi skal være flere, men vi skal huske, hvad vi skal være flere om. Vi skal gøre op med designpolitik, hvor strategi er vigtigere end politikken. Vi har solgt alt som sejre - også når det ikke er det. Vi må aldrig overlade politikken til spindoktorer. siger Annette Vilhelmsen,

- Nogle siger min alder er et problem. For det første vil jeg sige, at jeg lover at vokse fra det. For det andet vil jeg sige, at når man ser på Villy, kan man se, at når man bliver formand for SF, bliver man gammel i en fart.

Sådan indledte sundhedsminister Astrid Krag det første at de mange dueller mellem hende og erhvervsordfører Annette Vilhelmsen om hvem, der skal være ny formand for SF efter Villy Søvndal.

Hun siger også, at hun ikke er tilfreds med SF som det er nu, og at mange er i tvivl om, hvorfor de skal stemme på SF.

- Vi har begået fejl. Vi skulle fra starten have sagt, at vi kom af med Lars Løkke, men at vi tabte valget. Vælgerne vendte ikke tommelen ned for Fair Løsning. Vi skal have meget mere politikudvikling og online debat, og mit mål er at SF i 2020 skal have 20.000 medlemmer.

- Folk mener det roder og er kaos i SF. Men det er jo demokrati, og det er bedre end det modsatte, siger sundhedsminister Astrid Krag.

De to kandidater til formandsposten i SF, Astrid Krag og Annette Vilhelmsen krammede hinanden inden debatten gik i gang. Men man skal ikke være i tvivl: Det er et benhårdt opgør om magten, hvor alle midler tages i brug.

Men hyggeligt så det ud, da e to kandidater trykkede hænder med de fremmødte på Dansk Metal i Herning.

Omkring 40 SFere er mødt op, men der er næsten lige så mange pressefolk, og parkeringspladserne er helt fyldt op af sendevogne fra TV2 og DR, der begge sender direkte fra det første møde mellem de to.

Der er tradition for at formandskandidater i SF mødes i Herning. Både under kampen mellem Holger K. Nielsen og Steen Gade og i kampen mellem Villy Søvndal, Pia Olsen Dyhr og Meta Fuglsang tørnede kandidaterne frem i Herning.

Men SF i Herning holdt begge gange på taberen - så nu har de besluttet at pege på begge kandidater for at stille dem lige.

- I Dansk Folkeparti har man valgt at kåre en ny leder. Men vi er et demokratisk parti og her har vi et valg, siger næstformand Mattias Tesfaye efter at alle ihærdigt har afsunge 'Når jeg ser et rødt flag smælde'.