Danmark skal modtage 1500 kvoteflygtninge årligt i stedet for nul, hvis det står til SF. En melding fra Pia Olsen Dyhr, der vækker jubel i baglandet.

Derudover skal flygtninge have hurtigere adgang til familiesammenføring. Og så skal "fattigdomsydelserne" afskaffes.

SF formand Pia Olsen Dyhr fremhæver på partiets landsmøde i Odense en række områder som trækker i en anden retning end kritikken af partiets "højredrejning" i udlændingepolitikken.

- Vi er nødt til at lette presset på flygtningelejrene ved at tage kvoteflygtninge. Der hjælper vi også nogle af de mest sårbare flygtninge, siger Pia Olsen Dyhr.

SF ønsker også et opgør med, at nogle flygtninge skal vente tre år på familiesammenføring.

Spørgsmål: Hvor hårdt vil I stå på kvoteflygtninge og hurtigere familiesammenføring, hvis I skal lægge stemmer til en S-ledet regering efter valget?

- Det er vigtigt for os med kvoteflygtninge. Det er også vigtigt, at folk kan familiesammenføres. Men jeg oplever, at SF og S er enige om en stor del af udlændingeområdet. Eksempelvis når det gælder social kontrol, siger Pia Olsen Dyhr.

Landsmødet kommer, mens dele af baglandet diskuterer, om SF's udlændingepolitik er blevet for stram.

Torsdag lavede SF en kovending i forhold til et forslag om en nødbremse på asylstrømmen. Først lød der et ja, derefter et nej.

Bent Iversen, der er partiforeningsformand i Haderslev og spidskandidat til byrådsvalget for SF, er blandt de medlemmer, der ikke helt kan genkende partiets linje.

- Jeg er rystet over, at SF kunne finde på at gå med på sådan et forslag, og det gør ingen forskel for mig, hvis børn bliver undtaget.

- For jeg er generelt imod den retning, SF bevæger sig i på flygtningeområdet. Der er for stor trængsel på strammerlinjen, og det er ikke der, SF hører hjemme, siger han til Politiken.

Blandt flere af medlemmerne til landsmødet lørdag er der dog ikke bekymringer om en strammere linje.

- Politikken er ikke blevet skærpet, den er blevet specificeret.

- Hvis man ser på det seneste år, har SF stemt imod langt de fleste stramninger, der har været foreslået, siger Kristina Püschl, der er lokalformand i SF Kalundborg.

At SF senest har sagt nej til at afvise asylbørn ved den danske grænse understøtter, at SF ikke er i gang med at ændre kurs, mener lokalformand i SF Faxe Henrik Friis.

- Det er den samme linje, vi fastholder. Vi er gode til at få diskuteret det og erkende, at integration giver nogle udfordringer. Men der er ikke nogen stramninger, siger han.

SF har været tilhænger af nødbremsen, fordi man mener, at der er grænser for, hvor stort et antal flygtninge Danmark kan tage imod og integrere.

Nødbremsen skal give politikerne på Christiansborg mulighed for at lukke Danmarks grænser, hvis asylsystemet i Europa bryder sammen.

/ritzau/