SF bløder vælgere i ny meningsmåling

Det står sløjt til med vælgernes opbakning til SF, viser en ny måling fra Megafon. Det er ikke godt nok, erkender partiets politiske ordfører.

SF ville blot få 3,7 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag. Det viser en meningsmåling fra Megafon, skriver Politiken.

Kun én gang tidligere har SF fået så lav tilslutning fra vælgerne i en Megafon-måling, skriver avisen, og partiet står til en tilbagegang på 1,8 procentpoint i forhold til den seneste måling fra slutningen af november.

Ifølge politisk analytiker ved Politiken Sigge Winther Nielsen er tilbagegangen »statistisk signifikant« og så markant, at SF nu bløder fra sin mest trofaste vælgergruppe:

»De er inde at spise af kernevælgerne - det er såkaldt vugge-til-grav-SFere, der ser ud til at være smuttet«.

Den statistiske usikkerhed er for SFs vedkommende i målingen 1,2 procentpoint, skriver avisen.

Politisk ordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF) erkender, at målingen langt fra er god nok for SF. Hun peger på partiformand Annette Vilhelmsens (SF) utidige løfte om millionstøtte til Huset Zornig og det efterfølgende samråd i sagen, samt på »at finansloven er blevet kaldt blå«, som en del af forklaringen.

»Det er vores pligt at fortælle om resultaterne. Vi har mange gode sager, og vi skal have endnu mere frem, hvad vi får ud af at være i regering,« siger hun til Politiken.

Set i forhold til målingen i november er 1,3 procent af vælgerne rykket fra rød til blå blok, som trods en tilbagegang på 1,6 procentpoint til Venstre står til 55,5 procent af stemmerne i dag.

Socialdemokraterne står til 22,5 procent af stemmerne i den nye måling, der ifølge avisen er partiets bedste Megafon-måling siden slutningen af januar 2012.

Læs også: