Seniorjobordning bliver langt dyrere end forventet

Beskæftigelsesministeriet forventer, at der bliver brug for fire gange flere seniorjob end forventet.

Der bliver langt flere, der har krav på et seniorjob end Beskæftigelsesministeriet havde forventet, skriver Jyllands-Posten.Ministeriet vurderede før jul, at antallet af personer i såkaldte seniorjob ville nå op på 1080 i løbet af 2013, men nu lyder forventningen i stedet på fire gange så mange.

Kommunerne har pligt til at skaffe job til personer, der falder ud af dagpengesystemet, få år før de kan komme på efterløn.

Men ordningen bør helt afskaffes, mener Michael Ziegler (K), der er formand for kommuneforeningen KLs løn og personaleudvalg.

- Der sidder medarbejdere i kommunerne, som på grund af fyringsrunder har måttet vinke farvel til gode kolleger. De oplever nu, at der med den anden hånd bliver hyret et stort antal seniorjobbere, ikke på grund af kvalifikationer, men alene ud fra alder, siger han.

Liberal Alliance mener, at ordningen med seniorjob er en hån mod andre arbejdsløse som for eksempel nyuddannede, der også har svært ved at finde arbejde.

- Hele ideen om, at man anno 2013 har krav på et job, fordi man har en bestemt alder, er absurd. Det er fuldbyrdet socialisme, arbejdsmarkedsordfører mener Joachim B. Olsen (LA).

Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Leif Hahn Jensen (S) mener, at ordningen hjælper en gruppe, der har særlig svært ved at finde arbejde.

De risikerer at afslutte livet på arbejdsmarkedet på en rigtig trist måde. Nu hjælper vi mange mennesker i den situation, og det, synes jeg, er godt, siger Leif Lahn Jensen til Jyllands-Posten

Han lover kommunerne at få de ekstra udgifter til seniorjob dækket.

BNB

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08