Se overskrifterne: Her er Helles Obama-selfie på forsiden af verdens største aviser

'No selfie respect'

Så ubarmhjertigt lyder dommen fra den britiske tabloid-avis The Sun, som onsdag udkommer med ét stort billede på forsiden. Her ses den danske statsminister flankeret af ingen ringere end den britiske ditto og verdens mægtigste mand, den amerikanske præsident.

Thorning, Cameron og Obama så deres snit til at lave en såkaldt selfie - et selvportræt med mobilen - under mindehøjtideligheden i Sydafrika for afdøde præsident Nelson Mandela tirsdag.

Læs også: Efter Obama-selfie - Nu kalder de vores statsminister 'Gucci-Helle'

Billedet skabte straks storm på de sociale medier verden over. I Danmark gik forargelsen naturligt nok på vores egen Thorning, men dagen derpå er historien også på forsiden af en lang række af verdens største papiraviser. Her er det dog Obama og Cameron, der er i fokus.

The Sun skiver under de fede forside-typer: 'Cam og Obama på plat billede.'

Daily Mail bringer billedet med teksten: 'Dave (den britiske premierminister David Cameron, red.) og en flirtende dansker og en selfie, som efterlader fru Obama meget utilfreds.'

LÆS OGSÅ: Brüchmann: Derfor går Thornings selfie verden rundt

Også morgenaviserne tager historien op.

Selveste The Times bringer billedet med en mere neutral tekst:

'Smil til en speciel selfie.'

Og The Daily Telegraph er på linje med bemærkningen:

'En dag, der er værd at huske: Verdens ledere samlet for at mindes Mandela.'

Afstemning

Flere steder, både i den trykte og elektroniske internationale presse, men også på de sociale medier, var der - i hvert fald i begyndelsen - en del uklarhed om, hvem den blonde kvinde mellem de to mægtige mænd, var.

Daily Mail kalder vores statsminister 'a flirty dane', mens brugerne på de sociale medier undre sig over, hvem 'The Mystery Lady' mellem Obama og Cameron er.

Men ikke alle er lige forargede.

Heather Walker, redaktør på den britiske funderede Sydafrikanske avis, the South African, mener, at billedet er de tre statsledere, som laver en selfie, er et meget godt billede på den ånd, ceremonien blev holdt i.

- Folk forventede en formel begivenhed, men det udviklede sig til at blive ret afslappet.

- Der var sangere. Folk råbte, og jeg forestiller mig, at de tre tog tonen og ånden op og tænkte 'Well, lad os lave lidt sjov.

Den britiske avis the Guardian afrundede sin dækning af det virale billede med at citere et tweet fra Esquire Magazines online-redaktør, Sam Parker.

- Ud fra alt det jeg har læst om Mandela denne uge, så lyder det som om, han ville havde fundet the Obama selfie/ Michelle Twitter-jokes temmelig morsom.

Læs også: