Sådan afslørede Hækkerup sin sygdom

Hans Hækkerup alvorlige sygdom, MSA, blev første gang afsløret for offentligheden i et debatindlæg i Jyllands-Posten i april 2011. Sygdommen var en bisætning i et debatindlæg af den tidligere forsvarsminister, som ville give sit besyv med om besparelser, der kunne koste fremtidens soldaters sikkerhed.

- Når den kommende regering om et par år bliver nødt til at nedsætte en ny forsvarskommission for at se på de store problemer, som forsvaret til den tid vil være i, vil jeg desværre ikke være i stand til at bidrage, idet jeg er syg af en sjælden, uhelbredelig sygdom, Multipel System Atrofi, skrev Hækkerup.

Hans Hækkerup vidste, at den stod galt til med sit helbred, men som medlem af tre forsvarskommissioner og posten som forsvarsminister i næsten otte år, ville han gerne give sit besyv med, mens han endnu var i stand til det.

- Hvis vi fortsat ønsker at bidrage til verdensfreden i nogenlunde samme omfang som hidtil, skylder vi de soldater, som vi sender ud, at der afsættes de nødvendige midler hertil, skrev den tidligere forsvarsminister og fortsatte: 

- Hvis regeringen virkelig agter at barbere 2 mia. kr. af forsvarsbudgettet, så må man også tage konsekvensen og omlægge Danmarks udenrigspolitiske kurs - der vil ikke længere være plads til aktivistisk, ja, næppe engang aktivt sikkerhedspolitisk engagement. Man kan nu engang ikke både blæse og have mel i munden," skrev Hans Hækkerup fra adressen i Mexico, hvor han boede sammen med den danske ambassadør i Mexico, Susanne Rumohr Hækkerup.

Efterfølgende udtalte Susanne Rumohr Hækkerup sig kort til BT om den fortvivlelse, som havde ramt familien i forbindelse med Hans Hækkerups sygdom.

- De fleste kan nok sætte sig ind i, at vi i familien er fortvivlede over at se vores elskede Hans være syg, og vi har ikke yderligere kommentarer, siger Susanne Rumohr Hækkerup på familiens vegne til BT.

Læs også: