KØB PLUS!

Så åbner Özlem fattigdoms- debatten - igen

Der er fattigdom i Danmark. Punktum.

Sådan forsøger SF´s socialordfører Özlem Cekic nu at kickstarte fattigdomsdebatten på ny i et debatindlæg fredag i Politiken.

Her skriver en af de mest omtalte politikere de seneste måneder, at hun stadig mener, der er titusindvis af danskere, der lever under fattigdom i Danmark, og hun savner svar fra oppositionen til, hvad de mener, der er en økonomisk anstændig tilværelse.

LÆS OGSÅ: SF har før brugt »fattige Carina«

- Der eksisterer fattige - også når de har prioriteret og har bagt deres brød selv (som Joachim B. Olsen opfordrer dem til), fået PBS-aftaler (som Benedikte Kiær mente var svaret), og når de havde fået et 'kærligt skub' med diverse økonomiske sanktioner (som Inger Støjberg sagde.), skriver Özlem Cekic bl.a. og henviser til, at hvis man fulgte OECD´s fortolkning af fattigdom, ville der være over 200.000 fattige i Danmark - uden at tælle studerende med. Her har OECD formuleret, at man er fattig, hvis man har en indkomst på halvdelen af gennemsnitsindkomsten i Danmark, hvilket betyder 101.128 kr. om året for en enlig uden børn.

LÆS OGSÅ: Studerende: Forstå nu, jeg er fattig!

Özlem Cekic´ debatindlæg kommer efter, at hun gennem flere måneder er blevet hånet, kritiseret og skældt ud for at skade netop fattigdomsdebatten. Det skete, da Özlem Cekic inviterede Liberal Alliances Joachim B. Olsen, der ikke mener, der findes fattigdom i Danmark, med ud til en fattig i Danmark. Özlem Cekic tabte eklatant med eksemplet Carina, der med 15.726 kr. udbetalt om måneden som enlig mor fik politikere i hele Folketinget til at bekende, at Carina bestemt ikke var fattig.

Afstemning

Det fik horder af arbejdende danskere til at stå med deres budgetter og sige, at de ikke kunne se meningen med at gå på arbejde, når de i Carinas eksempel kunne se, at gevinsten ved at gå på arbejde i flere tilfælde var under 1.000 kr. udbetalt om måneden.

Det har fået Özlem Cekic´ partifælle - skatteminister Thor Møger Pedersen - nu udtalt, der skal være slut. En kommende skattereform er forbeholdt danskere i arbejde, og han ser allerhelst personer med lave indkomster få de største gevinster ved en reform.

Özlem Cekic undskylder i debatindlægget over for Carina, som hun ikke mener havde fortjent en tur i mediemøllen.

LÆS OGSÅ: 'Fattig-Carina': Jeg ER altså fattig

- Måske var det, fordi jeg kendte hende fra tidligere, at jeg ikke fik tjekket hendes budget ordentligt, og derfor så hende som fattig, selvom hendes budget tydeligvis havde ændret sig siden 2008. Den fejl beklager jeg. Især over for Carina, skriver Özlem Cekic i Politiken.

Men Özlem Cekic fastholder, at det ikke skal skygge for den reelle debat - nemlig om fattigdom i Danmark.

Afstemning

- Det er ikke kun et spørgsmål om, at den enkelte skal være bedre til at prioritere. Samfundet skal også prioritere, hvilken hjælp vi vil tilbyde de udsatte borgere, og hvor dybt vi vil lade dem falde. Jeg mener ikke, at der er en modsætning mellem at behandle mennesker, der står uden for arbejdsmarkedet, værdigt og at sikre ordentlige lønninger og arbejdsvilkår for mennesker, der er på arbejdsmarkedet i lavtlønnede job, skriver hun.

Cekic ønsker en statslig defineret fattigdomsgrænse i Danmark. Hun ønsker dog ikke at angive, hvor hun mener, at grænsen skal gå, da hun ikke er ekspert.

Deltag i debatten om fattigdom nedenfor. Hvor lidt synes du, man skal have om måneden efter skat, før det giver mening at tale om fattigdom?

Din kommentar

Kommentarer

fattig

Skrevet af kesse, Mandag den 27. januar 2014, 10:07

Ja vi har fattige med den skyld bære alle politikker på Christiansborg: Løsningen Stop al økonomisk hjælp til andre lande Stop Indvandring Luk vore grænse overgange indfør pas kontrol indfør kontrol af køretøjer ind og ud af Danmark. Hvor er der borger krig det er der i de Muslimske lande

Simpel løsning -

Skrevet af Johansen, Torsdag den 17. maj 2012, 09:48

En løsning på den økonomiske krise, fattigdom og arbejdsløshed er teknisk meget enkel:

Halver de offentlige udgifter herunder lønninger og politiske propaganda udgifter, så kan skatter, afgifter, gebyrer og lønninger også halveres - alle ville komme i arbejde - udlændinge ville strømme hertil og købe vores produkter.

Denne løsning er dog vist nok uden for rækkevidde for de åndeligt fattige, de offentligt ansatte og deres forsumpede politikere.

Åndelig og økonomisk fattigdom -

Skrevet af Hugo-Børge, Torsdag den 17. maj 2012, 09:39

Jo mere åndelig fattig man er, desto flere penge har man også brug for.
Åndeligt fattige må jo ud og købe sig til underholdning og aktivitet, medens åndeligt rige kan beskæftige sig selv og finde derhen, hvor der er folk og miljø, der er til at holde ud.
Men det mindste, man vel har brug for af penge til fødevarer, husleje, lidt tobak og transport er vel efter skat, afgifter, gebyrer og moms heraf ca. 9.000 kr PR MÅNED, - MEN DET SKAL MAN JO OGSÅ HAVE EN NOMINEL MÅNEDSLØN PÅ MERE END CA. 22.000 KR HER TIL LANDS FOR AT KUNNE KLARE.

ET BELØB, DER KUN KAN HENTES HOS EN ARBEJDSGIVER, DER DERVED LET KAN KOMME I NÆRHEDEN AF AT GÅ PÅ RØVEN PGA MANGLENDE KONKURRANCEEVNE.

Fattiglemmer

Skrevet af Joergen L, Onsdag den 1. februar 2012, 12:25

De skal have 3 måltider om dagen + 1 stk sovepose og 1 stk enmandstelt , og ellers ikke mere .

Islams kvælertag d.1-2-2012

Skrevet af Sofia, Onsdag den 1. februar 2012, 09:32

Nemesis?
Danmarks historiens største katastrofe er islam.
Muslimer skal bo i muslimland, der har de det bedst, og så har vi det bedre.

Det smager af forsigtig håndtering

Skrevet af Janne Petersen, Onsdag den 1. februar 2012, 02:17

til opstarten på et kommunistisk cirkus, godt pakket ind i breddegrader og forfløjen viden omkring demokratiets egentlige funktion, så var der ikke de så omtalte fattige i dette land, så skal den siddende regering meget snart få det billede ændret, så alle ender med røde underhylere og lige lidt på bordet, og så kan de brøle ussel fattigdom på sjæl og legeme.
Alt bliver endevendt og lavet om, landbruget trækkes gennem et levende helvede af gebyrer, forbud og krav, der på et tidspunkt sparker dansk erhversliv ud på overdrevet.
Der hvor der virkeligt skulle sættes ind, sover matronerne på tinge, og de unge kometer, som vel aldrig har mødt en ko, aner intet om livet på landet, men jeg skal fandme love for, at de forstår at gøre dem helvedet hedt, fra den toptunede taburet, der kaster penge af sig, så de kan frådse sig gennem tilværelsen, og dog samtidigt plapre om Danmarks fremtid.
Verdensproblemerne kredser om rygeforbud, nu starter man med hele røgfri strande, ja det er fint, så kan man nyde den røgfri strand, alt imens olieforureningen smider halvdøde fisk,pattedyr, og fugle op på strandbredden, de er fuldstændigt kammet over hele bundtet.
Hvis der er fattige i dette land, så stop dog den lallende indvandring, der bare koster, og sørg for dem, der trænges på den ene eller den anden måde, hvor svært skal det dog gøres.
Joachim er skyld i, at de fattige ikke får hjælp, nå, ja men så fandt man da en syndebuk midt i rodet, og så kan resten af slænget vaske hænder, og støbe fromheder på snore, så man ved hvem der er hvem.
Jeg har ikke rigtigt fundet de passende udtryk for denne brogede forsamling, der flytter rundt på begreberne, og jeg er også fuldstændigt sikker på, at finder jeg et passende udtryk, så kommer det ikke på tryk, for så har jeg rystet min egen grundvold, og så er det slemt.
Jeg beklager den unge generation, der skal rydde op, når disse komplet uduelige mennesker, er færdige med at rykke gulvbrædder op. Janne.

Stem hende hjem.

Skrevet af Pedro, Mandag den 30. januar 2012, 18:11

Det muslimske omvandrende stativ Storslem Cekic - har bevist sin berettigelse i dansk politik.
Så tag lige og fat det - I skal sgú ikke stemme muslimske undercover krigere IND - I skal fandme tage jer sammen, og stemme dem HJEM.

De tossegodes land

Skrevet af KPE, Mandag den 30. januar 2012, 17:06

I Danmark er man "fattig" når man har 15.700 netto udbetalt (kontanthjælp) - og et "rigt svin" når man krydser 20.000 netto udbetalt (topskat).

Der er ikke noget at sige til at det eneste danskerne efterhånden har interesse i er at holde fri, for arbejde kan i hvert fald ikke betale sig. Det minder faktisk lidt om kommunisme...

Du ved ikke hvad du taler om, men du er ikke den eneste...

Skrevet af Anders, Onsdag den 1. februar 2012, 19:38

Der er altså ingen der får 15700 kr udbetalt i kontanthjælp.
Der er sågar ingen der får 15700 kr før skat i kontanthjælp.

Hvis du ikke tror på mig, kunne du jo gøre dig selv den ulejlighed og tjekke hvad de forskellige kontanthjælpsatser er på.

Jeg kender ikke junglen

Skrevet af KPE, Onsdag den 1. februar 2012, 23:03

Jeg ved ikke hvad kontanthjælpen er. Jeg var for stolt til at modtage den, da jeg egentlig var beretiget for 25 år siden. Men nok om det, skal vi ikke bare kalde en spade for en spade. Carina havde vist nogenlunde dette beløb til rådighed, og hun var på kontanthjælp. At du så kalder det tilskud af den ene og den anden art er i og for sig ligegyldigt. KERNEN i mit indlæg er at det ikke betaler sig at arbejde, uanset om du er rig eller fattig. Skal jeg skære det helt ud i pap, så kan det ikke betale sig at arbejde mere end 37 timer om ugen, eller til det punkt hvor du begynder at betale topskat - som netto er uhyggeligt tæt på det beløb man har på kontanthjælp.

Derfor vil danskerne hellere have mere fritid end mere arbejde. Skulle vi ikke tage os sammen og få ændret lidt på det forhold.

Og ja - der findes sikkert nogle eksempler på det modsatte, men generelt set så er vi altså ude på et sidespor.

Så stik da hovedet ind i junglen før du siger hvordan den ser ud

Skrevet af Anders, Torsdag den 2. februar 2012, 12:33

"Jeg var for stolt til at modtage den, da jeg egentlig var beretiget for 25 år siden"
Så du var ikke medlem af en A-kasse eller fagforening? Så har du da -på det tidspunkt- været en af de få.
Ovennævnte citat virker ærlig talt som tom retorik.

"Carina havde vist nogenlunde dette beløb til rådighed"
Sjovt du siger "vist". Det er jo netop det beløb hun havde til rådighed. Dit første indlæg er jo også baseret på hendes eksempel. Hvor kommer beløbet 15700kr ellers fra? Jeg troede du "kaldte en spade for en spade"

"At du så kalder det tilskud af den ene og den anden art er i og for sig ligegyldigt"
Har du overhovedet læst hvad jeg skrev? Jeg nævner ikke "tilskud" med et eneste ord.
Men når nu vi er ved det: Ud af Carina's indtægt på 15700 netto hvor meget er så kontanthjælp og hvor meget er tilskud?
Det er da overhovedet ikke ligegyldigt.
Til din orientering kan jeg oplyse at Carina's kontanthjælp, ud af de 15700kr udgjorde 9800kr. Altså er der for 5900 kr tilskud. Tilskud der også er til rådighed for folk i arbejde.
Når du selv nævner tilskud må det jo være fordi du i forvejen er bekendt med dette.

"KERNEN i mit indlæg er at det ikke betaler sig at arbejde"
Et mantra der bliver gentaget igen og igen. Men det bliver det altså ikke rigtigt af.
En person på 25+ år på kontanthjælp får ca 7500 kr udbetalt. Så kan det da ikke andet end betale sig at arbejde.
Personer under 25 år, får endnu mindre udbetalt, nemlig hvad der svarer til SU. Så også her falder din påstand til jorden.
Der er faktisk kun en gruppe af kontanthjælpsmodtagere for hvem det har en begrænset gevinst -men dog en gevinst- at gå på arbejde og det er dem der har børn, herunder Carina.

Du indrømmer at du ikke har nogen anelse om hvad kontanthjælpen er, men alligevel postulere du følgende:
"eller til det punkt hvor du begynder at betale topskat - som netto er uhyggeligt tæt på det beløb man har på kontanthjælp."
Men du ved jo ikke hvad kontanthjælpen er siger du!!

At påstå at kontanthjælpen er "uhyggelig tæt" på topskatte-grænsen er udtryk for en uvidenhed der er direkte pinlig.

Jeg vil lige slutte af med at sige at jeg ikke mener at denne Carina har noget som helst at klage over.
Det burde være muligt at få en hverdag til at hænge sammen for 166kr om dagen.
Og til Özlem: Du skader mere end du gavner, så klap venligst i!

Jeg bor i junglen

Skrevet af KPE, Fredag den 3. februar 2012, 01:24

Der er ingen tom retorik, det er sandheden. Siden jeg sagde mit job op dengang har jeg været selvstændig. Personligt mener jeg at der var mere tabu i at være på kontanthjælp dengang - og som ung mand syntes jeg ikke det var en "skæbne" der skulle overgå mig. Jeg husker faktisk ikke om jeg var medlem af en a-kasse. Det blev jeg senere i ASE for en kort årrække, og siden da har jeg været selv-forsikret.

"Vist" siger jeg netop fordi jeg ikke kender detaljerne omkring kontanthjælpen, og den interesserer mig så hellere ikke voldsomt dybt. Jeg kan blot konstatere at der må være noget galt. Ikke blot udfra Carinas betragtning, men jeg kender faktisk op til flere "Carinaer" privat. For 6 dage siden kom der endda en ny Carina på 17 år (nybagt mor). Hun fylder snart 18, og er dermed klar til den "store pakke". Hun har aldrig haft et arbejde, men følger blot i sin moders fodspor. Moderen har dog haft fast job i de sidste 6-7 år. Anyway, så bor den ny Carina sammen med en ung mand ligeledes på kontanthjælp. Begge går på en aktivitetsskole, og har aldrig haft et arbejde. Hovederne fejler absolut ikke noget, jeg tror snarere problemet ligger i indsatsen og opdragelsen.

Du kan lege med satserne fra nu af og til juleaften - det interesserer mig ikke. Som du kan se af dette eksempel ved nogle altså godt hvordan man tilrettelægger et liv på offentlige ydelser. Dem der IKKE ved det, er ofte dem der har det største behov - og det er vel egentlig kernen i problemet. Nogle vil gerne arbejde, men er i nød og de kender knapt deres rettigheder. Andre har specialiseret sig så dybt i den sociale lovgivning, at de kan udnytte deres rettigheder maksimalt, hvilket blot skaber en endnu større kløft til at blive et aktiv for samfundet.

Men det er luksus problemer vi går og vader rundt i, og egentlig burde man ikke få mere i hjælp end at man havde råd til at få tøj, husly og mad. Dem der ikke kan hjælpes ud af denne tilstand, over en længere periode, må have førtidspension eller andre tilsvarende ydelser der passer til de problemer den enkelte har i ikke at kunne tilpasse sig en normal livsførelse. Jeg kan ikke se at man kan stille store krav til samfundet om hjælp, hvis man aldrig selv har ydet bare en minimum indsats.

I Carinas eksempel hvor der er maksimalt udbytte syntes jeg ærligt talt at hendes netto udbetaling er uhyggeligt tæt på topskattegrænsen. Som det også er beregnet andre steder, skal hun op og tjene midt/sidst i tyverne for at kunne opretholde et tilsvarende netto beløb. Du skal tjene mindre end 35.400 før du begynder at betale topskat.

Det kan godt være at der så er enlige kontanthjælpsmodtagere for hvem det godt kan betale sig at arbejde - og det er helt fint med mig. Sådan bør det også være. Faktum er at Carina er på det der i daglig tale hedder kontanthjælp, og hun er tæt på det man i daglig tale kalder en topskatteyder. At der så er tilfælde i begge lejre hvor man ligger meget længere fra hinanden indkomstmæssigt, rykker vel ikke ved det faktum. Vi kan så godt blive enige om at man ikke skal generalisere, og skal jeg bruge din egen metode; så skrev jeg jo heller ikke at det var sådan det forholdte sig - det var ment som en provokation.

Jeg syntes det er glimrende at Öslem braldrer løs med alt hendes uvidenhed, og især omkring fattigdom. Det får virkeligt danskerne til at stoppe op og tænke "hvem fanden er det vi har fået valgt ind???". Seneste eksempel hvor hun postulerer at der skam er fattige i danmark når man bruger OECD's målemetode glæder mig endnu mere. Overfører man den til Afrika, viser det jo bare at 80% af den Afrikanske befolkning slet ikke er fattige - og det er jo virkelig en glædelig nyhed...

Du bliver ved...

Skrevet af Anders, Tirsdag den 7. februar 2012, 17:35

Jeg beklager men jeg har altså meget svært ved at tro på dig.
Lad mig prøve at forklare hvorfor.

Du skriver at du kender op til flere på kontanthjælp.
Set i betragtning af din tilsyneladende store interesse for denne debat, virker det på mig mere end mærkeligt, at du ikke har forhørt dig omkring kontanthjælpsatserne blandt nogle af disse mange kontanthjælpsmodtagere du kender.
Når du kender så mange kontanthjælpsmodtagere privat, hvorfor er det dig så nødvendigt at bruge "carina-eksemplet" fra medierne? Du må da have rigeligt med eksempler fra dit privatliv med alle disse bekendtskaber.

Helt galt for dig går det når du skriver følgende: "For 6 dage siden kom der endda en ny Carina på 17 år (nybagt mor). Hun fylder snart 18, og er dermed klar til den "store pakke"."
Her beviser du igen din komplet manglende viden på området.
Så snart en pige får et barn er hun klar til "den store pakke"
Det er med andre ord fuldstændig ligegyldigt om hun er 14, 17, 18 eller 31 år. Når hun bliver forsørger kan hun få "den store pakke".
Det bliver endnu mere tragikomisk når du senere insinuere at disse mennesker er en slags velfærds-specialister der lige præcis ved hvordan de skal snøre samfundet og få mest muligt ud af systemet, når de samtidigt åbenbart ikke er klar over at man som 17 årig mor kan få højeste kontanthjælp-sats.
jeg er, selvom du prøver at bilde os det modsatte ind, mere end overbevist om at du hører til blandt de 80% der ikke kender en kontanthjælpsmodtager. Også selvom at du skriver det hele 2 gange ;)

Jeg kender personligt en kontanthjælpsmodtager, og jeg kan sige med sikkerhed at jeg ikke misunder ham.
Han får 10044 kr som bliver til 7400 efter skat.
Han får ikke nogen boligstøtte overhovedet da hans lejlighed ikke er "kvalificeret til det" som kommunen beskriver det.
Han har ingen børn, så der er selvfølgelig heller ikke noget der hedder børnepenge. Så 7400kr er hvad han har. Hverken mere eller mindre.
Jeg vil ikke komme ind på hans udgifter her fordi jeg mener det er fuldstændigt irrelevant da kontanthjælpen ikke reguleres i forhold til udgifter. Men jeg kan da sige så meget at efter faste udgifter er betalt og madpengene er lagt til side, så er manden så godt som økonomisk isoleret. Sagt på en anden måde så har han ikke råd til at leve. Det er jo direkte kontraproduktivt, synes du ikke?
Inden du frådende kaster dig over ham kan jeg lige oplyse at han hører til blandt den store gruppe af kontanthjælpsmodtagere der har større ting at slås med end arbejdsløshed.
Han er pt. langt væk fra arbejdsmarkedet, og helt personligt har jeg svært ved at se han nogensinde kommer i arbejde igen. Men hans eneste hjælp består så også i den kontanthjælp han får.
Under ViKing-regeringen blev kommunerne og jobcentrene pålagt en masse regler. Det er for omfattende at komme ind på her, men jeg kan bare sige at konsekvenserne af det er, at min kammerat nu bliver kaldt ind til en samtale på jobcentret ca. hver tredje måned. Formålet med samtalen er uvist, samtalen bærer aldrig noget med sig, i hvert fald ikke for ham. Men sagsbehandleren får sat et flueben ud for hans navn og så kan han ellers bare tage hjem og vente på den næste "samtale" om 3 måneder. Tak VKO!

I et forsøg på at lette din harme mod en befolkningsgruppe der ligger ned, vil jeg lige oplyse dig om at "Carina-eksemplet" repræsentere ca. 5% af samtlige kontanthjælpsmodtagere. 5%!!
Hvorfor medierne ikke oplyser om dette må man undres.

Dit lille forsøg på at få det til at fremstå således at en kontanthjælpsmodtager er tæt på topskattegrænsen fik mig igen til at trække på smilebåndende.
Altså nu har jeg aldrig selv modtaget hverken børnepenge eller boligstøtte men jeg er ret overbevist om at det ikke er noget man betaler skat af.
Dette taget i betragtning skal man naturligvis IKKE regne det med i Carinas skattepligtige indkomst.
Hendes skattepligtige indkomst er på 13.700 kr.(hendes kontanthjælp). Det er altså efter min mening ikke tæt på 35.000kr

"Små mennesker sparker nedad. Store mennesker kender den rigtige fjende."
Det sagde min mor engang til mig.
Jeg synes at de lavtlønnede/ufaglærte skal tænke grundigt over dette citat. For deres kyniske trampen på folk der ligger ned, får store konsekvenser for deres hårdt tjente løn.

Jeg selv hverken ligger ned eller er ufaglært.
Til gengæld "glæder" jeg mig til at se ansigtsudtrykket på den lavtlønnede/ufaglærte når konsekvenserne for deres sparken nedad ramler ind over dem.
Hvem ved, måske dét kan få dem til at identificere den rigtige fjende.

Jeg bor faktisk i junglen

Skrevet af KPE, Fredag den 3. februar 2012, 01:20

Der er ingen tom retorik, det er sandheden. Siden jeg sagde mit job op dengang har jeg været selvstændig. Personligt mener jeg at der var mere tabu i at være på kontanthjælp dengang - og som ung mand syntes jeg ikke det var en "skæbne" der skulle overgå mig. Jeg husker faktisk ikke om jeg var medlem af en a-kasse. Det blev jeg senere i ASE for en kort årrække, og siden da har jeg været selv-forsikret.

"Vist" siger jeg netop fordi jeg ikke kender detaljerne omkring kontanthjælpen, og den interesserer mig så hellere ikke voldsomt dybt. Jeg kan blot konstatere at der må være noget galt. Ikke blot udfra Carinas betragtning, men jeg kender faktisk op til flere "Carinaer" privat. For 6 dage siden kom der endda en ny Carina på 17 år (nybagt mor). Hun fylder snart 18, og er dermed klar til den "store pakke". Hun har aldrig haft et arbejde, men følger blot i sin moders fodspor. Moderen har dog haft fast job i de sidste 6-7 år. Anyway, så bor den ny Carina sammen med en ung mand ligeledes på kontanthjælp. Begge går på en aktivitetsskole, og har aldrig haft et arbejde. Hovederne fejler absolut ikke noget, jeg tror snarere problemet ligger i indsatsen og opdragelsen.

Du kan lege med satserne fra nu af og til juleaften - det interesserer mig ikke. Som du kan se af dette eksempel ved nogle altså godt hvordan man tilrettelægger et liv på offentlige ydelser. Dem der IKKE ved det, er ofte dem der har det største behov - og det er vel egentlig kernen i problemet. Nogle vil gerne arbejde, men er i nød og de kender knapt deres rettigheder. Andre har specialiseret sig så dybt i den sociale lovgivning, at de kan udnytte deres rettigheder maksimalt, hvilket blot skaber en endnu større kløft til at blive et aktiv for samfundet.

Men det er luksus problemer vi går og vader rundt i, og egentlig burde man ikke få mere i hjælp end at man havde råd til at få tøj, husly og mad. Dem der ikke kan hjælpes ud af denne tilstand, over en længere periode, må have førtidspension eller andre tilsvarende ydelser der passer til de problemer den enkelte har i ikke at kunne tilpasse sig en normal livsførelse. Jeg kan ikke se at man kan stille store krav til samfundet om hjælp, hvis man aldrig selv har ydet bare en minimum indsats.

I Carinas eksempel hvor der er maksimalt udbytte syntes jeg ærligt talt at hendes netto udbetaling er uhyggeligt tæt på topskattegrænsen. Som det også er beregnet andre steder, skal hun op og tjene midt/sidst i tyverne for at kunne opretholde et tilsvarende netto beløb. Du skal tjene mindre end 35.400 før du begynder at betale topskat.

Det kan godt være at der så er enlige kontanthjælpsmodtagere for hvem det godt kan betale sig at arbejde - og det er helt fint med mig. Sådan bør det også være. Faktum er at Carina er på det der i daglig tale hedder kontanthjælp, og hun er tæt på det man i daglig tale kalder en topskatteyder. At der så er tilfælde i begge lejre hvor man ligger meget længere fra hinanden indkomstmæssigt, rykker vel ikke ved det faktum. Vi kan så godt blive enige om at man ikke skal generalisere, og skal jeg bruge din egen metode; så skrev jeg jo heller ikke at det var sådan det forholdte sig - det var ment som en provokation.

Jeg syntes det er glimrende at Öslem braldrer løs med alt hendes uvidenhed, og især omkring fattigdom. Det får virkeligt danskerne til at stoppe op og tænke "hvem fanden er det vi har fået valgt ind???". Seneste eksempel hvor hun postulerer at der skam er fattige i danmark når man bruger OECD's målemetode glæder mig endnu mere. Overfører man den til Afrika, viser det jo bare at 80% af den Afrikanske befolkning slet ikke er fattige - og det er jo virkelig en glædelig nyhed...

De virkelig udsatte

Skrevet af Anette k, Mandag den 30. januar 2012, 16:12

De virkelig udsatte i dette land er de hårdtarbejdende danskere som ikke får nok ud af at gå på arbejde. Hvornår rejser vi os i samlet flok og kræver at nok er nok? Jeg er træt til benet af at skulle have medlidenhed med ganske almindelige danskere som end ikke gider løfte en finger!Det er total misforstået at tro, at man stryrker de svage ved at svække de stærke. Cekic, sammen med enhedslisten, klientgører danskere og ruinerer DK.

De virkelig udsatte

Skrevet af Anette k, Mandag den 30. januar 2012, 16:12

De virkelig udsatte i dette land er de hårdtarbejdende danskere som ikke får nok ud af at gå på arbejde. Hvornår rejser vi os i samlet flok og kræver at nok er nok? Jeg er træt til benet af at skulle have medlidenhed med ganske almindelige danskere som end ikke gider løfte en finger!Det er total misforstået at tro, at man stryrker de svage ved at svække de stærke. Cekic, sammen med enhedslisten, klientgører danskere og ruinerer DK.

Jeg vil ikke have fattige på samvittigheden

Skrevet af H. Madsen, Mandag den 30. januar 2012, 12:32

Hvis vores samfund er indrettet så vi ikke sikrer de svageste en mulighed for at klare sig så er der noget galt.

Men er det sådan?

Spørgsmålet er reelt for jeg ved det faktisk ikke.

Hvis man er fattig fordi man har et misbrugsproblem eller vedblivende tager dårlige økonomiske beslutninger så er det ikke fordi samfundet ikke giver muligheden. Så set i den optik er man ikke fattig.

Hvis man til trods for at man opfører sig fornuftigt ikke har til dagen og vejen blot fordi man er arbejdsløs så er det noget i vejen med systemet.

Men vi mangler simpelthen en fornuftig definítion på hvornår man er fattig som følge af manglende indkomst.

Før vi har den giver debatten ingen mening, og det er NØDT til at være en klar definition som nyder bred opbakning og ikke de der teoretiske betragtninger om middelindkomster m.v.

Usympatisk!!

Skrevet af Jens, Mandag den 30. januar 2012, 12:09

Det er ualmindelig usympatisk og ikke mindst ubegavet, at de venstreorienterede, for at retfærdiggøre sig selv og hæve sig selv op på et højere niveau, svageliggør store dele af befolkningen. Mennesker, uanset begavelse, kan sagtens tage ansvar for deres eget liv, hvis der bare bliver stillet krav til dem. Men det vil de røde ikke forstå, for så har de jo ingen at skulle rede/frelse, og derved ingen der kan styrke deres ego. Venstreorienterede har enormt stort behov for at blive bekræftet i at de er "de gode". Uanset midler.

Hvad er fattigdom?

Skrevet af Annette, Mandag den 30. januar 2012, 11:19

Jeg kan huske at mens jeg studerede til pædagog sad vi i en lektion og talte om fattigdom og hvad dif. på fattigdom var. Pludselig var jeg bare en fattig alenemor i gang med et studie. Jeg havde indtil da aldrig følt mig fattig. Mit liv føltes rigt. Jeg havde et dejligt barn og en sund tro på fremtiden. Jeg havde ikke penge til at tage på ferie, men købte et billigt telt og overnattede i baghaven. Tog på skovtur året rundt. Skulle vi opleve noget ekstraordinært lejede vi en videoboks. Jeg kan blive ved med at remse op af gode minder.
Jeg tror man selv skaber en forestilling om fattigdom. Nogle mennesker ser regn frem for sol og er det ikke OK. Min forståelse af fattigdom behøver ikke have samme betydning som naboens. Når det så er sagt er der en gruppe mennseker, som ud over at se regnen i stedet for solen, ikke har handlekraften til at opnå indre ro, men gerne vil. Dem må samfundet hjælpe lidt på vej.
Jeg synes debatten har fået en meget uheldig drejning om beløbsstørrelser. Man kan ikke sætte beløb på fattig dom. Det er en individuel sag.
Til slut vil jeg lige sige i dag har jeg et hus på 400 km2, penge på kontoen men er ikke mere glad. Det skal komme et andet sted fra.

SF idioti

Skrevet af poul erik, Mandag den 30. januar 2012, 10:24

SF´s Cekic kan ikke snakke sig uden om at hun har kvejet sig så hold nu kæft.

Fjern kontanthjælp

Skrevet af Rasmus, Mandag den 30. januar 2012, 09:29

Man burde fjerne kontanthjælp og samtidig gøre det lovpligtigt at have en A-Kasse. Det burde være dem der har behov for økonomisk stytte som får så som syge f.eks.
Det burde ikke være en mulighed at være få kontanthjælp når man ikke gider at forsikre sig imod ikke at have et arbejde. Man behøver ikke være medlem af de dyre a-kasser.
Folk må lære at leve efter den indkomst de har og ikke efter den drømme indkomst de ikke har.
Men hvis man skal tjene over 25.000 kr. for at det kan svare sig så burde man drastisk ændre i systemet nu.

Yde efter evne - - -

Skrevet af Ole Olsen, Mandag den 30. januar 2012, 13:28

Man skal yde efter evne - og nyde efter behov. ( Socialdemokrat )

Nu er der efterhånden rigtig mange i DK der ikke mener at kunne yde noget, men de har dog et stort behov for at nyde. Dem henviser man fremover til Banken eller deres familie eller en gavmild sponsor.

Kontanthjælpen afskaffes 1 juni 2012.

Alle tidl. kontanthjælpmodtagere revurderes, de fleste anvises arbejde. Ikke arbejdsduelige tilkendes folkepension ( ca. 5.800.-Kr.)ligesom ældre pensionister i dag. Efter 1 år i arbejde, kan de optages i en A-Kasse.

Overforkælet

Skrevet af Erik Andreasen, Mandag den 30. januar 2012, 08:23

Vi er et lille overforkælet samfund hvor der er flere mennesker på overførselsindkomst end der arbejdende. Hvordan skal det gå i fremtiden? "Grækenland here we come".

Fattig / ikke fattig.

Skrevet af Martin D., Mandag den 30. januar 2012, 06:46

Hvor mange af de "fattige" bidrager så med noget til samfundet (her tænker jeg ikke på deres aktivering af diverse sagsbehandlere og sundhedspersonel)?

Det er vel OK ikke at have råd til den nye 3D fladskærm, når man ikke har lyst til at bidrage til fællesskabet.

Løgnere.

Skrevet af Henrik, Søndag den 29. januar 2012, 10:43

Det vil aldrig blive sådan at det altid kan betale sig at arbejde i Danmark.

Politikerne siger det skal kunne betale sig men se på deres handlinger og ikke på hvad de siger.

Den første handling denne regering gjorde var at fjerne kontanthjælpsloftet og grunden til at de nu TALER om skattelettelser til lavtlønnede skyldes kun en vis Øzlem Carina Zekics store indsigt.

Når jeg så i dag kan læse Henny Christensen i BTs leder 29/1 skrive at Mette Frederiksen er om nogen optaget af samspillet mellem rettigheder og pligter, og hun kan med den fornødne troværdighed formidle budskabet om, at det ikke er ’okay’ at være på kontanthjælp.

Der opfatter jeg som usandt Mette Frederiksen er garanten for at det kan betale sig at være på kontanthjælp, hun syntes det var helt fint at Carina modtog 15700 og skulle forhøjes med op til 1700 kr i hver måned. En indtægt ingen lavtlønned har.

Jeg vil slå fast at jeg regner Mette Frederiksen som en utroværdig arrogant løgner ! som et totalt ligeglad med lavtlønnede, forringede jo gerne efterlønnen med udsigt til ministertaburet.

Hun er ikke troværdig, har ingen principper hun ikke vil løbe fra så snart hun ser egen vinding i det.

Tænk at det kan regnes for at være demokratisk at stille op med en politik og så lave regering med en helt anden politik. Fantastisk.

Vrøvl med 200000 fattige

Skrevet af Bent Jensen, Lørdag den 28. januar 2012, 14:09

Jeg har med interesse fulgt dine taler i folketinget ang. fattigdom.
Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor mange af de fattige dansker der selv er skyld i fattigdommen?
Jeg har sidste år set 3 familie på tv som hældte vand ud af ørerne om at deres børn ikke kunne holde fødselsdag og julegaver, hvad så vi, at begge forældre sad og røg, det koster da mindst 2400 - 2500 pr. mdr. så de bruger 28000 - 30000 årlig, det har de råd til.
Med alle de tal du fremkommer med, må du jo også vide hvor mange forældre ryger, drikker og har mange lån?
Den store part af fattige mennesker i Danmark, er helt sikkert selvforskyldt.

Stop nu...

Skrevet af Ejnar Jepsen, Lørdag den 28. januar 2012, 12:02

Nu Özlem Cekic snart stikke piben ind. Efter hendes sidste fadæse fremstår det soleklart at kvinden snakker uden at have belæg for sine holdninger.

Özlem, fordi man bliver ved med at råbe det samme igen og igen, derfor bliver det ikke mere rigtigt.

fattig

Skrevet af Per Jørgensen, Lørdag den 28. januar 2012, 10:38

Er jeg fattig? jeg kan opnå en folkepension på 5800,00 kr efter skat + ATP på 1000,00 kr. Jeg kan ikke få yderligere tillæg til min pension fordi jeg er gift, mine månedlige udgifter beløber sig til,

ejendomsskatter inkl. lejeværdi 24000, kr pr år
alm. vedligehold. af hus ca 5000,00 kr. pr år
renter og afdrag ca. 40.000,00 kr pr. år

lys og varme ca. 25.000,00 kr. pr år.
disse beløb giver mig før mad og andre fornødenheder et undersku på ca. 12.000,00 kr. er jeg rig eller fattig?

Hilsen Per

Hej Per

Skrevet af Hanne, Lørdag den 28. januar 2012, 12:20

Som folkepensionist bør man for længst have ordnet de økonomiske forhold, du ved hele livet at du på et tidspunkt når til et sted, hvor indtægten kommer til at være lavede end tidligere.

Har du/I ikke indbetalt til en privat pension i jeres arbejdsliv?

De udgifter, du nævner, deler du dem med din kone og hvis du gør, så er dine oplysninger om din økonomi misvisende.

Der er noget, der ikke hænger sammen, du må lige prøve at skrive igen, for jeg kan ikke gennemskue din økonomi.

til Per Jørgensen

Skrevet af Søren M., Lørdag den 28. januar 2012, 12:08

Hej Per
Ud fra den rent indkomstmæssige del af det, ja så er du iflg. OECD fattig, men du nævner ikke noget om formue.

Hvis du betaler 24.000 årligt i ejendomsskat og grundskyld, og KUN´har 40.000 til renter og afdrag på lån, må man formode at du sidder bor i en villa som er vurderet til omkring 1.8 mill. grund + 3,2 mill. hus, ialt 5 millioner. (lys og varme regningen indikere også at det er et ældre hus - vedlighold indikere at den er renoveret af dig/jer indenfor de sidste 15 år.)

Så tager man friværdi, bil, o.a. med i den betragtning, så er du i mine øjne IKKE fattig.

Det er altså svært at vurdere for enkelte, havde du ikke skrevet noget om hvad dine omkostninger var til, havde alle jo ment du ikke havde meget, men du kunne jo sælge dit hus, få noget mindre, og leve fint for det belød du får udbetalt, bare ved at halvere din ejendomsskat og grundskyld, er du i nul, og ved at udbetale dit lån, har du lige pludselig overskud på over 3000 md/