Post fra det offentlige skal kunne sendes til begge forældre til børn i skilsmisser, mener Socialdemokratiet.

København. Børn i skilsmisser skal inden for få dage have valgt en bopæl hos enten deres mor eller far. Den forældre modtager derefter al post fra det offentlige om barnet. Men det vil Socialdemokratiet have ændret.

Snart skal der være forhandlinger om et nyt skilsmissesystem. Her vil socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S) sætte sig til bordet med et forslag om, at der skal være muligt, at barnet har bopæl to steder.

Det skriver Politiken søndag.

For at få to adresser skal forældrene bo tæt på hinanden og kunne samarbejde i en sådan grad, at skilsmissen er "konfliktfri".

Derudover skal spørgsmålet om barnets bopæl først besluttes efter et halvt år, mener Socialdemokratiet.

Partiet har også et andet forslag med til Mai Mercado (K), der er børne- og socialminister. Hvis en forælder til et skilsmissebarn flytter langt væk, skal bopælsretten som udgangspunkt tilfalde den forælder, der bliver boende.

Pernille Rosenkrantz-Theil peger på, at kvinder i dag har bopælsretten i 90 procent af tilfældene.

- Hvis man vælger at flytte bort fra der, hvor børnene er vokset op, har man som den part, der ikke har bopælsretten, ingen indsigelse i forhold til det, siger hun til Politiken.

Børns Vilkår kalder det "rigtigt set" at flytte spørgsmålet om bopælsret til et halvt år efter skilsmissen.

- For mange handler det om, at hov, nu går det for hurtigt, og hvis jeg accepterer, at folkeregisteradressen flytter væk fra mig, har jeg så spillet mig nogle muligheder af hånden, og har jeg signaleret, at jeg ikke er interesseret i mit barn, eller hvad har jeg?

- Der er god fornuft i at tage den spænding ud af konflikten, siger direktør Rasmus Kjeldahl til Politiken.

Mødrehjælpen mener, at en delt bopælspligt vil øge splittelsen hos skilsmissebørn. Det fortæller sekretariatschef Trine Schaldemose til Politiken.

/ritzau/