Det er ikke godt nok at ramme forkert med op mod 6.000, når man skal forudsige, hvor mange danskere der vil miste retten til dagpenge i 2013.

Det erkender Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen (S), efter det er i TV 2 er kommet frem, at 33.900 ledige sidste år røg ud af dagpengesystemet. Regeringen har tidligere sat tallet til mellem 27.000 og 32.000.

»Det er aldrig godt nok, når man rammer forkert. Men i stedet for at tale om tal, så mener jeg, det er vigtigere, at vi i regeringen koncentrerer os om at hjælpe de her mennesker, så de kan komme i arbejde eller uddannelse,« siger Leif Lahn Jensen.

De nye tal stammer fra brancheorganisationen for arbejdsløshedskasser, AK-Samvirke. Det store antal personer, der har mistet dagpengeretten, er en udløber af halveringen af dagpengeperioden og forhøjelsen af indtjeningsperioden, som blev vedtaget i 2010. Skønnene for, hvor mange det går ud over, er flere gange blevet opjusteret.

Leif Lahn Jensen mener, at den nuværende regering allerede har indført tiltag, der tager hånd om de mange danskere, der er truet af at miste retten til dagpenge eller allerede har mistet retten.

»Jeg synes, vi har lavet indsatser, som er gode i forhold til de tal, vi ser nu. Vi satser på flere ben med arbejdspladser og uddannelse,« siger Leif Lahn Jensen, der blandt andet peger på den midlertidige arbejdsmarkedsydelse, som blev indført i slutningen af 2013.

Opgørelsen fra AK-Samvirke viser, at det særligt er ledige over 50 år, der mister dagpengeretten. Ifølge brancheorganisationen udgør de 50- til 59-årige 23 procent af alle fuldtidsledige. I denne gruppe mistede omkring hver tredje dagpengene i 2013, mens det samme gjaldt for omkring hver fjerde af de fuldtidsledige i alderen 30 til 49 år.