____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Netop som det så ud som om, det ikke kunne gå værre for Socialdemokraternes formand, statsminister Helle Thorning-Schmidt, er det i løbet af weekenden lykkedes hende og S-ledelsen at vende skuden.

Kritik og krav om afgang er vendt til opbakning og kampgejst blandt S-medlemmerne og tillidsmændene. Selv vælgerne foretrækker Helle Thorning-Schmidt frem for kronprinsessen, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, viser en meningsmåling i Jyllands-Posten.

Bt.dk har talt med en af tillidsmændene fra baglandet, som var meget kritisk før mødet, Jan Wolfram Thiemann, formand for Socialdemokraterne i Tornved-Jernløse.

Før mødet i Svendborg mellem hovedbestyrelsen og kredsformændene, sagde han:

- Jeg er socialdemokrat, og jeg kan se, hvad vej vinden blæser, og hvad vej hønsene skraber. Det er mig, der snakker med folk på gader og stræder, mig der skal få medlemmerne op i lygtepælene, mig der skal have medlemmerne rundt og dele foldere ud i postkasserne.Og det bliver sværere og sværere, kan jeg hilse og sige.

Søndag lyder der helt andre toner fra Jan Wolfram Thiemann:

- Folk gik lettede fra mødet med ny gejst og kampånd. Sådan har jeg det også selv, siger han.

Hvad har fået din holdning til at svinge 180 grader?

- Vi fik tilsagn om at der bliver lyttet til os, og at der er højt til loftet. Nu er et vigtigt, at vi står sammen og bakker op om formanden, siger Jan Wolfram Thiemann.

Før mødet fik Helle Thorning-Schmidt massiv opbakning fra centrale personer som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, erhvervsminister Henrik Sass Larsen, forsvarsminister Nicolai Wammen og Københavns overborgmester Frank Jensen. Og selv om kommentatorer opfattede Mette Frederiksens opbakning som en understrejning af formandens svaghed, virkede manøvren overfor baglandet.

Helle Thorning-Schmidt har 'grundlæggende opbakning' til sin linje og sit formandskab, slår en stribe socialdemokratiske toppolitikere fast efter møde med baglandet.

- Jeg skal ikke have styr på baglandet. Den diskussion, vi har haft i aften, har været meget stille og rolig. Vi behøver ikke være 100 pct. enige, men der er en grundlæggende opbakning til, at Socialdemokraterne har fået styr på dansk økonomi i modsætning til, hvad de borgerlige havde; at vi har tilrettelagt den økonomiske politik, så vi kan investere i politik fremadrettet, sagde Thorning kort efter mødets afslutning.

Samtidig erkender både hun og partiets andre topfolk at partiet er i krise, det er en forlængelse af Henrik Sass Larsens strategi. Det var først da han kom til magten igen som gruppeformand, Socialdemokraterne begyndte at tage kritikken alvorligt.

Der har været kraftige rumlerier i baglandet, om hvor vidt Mette Frederiksen kunne være en bedre formand og statsminister, der var bedre til at kommunikere med baglandet og vælgerne, og kunne få større opbakning ved næste valg. Men også på det punkt kommer Thorning sejrrigt ud af weekenden. Mette Frederiksen kan slet ikke slå Helle Thorning-Schmidt i en meningsmåling i Jyllands-Posten fra analyseinstituttet Wilke.

Når S-vælgerne bliver bedt om at vælge mellem Helle Thorning-Schmidt og Mette Frederiksen som S-formand, svarer 44,3 pct, at de foretrækker Thorning. Mens 24,5 pct. hellere vil have Mette Frederiksen. Resten er i tvivl eller ønsker ingen af de to.

Der er til gengæld mere dødt løb, når S-vælgerne skal pege på, hvem af de to der vil være bedst til at sikre genvalg til SR-regeringen. Så står den 33,9 pct. til Thorning og 31,3 pct. til Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen er dog topscorer, når det gælder troværdighed. Også sammenlignet med flere andre topsocialdemokrater.