Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, er fuldt ud opmærksom på, at Hizb ut-Tahrir hverver kriminelle fra bandemiljøet. Regeringen og politiet har øje på gruppen, og en handlingsplan for området er på vej.

Regeringen er helt på linje med de mange andre partier i Folketinget, der er bekymrede over, at Hizb ut-Tahrir hverver unge kriminelle fra bandemiljøet.

Det siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S).

»Det er et problem, som vi tager meget seriøst i regeringen. Det er et udtryk for to onder, der skal bekæmpes, for det gør ikke den store forskel, om du er medlem af bandemiljøet eller Hizb ut-Tahrir,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Både Venstre, Dansk Folkeparti og SF har lørdag givet udtryk for, at regeringen må få sat en stopper for Hizb ut-Tahrirs målrettede hvervningskampagne.

Trine Bramsen understreger dog, at der bliver gjort en massiv indsats fra både regeringen og politiets hånd.

»Det handler om at forebygge og holde et meget tæt øje med disse mennesker, hvilket jeg mener, politiet og efterretningstjenesten gør. Derudover har vi sat massivt ind med exit-programmet, som skal sikre, at folk kommer ud af bandemiljøet,« siger Trine Bramsen og fortsætter:

»Vi kommer derudover med en handlingsplan på den anden side af sommerferien, som sætter massivt ind over for de ekstremistiske miljøer, hvor vi både øger overvågningen af disse grupper og forebyggelsen ved at give andre tilbud om fællesskab end det kriminelle,« siger hun.

SFs retsordfører, Karina Lorentzen (SF), er dog ikke enig i, at exit-strategien fungerer særlig godt. Der findes ingen officielle tal på, hvor mange personer, som Hizb ut-Tahrir har hvervet, men ifølge bevægelsens talsmand, Chadi Freigeh, så er tallet »mange gange det dobbelte« af de 15, der per april forrige år forlod bandemiljøet via Rigspolitiets exit-program.

Det har fået Karina Lorentzen til at kalde exit-strategien for utilstrækkelig og ikke godt nok målrettet.

Den udlægning er Trine Bramsen ikke enig i, men hun erkender, at der altid er noget, som kan forbedres.

»Vi har set en stigning i antal personer i exit-programmet, og det må være et udtryk for, at noget fungerer. Men der er altid ting, man kan gøre bedre, og derfor diskuterer vi også gerne med de andre partier i Folketinget, hvis de har konkrete forslag til at styrke indsatsen,« siger Trine Bramsen og svarer samtidig på Dansk Folkepartis opfordring til at reagere omgående.

»Jamen, vi er faktisk enige med Dansk Folkeparti for engang skyld. Der skal sættes massivt ind, men jeg mener bare, at vi har stor fokus på problemet fra regeringens side allerede, og der er endnu mere på vej i handlingsplanen. Alle partier, der har konkrete forslag, skal endelig byde ind. Vi har alle antenner ude,« siger Trine Bramsen.