S raser over Løkkes afskedssalut mod Villy: Det er pinligt

V-formand Lars Løkke Rasmussens afskedshilsen til den afgående udenrigsminister og tidligere formand for SF, Villy Søvndal, var pinlig, mener Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke. Det skriver Tv2.dk.

Villy Søvndal valgte onsdag at trække sig fra sin post som udenrigsminister og fra politik øjeblikkeligt pga. dårligt helbred.

Efterfølgende væltede det ind med rosende ord og hilsner til den afgående udenrigsminister. Men ikke alle hilsner var lige pæne.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, fortalte til TV2 News, at han var ked af at høre, at helbredet havde sat en stopper for Villys politiske karriere.

Da han blev spurgt til, hvilken type udenrigsminister Villy Søvndal havde været i hans øjne, svarede han:

- Jeg synes måske ikke lige det er der, at Villy Søvndal har haft sin største styrke. Jeg ved godt, at i sådanne situationer skal vi kun sige pæne ting om hinanden, og jeg vil gerne sige mange pæne ting om Villy, men jeg kan ikke få øje på, at det er på udenrigspolitikken, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Løkkes udtalelser har vakt forargelse hos blandt andet Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke. Han mener, at det er pinligt, da han udtaler sig på den måde.

- Jeg synes, Løkke optræder som en lille mand, når han udtaler sig på en måde, det er der ikke meget statsmandsformat over. Han taler altså om Villy Søvndal, som på grund af sygdom hos sig selv og sin kone, takker af efter en lang karriere i folkestyrets tjeneste. Hvis man ikke har noget pænt at sige, så bør man tie stille, siger Magnus Heunicke til tv2.dk

Lars Løkke Rasmussen svarede efterfølgende igen på Facebook med denne kommentar:

- Undskyld mig, men nogle gange bliver de politiske reaktioner lidt primitive. Vi er fra hvert sit parti og så skal vi partout siger noget grimt om hinanden Helt ærlig, Magnus Heunicke: Jeg holder meget af Villy og har enorm respekt for hans politiske arbejde og engagement, men det vil da være falsk at i talesætte ham som en person, der har sin største styrke på det udenrigspolitiske område. Kunne du - og andre - ikke prøve (bare for en gang skyld) at lytte hele interviewet igennem. Ved ikke, hvem der er mest pinlig her...

Læs også: