S-ordfører om Helle Thorning og Obama: Et hyggeligt billede

Billeder af Helle Thorning-Schmidt, der griner og tager et billede af sig selv sammen med USA's præsident Obama og den britiske premierminister, David Cameron, til mindehøjtideligheden for Nelson Mandela bliver flittigt delt på de sociale medier.

Her er der også ivrig debat om de tre statslederes opførsel, og nogen giver den danske statsminister en hård medfart og prædikater som "upassende" og "pinlig".

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, forstår dog slet ikke de danskere, der langer ud efter statsministeren på grund af billederne.

- Jeg forstår ikke, at man kan blive forarget over det. De mennesker burde virkelig tjekke deres skostørrelse, for det lader til, at de går i små sko, siger Magnus Heunicke.

I hans øjne er det kun en god ting, at Helle Thorning-Schmidt kommer så godt ud af det med sine to kolleger.

- Jeg synes virkelig, det er et billede, der viser tre statsledere med en god kemi, og det er positivt, siger den politiske ordfører.

En del af debatten drejer sig om, hvorvidt statsledernes muntre opførsel var dårlig stil, når man tager i betragtning, at de var til en mindehøjtidelighed.

- Man skal huske, at det ikke foregik i en kirke, men på et stadion. Det var en smuk ceremoni, men samtidig en livsglad og farverig hyldest til Nelson Mandela. Som en kommentator på TV sagde, så var stemningen mere som til en fodboldkamp end til en mindehøjtidelighed, siger Heunicke.

Læs også: